Už to tomu Zemanovi nedělejte!

9. 02. 2017 6:15:15
„Pan prezident se už několik týdnů před zahájením dovolené těšil, že po mnoha letech opět vyzkouší běžky, kterým dříve holdoval. Nebyla to ale trasa vůbec dlouhá, po tolika letech pauzy šlo vlastně o jakousi rozcvičku.

Ale radost z pocitu být zase na běžkách stála za to!“

Tolik prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček k poslední bizarní fotografii, která zachycuje evidentně nemocného strace, kterak jako přízrak sotva stojí na nohách, oděného do olympijské bundy a opatřeného prehistorickými běžeckými lyžemi a s hůlkami na sjezd v ruce.

Myslel jsem, a to zcela naivně, přiznávám, že nejvíce se povedlo prezidenta republiky zesměšnit, když jej nechali vylézt na traktor v brněnském Zetoru a on si tam zcela bezelstně hrál. Tedy točil volantem, mačkal klakson a tvářil se vůbec jako malé dítě.

Také když jej posadili k rektifikované zbrani s optikou a nechali jej stisknout spoušť a na patnáct metrů zasáhnout terč, říkal jsem si, větší hanby se ten pán už nemůže dočkat.

Ale projevil jsem pouze řádnou míru důvěřivosti, protože se začíná jevit jakožto zcela jisté, že Miloš Zeman ohlásí kandidaturu a bude obhajovat svůj úřad v nadcházejících prezidentských volbách.

Co jej vede k tak pošetilému kroku nevím, pravděpodobně Kreml doposud nenalezl vhodnějšího gubernátora pro Putinsko a tak Miloš Zeman bude nucen opět usilovat o voličovu přízeň.

Že je pan prezident v katastrofálním zdravotním stavu, vyplývajícím z jeho sovětského způsobu života a také již velmi pokročilým věkem, je věcí zřejmou.

Stačí pohlédnout na jeho kuřáckou pleť, šedou jako popel v Pompejích, či na to, že neujde více jak několik desítek metrů a do jeho gumového člunu jej musí vkládat ochranka, aby to bylo evidentní i pro pouhého konzumenta tisku, či televize.

Nu a tedy proto, že je to zcela zřejmé, budou se nám lidé okolo pana Zemana snažit namluvit naprostý opak.

Jako se tomu stalo se Zemanem na lyžích.

Kde je pan prezident přivezen na pole, poté naaranžován bodyguardem do vázání za účelem pořízení snímků jeho mluvčím jako sportovec i když je obecně známo, že jej jinak musí nosit, protože stav nervů v jeho nohách je hrůzný.

Ale já osobně, ač rozhodně nejsem ani volič, ani sympatizant, ani příznivec pana Zemana, nazývám podobné skutky hyenismem páchaným na mentálně a tělesně postiženém starci, který si svůj stav, ani důsledky, které takové chování vyvolává, již není schopen uvědomit.

Což je možno i slyšet. A to jak v případě užívání vulgarit, tak v tom, že prý pan Hůlka bude zpívat ve vídeňské opeře.

Protože něco tak příšerného, tak strašlivá hanba, kterou je člověk, který neujde ani pár metrů, natož aby se byl schopen pohybovat na lyžích, a přesto je vydáván za aktivního sportovce již není ani směšné. Je to truchlivé. Je to odporné. Je to hnus. Je to k pláči.

O jeho případné kandidatuře ani nemluvě.

Jistě, nikdo z nás, pokud nás čas ušetří a my se dožijeme stejně požehnaného věku, jako Miloš Zeman na tom v zásadě nebude fyzicky ani duševně jinak než on. Pouze někdo lépe, jiný hůře. A proto považuji tohle parazitování na reliktu jeho dřívější osobnosti za zcela odpudivé.

Největším uměním je umění včas odejít.

Umí ho málokdo.

A v případě Miloše Zemana jej neovládá jeho okolí, kterému je pan prezident jako domorodý Leonid Iljič Brežněv, nástrojem pro realizaci obchodních, rodinných a mocenských zájmů, výměnou za pochlebování směrem k jeho osobě.

Na Miloši Zemanovi nic podobného nechtějme, vůbec nic by nechápal.

Zaslouží si jediné, pokud jej jeho okolí přesvědčí ke kandidatuře, odejít s co největší možnou důstojností.

Tedy volební porážkou.

Dopřejme mu tedy zaslouženého odpočinku.

A pane Ovčáčku and comp. – už mu to prosím nedělejte.

Hovořím k vám coby nepraktikující buddhista.

Mějte soucit.

Prosím.

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | čtvrtek 9.2.2017 6:15 | karma článku: 42.15 | přečteno: 4476x

Další články blogera

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 29.32 | Přečteno: 632 | Diskuse

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 25.03 | Přečteno: 543 | Diskuse

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 17.72 | Přečteno: 744 | Diskuse

Miroslav Václavek

Jak vybrat peníze z cizí karty a nekrást

Sudety jsou svět sám pro sebe, zvláště ty naše, moravské a slezské, kde se pro jadrné slovo i skutek nechodí daleko. Však jen posuďte sami, co se mi přihodilo - a ať mi visí, jestli jsem vám lhal...

22.1.2024 v 17:00 | Karma článku: 20.02 | Přečteno: 784 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 20.96 | Přečteno: 300 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.36 | Přečteno: 441 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 603 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2793 | Diskuse

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...