Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ústavní soud klepl zloděje přes prsty

Představte si, že vám ukradnou auto. Nejdříve se dlouhou dobu nic neděje, policie ale navíc dokonce pachatele chrání a utvoří si na to zákony.

Vy vidíte, jak se kolem vás každý den v autě prohání zloděj a směje se vám do ksichtu a vidíte také to, jak auto pomalu rezaví. Nesvítí mu tady reflektor a tady blinkr, dovnitř začíná zatékat, a protože zloděj není dobrý řidič, tady s ním štrejchne o svodidla a tady zase i jiné auto, taky kradené a pomalu ale jistě se z auta začíná stávat nepojízdný vrak, který zloděj strčí do garáže a auto se dál pomalu rozpadá.

Ale pak se stane zázrak. Ze zlodějů se stanou opravdoví zloději a jsou prohlášeni za zločince, ale policie a soudy zase nic, není jim zkřiven ani vlas na hlavě a tak se zločinci pomalu otřepou, rozhlídnou se kolem sebe a začnou být drzí.  

A nejenže ze své strany nejeví snahu o to, že by alespoň nějak odčinili všechno zlo, které napáchali, protože tihle zloději nejen, že kradli, ale i vraždili lidi a zavírali je do koncentráků a do paneláků a celé to obehnali ostnatým drátem a lidem nasadili náhubky strachu.  

Ale rozhodli se, že to auto ukradnou znovu, jen to nazvou vznešeně daň. Tedy ano, milý majiteli, tady máš fáro nazpět, co na tom, že je nepojízdné a budeš do něj muset investovat ranec, aby zase začalo jezdit, ale ještě nám, zlodějům, za to zaplatíš peníze, protože s nějakou spravedlností jsi směšný. S tou si my vytíráme...

Tak by se dal v kostce popsat obsah toho, co nazýváme jak znárodněním, tedy obludnou krádeží majetků vytvářených po celá staletí a jejich následnou devastaci a také to, co prosadili komunisté, sociální demokracie, Ano a SPD, tedy „zdanit“ navrácení ukradeného majetku církvím a tak je okrást znovu.

Zajisté, u komunistů a SPD se tomu člověk divit nemůže, protože hovoříme o žumpě, do níž tečou ty nejšpinavější splašky a odpad, který v zásadě nelze vyčistit a který zamořuje naše veřejné životní ovzduší zápachem lží a jedem nenávisti.

Ale v případě sociální demokracie, tedy politické strany, která přinesla ty největší oběti v bojích se dvěma obludnými diktaturami, tedy s nacismem a komunismem to rozum lidově řečeno nedává. Že politická strana, která byla ve všech zemích poválečné západní Evropy u budování liberální a sociálně spravedlivé demokracie a nikdy předtím nevídané prosperity si jakožto volební program zvolí spojit se s těmi, kdo vraždili a terorizovali tu část evropského kontinentu, která měla tu smůlu, že ji zabraly sovětské tanky a pokračovat ve zločinu.

Jistě, je tu ještě Ano, ale to je prosím jen houba na nádobí. Ta nasaje do sebe všechno a ani se z toho nepozvrací ani nic neočistí. Je to jen prostředek k dosažení záměrů pana majitele a prosím pěkně žádný obsah, než prázdnotu nemá a ani nemůže mít. Což ji zajisté nijak neomlouvá, ale jakkoliv apelovat v tomto případě na něco jako hodnoty je totéž, jako hovořit do zdi.

A tak, ještě, že je tady nejvyšší a svrchovaný orgán, který bdí nad zákony a je alespoň jakýms takýms garantem něčeho, co bychom mohli nazvat jako opar právního státu vznášející se nad horizontem naší země, který shledal takovou hanebnost jakožto za zcela ohavnou a podlou a zmíněné řemeslné zloděje a loupežné vrahy klepl přes prsty.

Majetek církví a náboženských společností je totiž naprosto stejný, jako majetek jakékoli jiné osoby či firmy v této zemi a právní řád má sloužit k tomu, aby byl chráněn a také i navrácen a v případě toho, že jeho navrácení možné není, aby byla majiteli vyplacena finanční náhrada.

Řeknete si a proč vlastně navracet majetek církvím v nejateističtější zemi světa? No to proto milí čtenáři, protože církve a to především ta katolická spravuje nejenom celou řadu nejvzácnějších kulturních památek a klenotů naší země, ale zároveň vykonává nenahraditelnou službu vzdělávací, sociální a opatrovatelskou, neboť provozuje celou řadu škol, dává střechu nad hlavou mnoha lidem z okraje společnosti a stará se o nemocné a umírající v mnoha hospicích. 

Tedy vzdělává, poskytuje sociální záchrannou síť mnoha osamoceným matkám s dětmi a těm, kteří jsou na cestě na druhou stranu, tedy svítí do temnot naší společnosti na to, co takzvané politiky nikterak nezajímá a zachraňuje a pečuje a to naprosto konkrétně a vůbec se tím nechválí ani se nebuší v prsa a zůstává neviditelná.

Že zároveň církve nechtějí nic jiného než to, aby jim dal stát pokoj je také nabíledni. Protože se umí správou majetku uživit lépe než všichni věrozvěstové socialismu a podobných neživotaschopných šíleností a po společnosti nechtějí ani korunu z veřejných finančních prostředků.  Pouze navrácení toho, co za staletí usilovnou prací vybudovaly, přičemž plody svého usilování dají nezištně a zdarma potřebným.

Církve neusilují o majetek kvůli osobnímu prospěchu a bohatství svých členů, církve totiž neslouží svému prospěchu, ale dobru a duchovnímu rozkvětu naší země obecně. A to jak ateistům, tak věřícím, tak i těm mezi tím, protože tuto péči průběhu svého života budeme potřebovat všichni. Lhostejno, zda v jeho počátku nebo závěru. Tedy je nutno rozhodnutí Ústavního soudu vítat jako jednu z prvních holubic míru, přinášející v zobáku ratolest spravedlnosti

Přičemž je „zvláštní,“ že když šlo o velmi podivné rozhodnutí státního návladnictví o tom, že kauza Čapí hnízdo není trestným činem, bylo to panem premiérem kvitováno s povděkem a mělo to být zcela a bezvýhradně respektováno, ale dnes pan Babiš nad tímto rozhodnutím prská jako křeček polní a nerespektuje zhola nic.

Že by ho bolely prsty?

Inu, zloděj odjakživa křičí chyťte zloděje a vrah zase nahlas o morálce káže.

Ale je jen na nás, občanech této země, jak dlouho je necháme na nás pořvávat.  

 

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | středa 16.10.2019 17:00 | karma článku: 41,22 | přečteno: 5016x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Jak se může na homofobním Slovensku stát prezidentem homosexuál?

Příčina toho, proč se Fico s Pellegrinim angažují v politice je evidentní. Jde o řemeslné zloděje a příslušníky organizovaného zločinu, kteří rozkradli celé Slovensko a nyní jim tak nehrozí kriminál,

10.4.2024 v 17:00 | Karma: 24,73 | Přečteno: 1123x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma: 39,18 | Přečteno: 3644x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma: 30,51 | Přečteno: 764x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma: 25,54 | Přečteno: 667x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma: 18,46 | Přečteno: 881x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rozepře o důchodové reformě i ústavní žaloby. Mluví stínová vláda hnutí ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  10:43

Přímý přenos V atriu Poslanecké sněmovny probíhá tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluví...

Šéf sněmovny Johnson přišel na univerzitu podpořit Židy, dav na něj bučel

25. dubna 2024  10:41

Studenti newyorské Kolumbijské univerzity ve středu pokřikovali a bučeli na předsedu Sněmovny...

Opilé policisty, kteří napadli dívku před nočním barem, inspekce obvinila

25. dubna 2024  10:35

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila policistu a policistku, kteří napadali v...

Party na veřejných záchodech. Vandalové si přinesli televize, okna zakryli dveřmi

25. dubna 2024  10:34

Veřejné toalety u náměstí 1. máje a Malé ulice v Mimoni se staly místem bujarého setkání. Účastníci...