Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Buďte rádi Rusové, že jsme dali Koněva dolů, nebyl to hrdina, ale váš vrah

A už je tu zas ten májový čas. Příroda se nám probouzí a krev v živých bytostech proudí rychleji, jak se ohřívá kůže, zapalují se lýtka a děvčata zase dostávají své typické obrysy a taky je to čas tradic.

Kdysi dříve byli k tomuto účelu shromažďováni otroci i jejich děti, aby v průvodech křikli své sláva tady tomu a pak zas jinému lumpovi, který civěl z transparentů a třepetalek, dostalo se jim mizerného kabanosu a dechovky s pochody a pak se to zase rozešlo domů.

Protože jsme prý byli v květnu 1945 osvobozeni a to Rudou armádou a nikdy jinak. A vyrůstaly tak v oněch dobách pomníky a sochy těm nejodpudivějším darebákům, jaké jen kdy tato planeta viděla.

Zde stál takový vagabund v kabátě a kynul k jasným zítřkům a tady zase ukazoval vpřed. Ale jako houby po dešti vyrůstaly i sochy s osobami v mundúrech a s plastrony na hlavě, což byly sochy sovětských maršálů a vojevůdců.

To byli ti pánové, co se v občanské válce přidali k rudým a spáchali dostatečně bestialit na to, aby jim ti v kabátech mohli věřit. Přičemž jediným kvalifikačním předpokladem pro takový kádr byla naprostá bezohlednost a brutalita s jakou dosahovali cílů, které jim stanovili okabátění.

Ivan Koněv, rolnický synek, nebyl výjimkou.

Poté, co se za občanské války osvědčil v řadách Rudé armády, která vedla vyhlazovací válku proti vlastnímu lidu jej strana povolala k potlačování mnohých rolnických povstání, v nichž Rudá armáda proti ruským rolníkům používala nejen těžkých zbraní, jako dělostřelectva, s nímž neváhala rozstřílet mnohé vesnice i s jejich obyvateli, ale pokud se tito uchýlili do lesů, užívala Rudá armáda k jejich likvidaci bojových otravných látek, především chloru.

Ivan Koněv byl rovněž i u toho, když Rudá armáda potlačila kronštadtské povstání, kdy byly doslova utopeny v krvi tisíce ruských námořníků a další tisíce Rudou armádou postříleny poté, co protibolševické povstání bylo poraženo.

Dále Ivan Koněv byl u represálií v tehdejší sovětské kolonii v Mongolsku, kde byly vyvražděny deseti tisíce lidí, aby byli potlačeni potencionální nepřátelé a rudý kolonialismus měl klid.

Když se pak oba spojenci, tedy nacistické Německo a komunistický Sovětský svaz rozkmotřili a začali se navzájem rvát o kořist světovlády, což se v Rusku nazývá Velká vlastenecká válka, byla jeho velitelská neschopnost zcela evidentní, neboť drtivé porážky u Smolenska a Moskvy znamenaly sedm set tisíc mrtvých a zraněných sovětských vojáků a tři sta tisíc zajatých, kteří byli vzápětí prohlášeni za zrádce a zločince.

Ovšem ne tak Koněv.

A to z jednoho prostého důvodu. Neboť Koněv byl udavač a na své kolegy donášel. A to včetně na generála Žukova, který nad ním držel ochrannou ruku a zastával se jej dokonce i před Stalinem.

Ani jeho další velitelské výkony nebyly oslnivé. Ať to byla bitva u Rževa, nejstrašlivější bitva druhé světové války, nebo při pokusu o průlom frontu v oblasti Syčovky, lze hovořit o Ivanu Koněvovi, jakožto o naprostém diletantovi, jehož velitelské schopnosti vystačí leda tak na zabíjení hladových rolníků a jejich dětí.

Přičemž byl tak i několikrát velení větších vojenských celků zbaven, ale poté opět zázračně vysazen do sedla. Inu, práskači se náramně hodí.

A tak se Ivan dokázal za zcela nepředstavitelnou cenu vlastních ztrát prostřílet až ku Praze, do které vstoupil poté, co již byla, stejně jako podstatná část Čech osvobozena českými povstalci a Ruskou Osvobozeneckou Armádou a sovětské ztráty spojené s jejím obsazením lze tak přičíst na vrub dopravním nehodám a opileckým hádkám, při nichž se navzájem rudoarmějci postříleli.

Lhostejno, zda nad uloupenou kořistí, či nad ženami, které také pokládali za svou válečnou kořist a které byly od svých deseti let zvláště v Německu systematicky znásilňovány.

A nejenom to, jednotky SMERŠ, které přitáhly s ním, začaly unášet československé občany do sovětských koncentráků, kde jich odhadem zemřelo více než pět tisíc. A to nejenom bývalé ruské emigranty, ale i potenciální nepřítele nových pořádků. Přičemž přičteme-li tyto oběti ke čtyřem a půl tisícům dnes již přiznávaným obětem komunistického režimu v Československu, dostaneme se k deseti tisícům mrtvých.

Ale ani tady není krvavé skóre rudého maršála zdaleka u konce, neboť tento rozdrtil maďarské povstání za svobodu v roce 1956, což znamenalo deseti tisíce mrtvých a sta tisíce uprchlých. To vše jen proto, že se Maďaři odvážili říci své ne komunistické diktatuře, která do jejich země přišla s údajným osvobozením stejně jako k nám.

Tudíž je třeba osobnost Ivana Koněva pojmout jakožto zločince, jako masového vraha, která si žádných poct a tím méně soch nezaslouží. A to zvláště se zcela odpudivým kontextem toho, že tato socha komunistického "sochaře" Krybuse byla vztyčena roku 1980 normalizačním režimem, který se dostal k moci po srpnové okupaci 1968, na níž se Koněv rovněž podílel, což je třeba zvýraznit a odsoudit, jakožto zvláště zavržení hodný skutek.

Přičemž je pouze s podivem, že tento normalizační Koněv, toto znamení naší národní potupy, hanby a ponížení strašil na pražském náměstí tak dlouho po revoluci.

Současnému ruskému vyhrožování, agresi a nátlaku na naši zemi v souvislosti s odvezením sochy do muzea, kde se jí nepochybně dostane mnoha vysvětlivek k návštěvníkům, je třeba rozumět tak, že Rusko zkouší, co si na nás může dovolit. A otrapa Koněv sám je pouze nástroj, jak tomu může učinit. 

Tedy je třeba Rusku dát sice zdvořilou, ale zcela nekompromisní odpověď v tom smyslu, že i když si na Hradě zaměstnává svého kolaboranta, který poslouchá Kreml úplně stejně na slovo jako dříve Husák, že se jedná pouze o věčně opilého ubožáka bez jakékoli moci a vlivu cokoliv změnit.

A že čím více se Kreml bude vztekat, tím více se zesměšní a ukáže svoji bezmoc. Neboť údajná supervelmoc prohrává se samosprávami České Republiky K.O. 

Protože jsme suverénní zemí ekonomicky a politicky ukotvenou v EU a bezpečnostně v NATO, což znamená, že své tanky může prohánět leda tak po Rudém, nikoliv po Václavském náměstí.

A nebudeme uctívat komunistické vrahy a dobyvatele i kdyby Rusko pěstičky zatínalo a sebevíc vzteky dupalo.

A proč názvem článku říkám, že by nám Rusové měli poděkovat? No to je prosté holenkové, protože Koněvové zabili téměř třikrát více Rusů než Němci.

Inu, posuďte sami, válečné ztráty SSSR, rok za rokem přifukované víc a víc, podle toho jak se to Kremlu právě hodilo, jsou dnes udávány okolo 21 300 000 lidí. Dobře tedy, počítejme s tím.

Přičemž počet obětí komunistické diktatury, jejíž byl Koněv základním kamenem, je okolo 61 911 000 lidí.

Dobře si to číslo zapamatujte a až vám nějaký Rus z nevědomosti bude něco vyčítat, řekněte mu ho.

Zbytek je už pouze na něm, jak s touto informací naloží.

A vy si ho také dobře zapamatujte, až se zase budou něčeho domáhat.

Neboť za výše zmíněné skutky má takový člověk jako Koněv stát nikoliv na podstavci, ale před soudem.

 

Miroslav Václavek

Šumperk

 

Autor: Miroslav Václavek | středa 15.4.2020 17:00 | karma článku: 37,64 | přečteno: 1858x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Jak se může na homofobním Slovensku stát prezidentem homosexuál?

Příčina toho, proč se Fico s Pellegrinim angažují v politice je evidentní. Jde o řemeslné zloděje a příslušníky organizovaného zločinu, kteří rozkradli celé Slovensko a nyní jim tak nehrozí kriminál,

10.4.2024 v 17:00 | Karma: 24,73 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma: 39,18 | Přečteno: 3641x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma: 30,51 | Přečteno: 758x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma: 25,54 | Přečteno: 665x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma: 18,46 | Přečteno: 880x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Jak vybrat peníze z cizí karty a nekrást

Sudety jsou svět sám pro sebe, zvláště ty naše, moravské a slezské, kde se pro jadrné slovo i skutek nechodí daleko. Však jen posuďte sami, co se mi přihodilo - a ať mi visí, jestli jsem vám lhal...

22.1.2024 v 17:00 | Karma: 20,64 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Miroslav Václavek

Vážená paní Schillerová

Nedávno jsem zaznamenal, že se vám nelíbí příměr, kterým jste označována za hlásnou troubu ruské propagandy, tedy přesněji za hlásnou troubu Kremlu.

18.1.2024 v 17:00 | Karma: 44,85 | Přečteno: 5517x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Nota Bene

A tak před tím Silvestrem vám sem dám takovou tu jednu moji veselou povídečku, mešúrs. Bylo, nebylo, věřte nebo ne, jen prodávám, jak jsem storku nakoupil :-)

28.12.2023 v 17:00 | Karma: 9,95 | Přečteno: 443x | Diskuse| Poezie a próza

Miroslav Václavek

Nejlépe to udělali Rumuni, Ceuacesca i s tou jeho postavili ke zdi

Komunisté se mezi sebou v rámci boje o moc navzájem likvidovali od samého počátku existence tohoto zla na zemi. Ale vždycky tak, že svého oponenta prohlásili za zrádce, špiona či agenta imperialismu, ale zásadou bylo

27.12.2023 v 17:00 | Karma: 28,20 | Přečteno: 966x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Takhle se na ty Romy musí!

"Zlepšit soužití mezi krnovskými Romy a ostatními obyvateli se usilovně snaží zástupci Romů a místní radní. Čelí totiž petici podepsané stovkou Krnovanů upozorňující na problémy s jejich romskými sousedy.

20.12.2023 v 17:00 | Karma: 24,41 | Přečteno: 1526x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Včera mi přišel dopis z ČEZU, to je útok na české peněženky!

Všichni čtenáři mého blogu zajisté velmi dobře ví o posledním útoku na české peněženky v souvislosti se zvýšením cen elektřiny, kterou nachystal Petr Fiala. Ano to je ten pán s brejličkami, za nimiž maskuje svou zločineckou tvář!

24.11.2023 v 17:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1812x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Odborový svaz nezaměstnaných a důchodců se připojuje ke stávce milionářů!

Jak jsme se z médií, která ani trochu nepatří dotačnímu kartelu Ugrofert dozvěděli, situace v naší zemi je strašlivá. Je nulová nezaměstnanost, inflace padá dolů a jsou vyprodány zahraniční zájezdy natolik,

22.11.2023 v 17:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1049x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Jak jsme za komunistů sestřelili velení sovětské tichomořské flotily

Venku je listopad, brzy se stmívá, prší a je víc času na čtení. Tedy přijměte pozvánku k příběhu, ve kterém vás seznámím s tím, jak jsme usekli hlavu hydře sovětských strategických sil.

15.11.2023 v 17:00 | Karma: 23,46 | Přečteno: 633x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Barcelona, nebe na Zemi

Nebe hledají lidé od okamžiku, kdy si uvědomili, že jsou součástí nekonečného vesmíru. Od těch dob je jim tady na Zemi všechno malé a zdvíhají hlavy, zaklání se a vyhlíží nebe tam nahoře.

30.10.2023 v 17:00 | Karma: 14,11 | Přečteno: 291x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Václavek

Ať žije svobodná Palestina!

Izrael je opět ve válce. A jako vždy se jedná o útok směřující k samé podstatě Izraele. Je tomu tak proto, že teroristická organizace Hamás má zničení Izraele ve svém programu a nijak se tím netají.

9.10.2023 v 17:00 | Karma: 30,84 | Přečteno: 1486x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Nemám aplikaci Lidl

Je ráno, které ještě kuropí a v jednom nejmenovaném šumperském řetězci Lidl pokládají vážení zákazníci své nákupy na pokladní pásy a dívám se jak to frčí a krásně to pípá,

20.9.2023 v 17:00 | Karma: 39,24 | Přečteno: 7255x | Diskuse| Společnost

Miroslav Václavek

Dny NATO Ostrava 2023

Bylo nádherné počasí, spousta moderní vojenské techniky a lidí rekordní návštěva. Tak jsem udělal pár fotek. Doufám, že se budou líbit stejně, jako se dny NATO líbily mně.

18.9.2023 v 17:00 | Karma: 24,64 | Přečteno: 791x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Václavek

Každý den jiný stát a přesto pořád ten stejný, aneb týden v Julských Alpách na kole

Z okolních hor se sneslo bílé ráno, bílé stejně jako vápencové vrchy okolo, když vtom nás probudilo řízné: "Raus!" Osádka vozidla podřimující na rakouském parkovišti v tu ránu procitla ajn cvaj a počala hledat bílé podkolenky

30.8.2023 v 17:00 | Karma: 16,97 | Přečteno: 463x | Diskuse| Cestování

Miroslav Václavek

Vážená paní Nětrebko, kdybyste měla české občanství tak u nás půjdete do vězení

„Anna Nětrebková je zklamaná tím, že nesouhlasící menšina připravila 1 300 majitelů vstupenek o možnost uplatnit svou demokratickou volbu, a dále své fanoušky ve svém vyjádření vyzvala,

18.8.2023 v 17:00 | Karma: 44,35 | Přečteno: 10184x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fremr

Ústavní soud České republiky je instituce nadmíru důležitá, stejně jako je i nadmíru důležitá samotná ústava naší země. Je to základní zákon, který nám vytvořili otci zakladatelé při jejím vzniku v roce 1993 a tvoří,

15.8.2023 v 17:00 | Karma: 23,21 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika