Ruský sarin v Sýrii - dědictví sovětského antisionismu

13. 04. 2017 6:15:15
„Život ve městě zamrzl, zastavil se. Vypadalo to jako zastavený film. Viděl jsem úplně nový typ smrti. V kuchyni jednoho domu jsem viděl mrtvou ženu, která stále držela v ruce nůž, kterým před

Spolu s ostatními novináři jsme odváželi zraněné do nemocnice. Jedna dívenka mi v našem voze umřela v náručí,“ napsal íránský fotograf Káve Golestan o útoku nervovými plyny na iráckou vesnici Halabdža, který se odehrál 16. března 1986.

Možná si říkáte, proč začínám svůj článek čímsi tak vzdáleným, jako je chemický útok na irácké Kurdy vykonaný před jednatřiceti lety, když Husajnům režim dávno odnesly americké bomby na smetiště dějin. Tedy je tomu tak proto, abyste vůbec byli schopni porozumět něčemu tak strašnému, jako je útok chemickými zbraněmi hromadného ničení na vlastní civilní obyvatelstvo a proč ho jsou blízkovýchodní diktátoři s vazbami na Rusko vůbec schopni, a že tomu tak bez větších skrupulí běžně činí.

Současná občanská válka v Sýrii, která trvá již šestým rokem a která přinesla smrt statisícům Syřanů a před níž uprchly miliony lidí mimo území Sýrie, není válkou, kde na jedné straně stojí nepřítel a proti němu vede jakási vlast boj, ale jde o mnoho konfliktů, kdy všechny opoziční strany, včetně zrůd z ISIS, bojují proti Asadovu, arabsky socialistickém režimu a přitom vedou střety i mezi sebou navzájem.

Je tomu tak proto, že Sýrie je bývalým francouzským protektorátem, vzniklým na troskách otomanského impéria, jež bylo poraženo v první světové válce a to zakreslením jeho hranic do bílých míst na mapě.

Syrská populace není ani zdaleka monolitní, ale skládá ze všech možných náboženství, národností a kmenů, takže udržet Sýrii pohromadě lze pouze vnější vojenskou silou, nebo domácí diktaturou, čemuž se po celé její dějiny i děje.

A tak je možno vidět, že Asad, který je z dvanáctiprocentní menšiny Alávitů, ovládá celou Sýrii skrze brutální metody, protože jinak by se celý tento arabský socialismus rozpadl jako domeček z karet. Což se nyní již děje a celý proces je nevratný, domnívám se.

Zajisté, že by tato otázka byla řešitelná mírovými způsoby, a to nejlépe skrze OSN, ale tomu Rusko a Čína svými dvěma vety v radě bezpečnosti zabránily a válečný požár se tak v Sýrii mohl rozhořet naplno.

Když Asadův režim mlel z posledního, přišla mu záchrana v podobě ruských vyhlazovacích náletů, kdy byla a jsou srovnávána se zemí celá města a to včetně jejich obyvatel. Tyto nálety jsou vedeny zcela bezohledně a s veškerou brutalitou zakázanými válečnými prostředky, jako jsou fosforové, barelové, či kazetové bomby, jež mají na svědomí desetitisíce mrtvých.

Asadův poslední útok vedený za pomoci chemických zbraní hromadného ničení je ovšem dát do souvislosti s výměnou na americkém prezidentském postu. Když Asad v roce 2013 zaútočil těmito zbraněmi poprvé, byl to totiž právě Donald Trump, který zapřísahal tehdejšího US prezidenta Obamu, aby v žádném případě v odvetě neútočil na syrský režim.

A tak americká strana od vojenských úderů ustoupila a dohodla zničení těchto zbraní, které bude garantovat Rusko. Kolik těchto zbraní bylo doopravdy zničeno a kolik si jich Asadův režim uschoval pro strýčka příhodu můžeme pouze spekulovat a domnívat se, protože něco jako kontrola syrských vojenských skladů nebyla nikdy umožněna.

Ale jakmile přišlo prohlášení z Bílého domu, že americká strana již přestává trvat na odstranění Asada, který je arabským světem nazýván ďábel, bylo to syrskou stranou nepochybně považováno za zelenou na semaforu a režim opět nabil bomby ruskými chemickými zbraněmi, které získával po celou dobu studené války coby protiváhu izraelské jaderné zbraně. Aby tomu v devadesátých letech bylo již čistě jen za peníze.

A nezískával je pouze z tehdejšího SSSR, ale i z Československé socialistické republiky.

Když včera Turecko potvrdilo užití sarinu, byl to poslední díl nutný k sestavení celé mozaiky zla. Sovětský svaz totiž sarin vyráběl k užití v kazetových zbraních. A vůbec, Sovětský svaz sám těchto zbraní užíval totožně jako režim Asadův. Tedy k zabíjení vlastních obyvatel. Jako když údajný vojenský génius Tuchačevský hubil povstalé rolníky dělostřeleckými granáty s bojovými plyny jako obtížný hmyz, který se odvážil povstat proti bolševické moci v tambovském rolnickém povstání.

Dá se rovněž říci, že Sovětský svaz měl v chemických zbraních hromadného ničení nad USA mnohonásobnou převahu, a i když USA s výrobou a vývojem těchto zbraní skončily již v roce 1969, tak SSSR je mohutně produkoval až do roku 1987.

Tudíž není divu, že syrský učenlivý žák těchto zbraní užívá stejně jako kdysi Saddám Husajn. Je tomu tak proto, že tyto zbraně jsou efektivní a mají nejen smrtelný, ale i psychologický efekt. Vidět totiž jak se pomalu dusí vlastní děti je něco strašlivého a raději si to ani příliš nepředstavuji.

Rovněž „argumenty“ typu, že proč by to Asad dělal, když prý Amerika již netrvá na jeho odstranění a prý vítězí, neobstojí ani náhodou. Asad to spáchal proto, že se domníval, že USA a jejich prezident budou postupovat v kontextu tehdejších Trumpových protiválečných tweetů. A pokud o Asada a jeho armádu jde, pak rozhodně nestojí na prahu vítězství, ale pouze na prahu totální porážky, před kterou jej chrání pouze ruská letadla.

Přičemž k vítězství a zároveň k trestu nad povstalci proti jeho režimu, vede skrze zbraně hromadného ničení poměrně krátká cesta. Zajisté, že vydlážděná statisíci mrtvými, ale to je přece pouze kosmetická vada na kráse, ne?

Že je v aktech chemických útoků Rusko namočeno až po uši, svědčí rovněž i nejapné vyhlášení jakého ruského generála, který i když ještě neopadl prach náletu a ještě nezemřeli všichni zasažení lidé již prohlašoval, že se jedná o důsledek zásahu vojenského skladu. Což lze považovat pouze za předem prefabrikovanou výmluvu založenou na lži, která je ostatně tím, co jak ten Asadův, tak i Putinův režim přímo tvoří.

Neboť sarin je binární chemickou zbraní, která se skládá ze dvou relativně neškodných složek, které teprve po svém smíchání v přesném poměru a iniciaci roznětkou v cíli začnou působit jako nervově paralytický plyn a zabíjet.

Tedy je k jeho užití nutná poměrně sofistikovaná technologie spočívající jak v jeho náplni ve vojenské munici, tak v jeho dopravě na cíl, která se vykonává nejčastěji letecky, což zcela vylučuje užití této zbraně za strany pologramotných samopalníků, či druhotnou kontaminaci způsobenou zásahem jakéhosi mystického skladu.

Pokud bychom ale na celé hrůze přesto měli vidět něco pozitivního, lze-li to tak vůbec říci, pak je to odkopání se Ruska, které se z údajného ochránce evropské civilizace zcela nepokrytě postavilo do role spojence hrůzného islámského režimu Islámské republiky Írán a také to, že lodě se severokorejským uhlím zůstaly kotvit v čínských přístavech, aniž by je kdo vykládal.

Ono je totiž někdy těch Tomahawků třeba.

Jen jich mohlo být klidně i dvakrát tolik.

Za syrské děti zavražděné plynem.

Za syrské uprchlíky bez domova.

Za statisíce mrtvých.

Jako všude tam, kam dopadne stín ruského zájmu.

Kam dolétne ruský bombardér.

Kam dojede ruský tank.

Kde zasyčí ruský nervový plyn.

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | čtvrtek 13.4.2017 6:15 | karma článku: 36.99 | přečteno: 3278x

Další články blogera

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 29.32 | Přečteno: 632 | Diskuse

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 25.03 | Přečteno: 543 | Diskuse

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 17.72 | Přečteno: 744 | Diskuse

Miroslav Václavek

Jak vybrat peníze z cizí karty a nekrást

Sudety jsou svět sám pro sebe, zvláště ty naše, moravské a slezské, kde se pro jadrné slovo i skutek nechodí daleko. Však jen posuďte sami, co se mi přihodilo - a ať mi visí, jestli jsem vám lhal...

22.1.2024 v 17:00 | Karma článku: 20.02 | Přečteno: 784 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.14 | Přečteno: 301 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.36 | Přečteno: 445 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 604 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2793 | Diskuse

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...