Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jiří Ovčáček ve světle norimberského procesu

„Všiml jsem si, že to vadí jen novinářům devótním k Evropské unii. To přirovnání je naopak velmi přesné, v roce 1943 také zakázala Říše pěstování chmele na Mšensku,“ 

Vyjádřil se mluvčí prezidenta republiky, pan Jiří Ovčáček v reakci na kritiku, která se na něj snesla poté, co naši zemi, tedy Českou republiku, přirovnal k Protektorátu Čechy a Morava, tedy ke státnímu útvaru vzniklému nacistickou okupací z 15. března roku 1939.

A nejenom to, neboť nazval ve svém příspěvku k rumu, že Evropská Unie je prý Třetí říší, tedy nacistickým Německem.

Je sedmdesát dva let po druhé světové válce. Není tedy s podivem, že se vytrácí historická paměť, která je spojená s konkrétními prožitky lidí, kteří v oné době žili, což je evidentní, protože pokud by svá tvrzení pan Ovčáček pronesl o něco dříve, dostal by od nich takovou přes hubu, že by ho podobné urážky opravdu rychle přešly.

Ale protože nás pomalu začíná pohlcovat historická tma, protože moderní dějiny, včetně těch spojených s diktaturou komunistickou se na školách prostě neučí, je zapotřebí posvítit si na pana Ovčáčkem světlem norimberského procesu.

Tedy světlem soudu, který pojmenoval, popsal a nakonec i odsoudil jak nacismus sám, tak i jeho protagonisty a pachatele a naprostou většinu z nich poslal po právu na šibenici, stejně jako tomu učinily orgány československé v rámci retribučního soudnictví.

Troufám si říci, že pokud by pan Ovčáček pronesl výrok, který je nejenže za hranou toho, co člověka činí lidskou bytostí, ale je oddělen již jen pouhou blankou od trestného činu popírání genocidia, v letech poválečných - tedy, že pokud by sdělil, že republika Československá je tím, že stíhá nacistické zločince a domácí kolaboranty totožná jako Protektorát - byl by pověšen hned vedle takových darebáků, jakými byli například protektorátní kolaborantští novináři či vrahové českého národa Kurt Daluege nebo Karl Hermann Frank.

Neboť psát dle nacistické propagandy není žádný názor, ani svoboda projevu, ale zločin proti svobodě, státní integritě a lidskosti, stejně jako je tomu, pokud o výroky pana Ovčáčka jde. Přičemž na relevanci zločinného obsahu nic neztrácí ani dlouhá doba uplynulá od tehdejších rozhodnutí československých soudů a tím méně pokud o přihlášení se pana Ovčáčka k nacistickému pohrdání lidskými životy a tomu nejstrašnějšímu utrpení v dějinách lidstva jde, jako právě nyní.

Ostatně pokud bylo československými retribučními soudy v případě odsouzených novinářských kolaborantů za jejich "názory" prezentované v protektorátních sdělovacích prostředcích konstatováno, že: "byli uznáni vinnými z podporování nacismu tiskem rozhlasem a na veřejných projevech, aby tak rozvrátili mravní, národní a státní vědomí čs. občanů, hlavně mládeže," pak lze o tomtéž motivu hovořit i ve vašem případě pane Jiří Ovčáčku. Byť se mocnost v jejímž zájmu tak vykonáváte špinavou práci pro pana prezidenta, nachází na východ od naší země.

Jestliže totiž pan Ovčáček hovoří o tom, že Třetí říše v roce 1943 zakázala v Protektorátu chmel, pak já říkám, že tímto tvrzením se snaží zakrýt a zpochybnit událost ze září roku téhož, která vedla k největší masové vraždě československých občanů, tedy k transportu více než pěti tisíc vězňů z terezínského ghetta do vyhlazovacího tábora Osvětim-Birkenau, kde byli v noci z osmého na devátého března 1944 zavražděni v plynových komorách.

Dle svědeckých výpovědí hrstky přeživších, naši spoluobčané v hodině své smrti zpívali jak Hatikvu, tedy hymnu židovskou, tak hymnu československou, tedy tu, kterou naše země užívá dodnes. Po této největší hromadné vraždě československých občanů v naší historii, nacisté zavraždili i zbytek deportovaných z terezínského koncentráku, tedy více než sedmnáct a půl tisíce lidských bytostí, včetně malých dětí.

Ale nejenom těchto sedmnáct a půl tisíce nevinných lidí bylo nacistickým režimem, který jste Jiří Ovčáčku přirovnal k naší dnešní svobodné a demokratické zemi zavražděno.

Obětí nacistických koncentračních táborů a věznic 20 000

Obětí z totálního nasazení 3 000

Obětí 1. stanného práva 500

Obětí v masových hrobech na Slovensku 5 350

Obětí 2. stanného práva 5 000

Padlých ve Svobodově armádě 4 570

Obětí z pochodů smrti 10 000

Padlých na západních frontách 3 220

Obětí leteckých náletů 7 500

Padlých letců z RAF 560

Obětí nacistického teroru 10 000

Obětí z hnutí odporu v cizině 450

Obětí z řad parašutistů 800

Zahynulých a nezvěstných 10 000

Obětí z řad partyzánů 4 100

Padlých z ČSA 1 720

Padlých v květnu 1945 3 467

Židé z Protektorátu, Sudet, Slovenska a Zakarpatské Ukrajiny umučení v koncentračních táborech a věznicích 270 000

Všem těmto mrtvým jste plivl do obličeje a ve své lidské degradaci jste je hluboce zneuctil. Nevím jestli jste byl někdy v nějakém nacistickém koncentračním táboře, ale v osvětimské plynové komoře, v jedné z těch, které se dochovaly je možno vidět lidské škrábance vyryté do jejich omítky.

Bylo tomu tak proto, že se rodiče, jakkoli byla jejich snaha marná, snažili zachránit své děti a pokoušeli se je vystrčit co nejvýše, od dosahu smrtícího Zyklonu B. Proto byly děti nalézány pokaždé na hromadě mrtvých těl až nahoře.

Lidské škrábance v osvětimské plynové komoře.

 

Rovněž naši českoslovenští občané byli nacistickým režimem takto vražděni. A nejenom takto. Pokud se půjdete projít Prahou, zamiřte prosím pane Ovčáčku k pankrácké věznici. Kam mimochodem za své nehorázné a zločinecké výroky patříte a navštivte tamní pankráckou sekyrárnu, kde bylo gilotinou popraveno 1 075 osob. Za takzvanou protiříšskou činnost, kteroužto se snažíte relativizovat s návrhem na nahrazení rakovinotvorné rumové tresti a zpochybňujete tak příšerné hrůzy, že navrhuji, aby vás tam přes noc zavřeli. Ani by vás nemuseli mlátit jako gestapáci své oběti při výslechu. Podělal byste se i tak.

Zde vyhasly životy více než tisíce lidí.

A nejenom za tyhle nevinné, kteří podstoupili hrůzy vyvraždění celých rodin, upracování otrockou prací v koncentračních táborech, či byli zastřeleni na kobyliské střelnici, ale i za naše děti. Za lidické děti umučené výfukovými plyny v Chelmnu, ale i za ty ze všech zemí okupované Evropy, které byly zavražděny v Osvětimi, Sobiboru, Treblince a jiných kruzích nacistického pekla na zemi vás prohlašuji stvořením odpudivým, odporného a nízkého charakteru, neštítící se ani té největší špinavosti a jehož osobnost je shnilá, zvrácená a žumpoidní.

To, že zastáváte post mluvčího prezidenta České republiky s tím hluboce souvisí a ten pán s hůlkou se v tomto hnusu společně s vámi veze na hnojné káře popíračů holocaustu zpochybňujících masové vraždění za účelem získávání sympatií a hlasů ze strany neonacistických, rasistických a nacionalistických přívrženců jak se stalo poslední módou hradního bratrstva hnědé pracky, což je ohavné, hrůzné, obludné, podlé, zákeřné a zbabělé.

Je tomu tak proto, že ti mrtví se vůči vašemu podlému chování již bránit nemohou.

Tedy je před vámi a podobnými budu bránit já.

Czeslawa Kwoka, čtrnáct let, Osvětim. Protože neuměla německy zbili ji přes obličej, vyfotili ji a za měsíc zavraždili injekcí fenolu.

Nebudu mlčet k tomu, že je vraždíte podruhé, když se opovažujete tvrdit, že Protektorát Čechy a Morava byl demokratickou a svobodnou zemí jakou je ta naše, čehož jste se dopustil tím, co nazýváte příměrem. Já ovšem zhovadilým skutkem a odpudivým zločinem proti lidskému utrpení, zvláště bylo-li učiněno ústy úřadu spojeného s úřadem prezidenta České republiky, který nemá ani tolik studu, aby buď vrátil ocenění židovské společnosti jehož se mu dostalo, nebo vás vykopal z Hradu, poklekl před národ na kolena a omluvil se Jiří Ovčáčku, za vaši podlost. Neboť silně pochybuji, že vy sám toho budete kdy schopen.

 

Dítě

Podřezali mne v Jasenovaci
zabili plynem v Treblince
zastřelili na ruské pláni
spálili v Osvětimi
jsem dítě
ve větru spím
na jaře si hraji
když třešně odkvétají
a hladím tě po vlasech
jak matku
pro naději
že báseň může změnit svět
jste život věčný
babího léta
a jména na bronzové desce
a trocha krve
co jí bývá v malém těle
není jí víc než pláče
kvůli pitomé lásce
objímám vás
děti
protože s každým naším zapomenutím
umíráte zas

 

Miroslav Václavek

Šumperk 

Autor: Miroslav Václavek | středa 4.10.2017 6:15 | karma článku: 37,44 | přečteno: 2443x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Jak se může na homofobním Slovensku stát prezidentem homosexuál?

Příčina toho, proč se Fico s Pellegrinim angažují v politice je evidentní. Jde o řemeslné zloděje a příslušníky organizovaného zločinu, kteří rozkradli celé Slovensko a nyní jim tak nehrozí kriminál,

10.4.2024 v 17:00 | Karma: 24,73 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma: 39,18 | Přečteno: 3641x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma: 30,51 | Přečteno: 758x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma: 25,54 | Přečteno: 665x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma: 18,46 | Přečteno: 880x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Jak vybrat peníze z cizí karty a nekrást

Sudety jsou svět sám pro sebe, zvláště ty naše, moravské a slezské, kde se pro jadrné slovo i skutek nechodí daleko. Však jen posuďte sami, co se mi přihodilo - a ať mi visí, jestli jsem vám lhal...

22.1.2024 v 17:00 | Karma: 20,64 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Miroslav Václavek

Vážená paní Schillerová

Nedávno jsem zaznamenal, že se vám nelíbí příměr, kterým jste označována za hlásnou troubu ruské propagandy, tedy přesněji za hlásnou troubu Kremlu.

18.1.2024 v 17:00 | Karma: 44,85 | Přečteno: 5517x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Nota Bene

A tak před tím Silvestrem vám sem dám takovou tu jednu moji veselou povídečku, mešúrs. Bylo, nebylo, věřte nebo ne, jen prodávám, jak jsem storku nakoupil :-)

28.12.2023 v 17:00 | Karma: 9,95 | Přečteno: 443x | Diskuse| Poezie a próza

Miroslav Václavek

Nejlépe to udělali Rumuni, Ceuacesca i s tou jeho postavili ke zdi

Komunisté se mezi sebou v rámci boje o moc navzájem likvidovali od samého počátku existence tohoto zla na zemi. Ale vždycky tak, že svého oponenta prohlásili za zrádce, špiona či agenta imperialismu, ale zásadou bylo

27.12.2023 v 17:00 | Karma: 28,20 | Přečteno: 966x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Takhle se na ty Romy musí!

"Zlepšit soužití mezi krnovskými Romy a ostatními obyvateli se usilovně snaží zástupci Romů a místní radní. Čelí totiž petici podepsané stovkou Krnovanů upozorňující na problémy s jejich romskými sousedy.

20.12.2023 v 17:00 | Karma: 24,41 | Přečteno: 1526x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Včera mi přišel dopis z ČEZU, to je útok na české peněženky!

Všichni čtenáři mého blogu zajisté velmi dobře ví o posledním útoku na české peněženky v souvislosti se zvýšením cen elektřiny, kterou nachystal Petr Fiala. Ano to je ten pán s brejličkami, za nimiž maskuje svou zločineckou tvář!

24.11.2023 v 17:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1812x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Odborový svaz nezaměstnaných a důchodců se připojuje ke stávce milionářů!

Jak jsme se z médií, která ani trochu nepatří dotačnímu kartelu Ugrofert dozvěděli, situace v naší zemi je strašlivá. Je nulová nezaměstnanost, inflace padá dolů a jsou vyprodány zahraniční zájezdy natolik,

22.11.2023 v 17:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1049x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Jak jsme za komunistů sestřelili velení sovětské tichomořské flotily

Venku je listopad, brzy se stmívá, prší a je víc času na čtení. Tedy přijměte pozvánku k příběhu, ve kterém vás seznámím s tím, jak jsme usekli hlavu hydře sovětských strategických sil.

15.11.2023 v 17:00 | Karma: 23,46 | Přečteno: 633x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Barcelona, nebe na Zemi

Nebe hledají lidé od okamžiku, kdy si uvědomili, že jsou součástí nekonečného vesmíru. Od těch dob je jim tady na Zemi všechno malé a zdvíhají hlavy, zaklání se a vyhlíží nebe tam nahoře.

30.10.2023 v 17:00 | Karma: 14,11 | Přečteno: 291x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Václavek

Ať žije svobodná Palestina!

Izrael je opět ve válce. A jako vždy se jedná o útok směřující k samé podstatě Izraele. Je tomu tak proto, že teroristická organizace Hamás má zničení Izraele ve svém programu a nijak se tím netají.

9.10.2023 v 17:00 | Karma: 30,84 | Přečteno: 1486x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Nemám aplikaci Lidl

Je ráno, které ještě kuropí a v jednom nejmenovaném šumperském řetězci Lidl pokládají vážení zákazníci své nákupy na pokladní pásy a dívám se jak to frčí a krásně to pípá,

20.9.2023 v 17:00 | Karma: 39,24 | Přečteno: 7255x | Diskuse| Společnost

Miroslav Václavek

Dny NATO Ostrava 2023

Bylo nádherné počasí, spousta moderní vojenské techniky a lidí rekordní návštěva. Tak jsem udělal pár fotek. Doufám, že se budou líbit stejně, jako se dny NATO líbily mně.

18.9.2023 v 17:00 | Karma: 24,64 | Přečteno: 791x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Václavek

Každý den jiný stát a přesto pořád ten stejný, aneb týden v Julských Alpách na kole

Z okolních hor se sneslo bílé ráno, bílé stejně jako vápencové vrchy okolo, když vtom nás probudilo řízné: "Raus!" Osádka vozidla podřimující na rakouském parkovišti v tu ránu procitla ajn cvaj a počala hledat bílé podkolenky

30.8.2023 v 17:00 | Karma: 16,97 | Přečteno: 463x | Diskuse| Cestování

Miroslav Václavek

Vážená paní Nětrebko, kdybyste měla české občanství tak u nás půjdete do vězení

„Anna Nětrebková je zklamaná tím, že nesouhlasící menšina připravila 1 300 majitelů vstupenek o možnost uplatnit svou demokratickou volbu, a dále své fanoušky ve svém vyjádření vyzvala,

18.8.2023 v 17:00 | Karma: 44,35 | Přečteno: 10184x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fremr

Ústavní soud České republiky je instituce nadmíru důležitá, stejně jako je i nadmíru důležitá samotná ústava naší země. Je to základní zákon, který nám vytvořili otci zakladatelé při jejím vzniku v roce 1993 a tvoří,

15.8.2023 v 17:00 | Karma: 23,21 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika