Proč odbory nedemonstrují před sídlem Agrofertu? Otevřený dopis odborům.

30. 03. 2023 17:00:00
Česká Republika se za poslední dobu stala svědkem několika bizarních veřejných shromáždění. Jakoby se snad mezi majiteli politických náboženských sekt schylovalo k závěrečné bitvě o voliče.

Inu, není se co divit, osob ochotných vhodit svůj hlas některé z obskurních partají, stran a straniček či hnutí není nekonečné množství, ba právě naopak a tak není divu, že mnozí znervózněli, protože jim došlo, že by taky mohli přijít o živnost strachu, nenávisti a lží, jejíž přitažlivost spočívá ve stamilionových příspěvcích od státu v případě toho, že se něco takového dostane do parlamentu.

A tak jsme i včera byli svědky jedné velké podivnosti, kdy Prahou prošel odborářský živý had, něco jako jede jede mašinka a hlučelo to, vytrubovalo to na trumpetky, chřestilo to různými mávátky, skandovalo to hesla vyrobená pořadateli a především to celé bylo, jako pláč na špatném hrobě.

Jen posuďte sami, prý to měl být protest proti vládě, která se ten den ani nenalézala ve Strakově akademii, protože měla výjezdní zasedání v Jeseníku, kde řešila závažné otázky rozvoje tohoto kraje, odstrčeného na okraj společnosti a jiné, stejně velmi důležité záležitosti směřující k dalšímu rozvoji naší země.

Rovněž shromážděným minidavem rezonovalo číslo 68, což měl být jeden z dalších důvodů "protestu," jak si jeho organizátoři, pravděpodobně stiženi záchvatem bájné lhavosti vymysleli, protože to prý má být věk odchodu do důchodu. Jak prosím k něčemu podobnému došli netuším, na to musí odpovědět psychiatrie.

Přičemž další "protest" proti jakési emisní normě lze považovat za definitivní ztrátu zdravého rozumu, protože přesně tohle už vůbec není to, čemu by se odbory měly věnovat a co můžou ovlivnit a lze tak hovořit pouze od odvádění pozornosti od toho, že pro zaměstnance nedělají vůbec nic.

Protože pokud by odbory opravdu měly protestovat za zájmy těch, které údajně zastupují, tedy za dělníky a jiné zaměstnance, tak by se ona demonstrace musela odehrávat před sídlem Agrofertu na pražském Chodově, nikoliv před sídlem vlády ČR.

Protože pan multimiliardář Babiš, který se na tribuně producíroval v bundě Prada, jejíž ceny se dle modelu pohybují okolo sto třiceti tisíc korun a jehož roční výplata, pomineme-li celkovou hodnotu jeho majetku je více než sto milionů korun, je ztělesněním kapitalistického vydřiducha devatenáctého století, který z těch dole pod tribunou sdírá kůži.

Přičemž pokud se vůbec budeme zabývat těmi, kdo tam vystoupili, tedy dvěma neúspěšnými prezidentskými kandidáty, z nichž jeden byl již zmíněn a druhý si s ním rovněž příliš nezadá, neboť ani on pod sto tisíc měsíčně čistého nejde, tam byli další odborářští bafuňáři, kteří rovněž pod sto litrů měsíčně nejdou, se tam nacházeli i zástupci zločinecké organizace údajně bojující proti kapitalismu, kteří tam byli přítomni jak tlupou Lidových milicí s rudými fábory tak i soudružkou europoslankyní, které přijde na účet měsíčně čtvrt mega z Bruselu, včetně nároku na důchod v 63 letech, což jí evidentně neva.

Dále tam byl zástupce zločinecké strany ve stádiu přípravy a jeden z jejích spolumajitelů, který taky jako poslanec také pod sto litrů čistá ruka nejde a politické záhrobí pod názvem ČSSD, které si tímto ještě prohloubilo o půl metru svůj hrob.

Přítomnost dělňasů na tomto mulitmiliardářském a multimilionářském mejdanu si vysvětluji jejich duševní nedostatečností a také tím, že dostali zaměstnavatelem placené volno, párek, pivo v kelímku a mávátko a stali se tak komparsem v představení, které jejich zájmy neřeší ani poněkud, ale slouží k naplnění politických ambicí těch nahoře. Jiné vysvětlení mne nenapadá, pokud máte nějaké vy, sem s ním.

Ostatně stačí pohlédnout na to, jak a zda vůbec pan velkopodnikatel Babiš ve svých firmách přítomnost odborů trpí, aby bylo zřejmé, že to s dělnickým hnutím v jeho holdingu asi nebude příliš valné a že by takový zakladatel odborové organizace letěl na dlažbu rychlostí blesku.

Tudíž se ptám, zda je vůbec něco takového, co včera stálo za zorganizováním předvolební kampaně těch největších tunelářů a vyžírků vysávajících dělníky jako pijavice, možné nazývat odbory. Protože by se totiž protestovat mělo. Ale za zvýšení platů ve firmách jednoho z největších zaměstnavatelů, tedy ve firmách holdingu Agrofert, nikoliv za jeho politické zájmy.

Rovněž by se před Agrofertem mělo protestovat za nižší ceny potravin, protože pan Babiš je majitel celého potravinářského řetězce od jejich produkce, až po jejich prodej. Tedy když si například podnikatelským rozhodnutím zdraží hnojivo, které sám ve svých továrnách vyrábí, zdraží následně i výkupní ceny zemědělských produktů, které produkuje a když vlastní ten nejvýznamnější a rozhodující podíl v produkci potravin, rozhoduje i o jejich cenách.

Tedy předpokládám, že pan Středula a soudružka europoslankyně, jakožto i zbytek včera přítomných se sejdou příště u bran Agrofertu a budou požadovat pro jeho zaměstnance důstojné mzdy zaručující alespoň trochu slušnou existenci a takové zacházení s jeho zaměstnanci, aby alespoň v základních obrysech byli panem majitelem Babišem považováni za lidské bytosti a taky za zlevnění potravin, které ta šedá kostka vyplivuje na trh.

No a když vám pan majitel nevyjde vstříc tak předpokládám, že vyhlásíte stávku okupační, zablokujete vstup do areálu, překlopíte nějakou tu popelnici a za skandování My nechceme Prada, chceme zaměstnanecká práva, ji zapálíte ne?

V opačném případě to zabalte, protože nejste žádné odbory, ale spolek podvodníků a lhářů, který si z nešťastných lidí udělal byznys s chudobou.

Těším se na vaši odpověď pane Středulo.

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | čtvrtek 30.3.2023 17:00 | karma článku: 31.86 | přečteno: 800x

Další články blogera

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 39.10 | Přečteno: 3489 | Diskuse

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 30.20 | Přečteno: 663 | Diskuse

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 25.31 | Přečteno: 561 | Diskuse

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 18.17 | Přečteno: 759 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 9.85 | Přečteno: 114 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 535 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 519 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...