Jak Andrej Babiš k premiérskému úřadu přišel

7. 12. 2017 6:00:00
Dives aut iniquus aut iniqui heres. Aneb, Boháč je buď nepoctivý, nebo dědic nepoctivého člověka. To nám říká staré latinské úsloví a ta jak je známo, jsou prověřena nikoliv staletími, ale tisíciletími.

Zajisté, že oním citátem mířím přímo na osobu momentálně požívající moci v České republice nejvyšší, tedy na premiéra České republiky Andreje Babiše, ale nikoliv tak, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Tedy, že bych zůstal kdesi v minulosti pana premiéra a po milionté přepíral špinavé prádlo jeho komunistické a estébácké minulosti. To by mě ani nenapadlo. Tyhle Andrejovy spodky, trenýrky a ponožky už byly tolikrát přeprány, že se vůči tomu stal občan ČR z velké části imunní.

Ale spíše se pokusím pojmenovat skutečné příčiny toho, že nomenklaturní kádr komunistické strany a momentální multimilidardář, tedy nefalšovaný domorodý oligarcha tak snadno dosáhl na Olymp moci a nyní z něj za pomoci peněz vládne jako Zeus a vypadá to na déle.

Protože peněz má opravdu hodně a umí s nimi zacházet. Což ostatně osobně považuji za klad, protože peníze jsou jednou ze sil tohoto světa a není radno si s nimi příliš začínat a když už tak se stejnou obezřetností s jakou bychom měli přistupovat k síle atomu.

Ale pojďme na to a pojmenovávejme.

Když se stal premiérem masochista Petr Nečas, předvídal jsem Občanským demokratům volební zisky takové, že mohou být rádi za to když dostanou okolo deseti procent. Což se i stalo. Zajisté, že to určité skupině lidí na vrcholu potravního řetězce této strany vystačí k pohodlnému životu na úkor daňového poplatníka v úloze zákonodárce, ale to je tak asi všechno.

Čímž se z ODS, ale nejen z ní, stala taková ta SPD a KSČM, tedy strana lapající ptáčky voličských hlasů na neexistenci politické vize, přičemž takové subjekty podezřívám, že tomu činí záměrně, neboť volební odpovědnost je pro ně něco jako čertu kříž a bojí se jí tedy a dělají všechno pro to, aby na ni nikdy nedosáhly a užívaly si veškerých prebend a z pozice stran luxujících občanskou frustraci okopávali kotníky kohokoliv jiného a na jiné i ukazovali. A tím to zhaslo.

Jinak totiž jak předvolební tak, i ty povolební kroky ODS nelze jinak nazvat. Neboť stavět politickou existenci na tom, že v hospodách se bude opět kouřit, považuji za terminální stav v němž se ODS nalézá a pokud nezahájí chemoterapii založenou na infúzích s demokratickými hodnotami, pak jí brzy můžeme jít na pohřeb,

Pokud o její protipól, tedy o ČSSD jde, pak ta se nalézá ve stavu klinické smrti a odmítá jakoukoliv pomoc, která by ji alespoň stabilizovala a je proti tomu, aby jí byly odoperovány nádory v podobě bývalého ministra vnitra, který jako obtloustlý Old Shatterhand pózoval s flintičkou na migranti, aby tak ve své prostotě duševní usiloval o vlídné slovo Miloše Zemana, aniž by pochopil, že pro něj nemá onen spolek oscilující mezi organizovaným zločinem a komunisty, cenu ani zlámaného rublu.

Protože spolek rozložený do vzájemně si po krku jdoucích frakcí, neschopný kromě papouškování hitů extremistické politické scény ani jediné následování hodné ideje, mu sloužil pouze k posměchu a upevňování si vlastní pozice.

A zde jsme i u skutečné odpovědi na to proč je Andrej Babiš premiérem České republiky a který kromě potřásání rukou ve vytahaném svetru ve stylu americké kontaktní volební kampaně vlastně nemusel udělat vůbec nic.

Stačilo mu jen čekat a pobaveně zírat na neschopné hlupáky a otevřít ústa pod stromem politické hojnosti až mu do nich padnou pečení holubi moci jak na onom slavném obrazu Pietra Brueghela.

Je tomu tak proto, že doposud u moci se střídající klany politicky organizovaného zločinu vyčerpaly i své nevalné zásoby pseudotémat a jejich hluboce hodnotově prohnilé sekretariáty, zdegenerované roky hojnosti a beztrestnosti se ukázaly ve své skutečné podstatě. Tedy jako jedno velké nic.

Z čehož samozřejmě nemám vůbec žádnou radost, neboť sledovat jak Andrej Babiš společně s fašisty a komunisty dává na zadnici demokracii není ani trochu hezké. A proto se na ty, kteří se nazývají pravicí, zcela po právu hněvám, protože jejich poslední vláda byla poslední kapkou, kterou přetekla poslední dobrá vůle a trpělivost slušného člověka, který jim se sebezapřením dával mandát k tomu, aby spravovali tuto zemi a oni se mu odměnili tak, že spáchali eutanazii české pravice. Jako naprostí idioti, kteří nic nepochopili a nikdy nic nepochopí, protože nechtějí nic chápat.

Protože si pod pojmem pravice představují chovat se asociálně a arogantně.

Tedy namísto investic do vzdělání a to především do vzdělávání humanitního, které vede k tomu, aby na významných pozicích seděli lidé pro které je korupce synonymem rozkladu společnosti, chtěli vysokoškolské vzdělávání zpoplatnit školným. Čímž ztratili značnou část mladých lidí a jejich rodičů, aniž by jakkoli obhájili to, co měl onen šílený krok přinést.

Rovněž i v případě sociální podpory se zachovali zcela proti jejímu smyslu. Tedy tím, že mnoha skutečně potřebným a především nemocným osobám v různém stavu invalidity odnímali pro ně nezbytnou finanční pomoc a naopak iniciovali byznys s chudobou v takzvaných vyloučených lokalitách, které jsou od těch dob produkovány na běžícím pásu stejně jako Škodovky v Mladé Boleslavi.

Také se stali spouštěčem protievropské hysterie, který z této země učinil semeniště těch nejodpudivějších existencí, z nichž jedna se právě nachází na Pražském hradě a hodlá ve své práci vlivového agenta Ruské federace pokračovat buď až do hrobu nebo do Bohnic.

Přičemž pravicová politika je dle mne přesný opak. Protože skutečně pravicový politik je antikomunistický, stejně jako je protinacistický, protinacionalistický, protifašistický, jako je zároveň a stejnou měrou liberální a sociálně spravedlivý, protože je odpovědný, nikoliv asociální a rovněž je proevropský.

Což neznamená, že EU není kritizovatelná, ba právě naopak, ale pravicový politik má myšlenku největšího mírového a ekonomického projektu v dějinách lidstva rozvíjet a kultivovat, nikoliv zašlapávat a ničit v zájmu ruského medvěda.

Jenže ukažte mi takového pravicového politika a stranu v naší zemi. Že není? No to já vím taky.

Tak až se tady takový politik a taková strana vyskytne, garantuji vám, že milý Andrej a jeho rudohnědí Melody Boys vypelichají rychleji než onen ruský medvěd na jaře a nezůstane po nich nic než nevolnost u žaludku a pár trestních stíhání.

Ovšem do té doby, ty milá a takzvaná pravice.

Nemám s tebou slitování.

Čím dříve pojdeš, tím lépe pro tuto zemi a hůře pro vládu lůzy.

Divíte se proč nazývám bohatého premiéra a jeho Společenstvo úpadku lůzou?

Protože za lůzu nepovažuji osoby chudé, ale osoby bez hodnot, kultury, zábran, svědomí a také ty, pro které svoboda neznamená nic než sprosté slovo.

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | čtvrtek 7.12.2017 6:00 | karma článku: 25.83 | přečteno: 927x

Další články blogera

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 39.10 | Přečteno: 3477 | Diskuse

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 30.20 | Přečteno: 663 | Diskuse

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 25.31 | Přečteno: 561 | Diskuse

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 18.17 | Přečteno: 759 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 488 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2302 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 648 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...