Rusofilův den

10. 12. 2015 6:15:15
Rusové spřátelili se hned a sbratřili s námi a s Ilyry, považujíce se však potají za starší bratry, za poručníky naše.

Ruští panslavisté totiž dle svého pošetilého smýšlení i o nás i o Ilyrech se domnívají, že bychom rádi pod jejich vládou stáli! A pevně jsou přesvědčeni, že jednou všechny slovanské země v moci své míti budou!"

Napsal Karel Havlíček Borovský o Rusku v roce 1846 a platí to bezezbytku i dodnes. A přesto se v naší zemi najde stále dost pošetilců, kteří přes všechny negativní zkušenosti spojené s dobou kdy nás Rusko pod názvem SSSR okupovalo, drancovalo, nemilosrdně vykrádalo a stahovalo jako topící se hlouběji a hlouběji ke dnu, pořád věří v sen a v červánky přišlé z východu, řekl jsem si, že v kostce popíšu den takového rusofila. Abych tak i jemu samotnému objasnil, jak příliš sešel z cesty.

Podotýkám, že takovou osobu považuji za úchylnou, neboť dobrovolně konzumovat například dumku o Kovpakovovi v podání Alexandrovova souboru písní a tanců Rudé armády, předpokládá úpadek jak lidský, tak kulturní i hodnotový. Ale to jen pro začátek a úvod a pojďme do ložnice, kde rusofil ještě sladce sní svůj sen, když vtom – zvoní budík...

Rusofil se přetočí na bok a poslepu zmáčkne tlačítko svého elektronického budíku, který má v sobě americké tranzistory a na americkém displeji spatří digitální číslice s časem.

Poté sleze z postele, odšourá se do kuchyně, kde stiskne vypínač a do americké žárovky vpustí americký střídavý proud. Budiž americké světlo.

Pak otevře americkou chladničku a vytáhne z ní americkou limonádu a zažene žízeň. Chlazená Coca Cola, chutná totiž nejlépe.

Ze spíže si podá americký balený chleba. Vloží jej do amerického topinkovače a pomocí amerického střídavého proudu z něj učiní topinku, na kterou po americkém způsobu položí plátek americky balené šunky, kterou koupil v americké samoobsluze.

Pak si uvaří americkou instantní kávu, vezme do ruky americký telefon a zavolá svému dítěti, které pracuje v Americe. Poté zapne americký počítač s americkým operačním systémem a pomocí amerického internetu si prohlídne americkým prohlížečem zprávy a připojí protiamerický komentář pod nějaký článek, napsaný americkým textovým editorem, protože mu to umožňuje americké pojetí osobní svobody v němž žije.

Po snídani vloží špinavé nádobí do americké myčky, zamkne svůj dům pořízený na americkou hypotéku a vsedne do amerického automobilu. Předtím se ale samozřejmě nejdříve oblékne do americké módy a americké konfekce, nazuje si americké tenisky, aby byl in, vy plantážníci přece, ne?

Poté po americké dálnici dorazí do pobočky americké firmy, kde je zaměstnán a pobírá za svou práci konvertibilní měnu, která je mu zasílána na účet do americké banky. Nikoliv ruský rubl, či čínský juan, mešúrs.

Cestou zpět domů poslouchá americkou pop music a přemýšlí, jaký americký film si večer pustí na americkém DVD přehrávači a za těchto myšlenek zajede do garáže svého domu, vystavěného podle americké architektury.

Vejde do svého americky zařízeného bytu, pustí si americkou kabelovou televizi na svém americkém přístroji s americkou plochou obrazovkou a dívá se na americkou televizi Nova, kde za celý den spatří jedinou ruskou věc a to Miloše Zemana, neboť jsou právě zprávy.

Tady rusofilův den, který prožil od prvního do posledního okamžiku obklopen americkými vynálezy a civilizačními výdobytky, jež ze života obyčejných lidí učinily příjemnou záležitost končí a rusofil upadá opět ve své sny v nichž se třpytí byzantské báně moskevských chrámů a on tančí kozáčka s kozákem, zatímco jeho kůň pije z Vltavy.

Nu vot – taky vám haraší a obdivujete onu říši z východu?

Pak byste ale měli odmítnout ony popsané americké věci denní potřeby, jakožto i ostatní americké vynálezy a kulturní plody a odstěhovat se do zemljanky, nazout si slaměné válenky, obléci si vatovaný kabát, zapálit si kozí nožku ubalenou z machorky do Pravdy a nalít do sebe flašku samohonky.

Jako správný rusofil, který obdivuje ruskou, nikoliv americkou kulturu a způsob života.

Jinak budete vypadat tak směšně, jako Putin na Harley Davidsonu, či Miloš Zeman u korunovačních klenotů.

Protože civilizace a Rusko, opravdu nejde dohromady.

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | čtvrtek 10.12.2015 6:15 | karma článku: 36.90 | přečteno: 3733x

Další články blogera

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 39.12 | Přečteno: 3502 | Diskuse

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 30.20 | Přečteno: 663 | Diskuse

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 25.31 | Přečteno: 561 | Diskuse

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 18.17 | Přečteno: 759 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 23.03 | Přečteno: 373 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.14 | Přečteno: 294 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 513 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...