Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejlépe to udělali Rumuni, Ceuacesca i s tou jeho postavili ke zdi

Komunisté se mezi sebou v rámci boje o moc navzájem likvidovali od samého počátku existence tohoto zla na zemi. Ale vždycky tak, že svého oponenta prohlásili za zrádce, špiona či agenta imperialismu, ale zásadou bylo 

nikdy nehovořit o zločinecké podstatě komunistické diktatury.

To známe velmi dobře i u nás, kdy se v padesátých letech soudruzi navzájem věšeli jako špinavé prádlo na základě zcela bizarních obvinění, přičemž skutečnou příčinou bylo to, že příliš mnoho věděli a dosáhli příliš mnoho osobní moci nebo popularity a tak mohli být ohrožením pro Kreml a tamní vládce.

Není problém si na internetu vyhledat informace o procesech se Slánským a jinými komunistickými darebáky, přičemž právě v případě Slánského navíc šlo o to, že Slánský byl židovského původu a Stalin byl antisemita. Ale ani v jeho případě se u „soudu“ nehovořilo o tom, že Slánský byl ten, kdo roztočil spirálu smrti v tehdejším Československu a rozpoutal třídní teror proti jeho občanům.

Ale pověsili ho ve vykonstruovaném procesu, kde obvinění odříkávali své předem naučená doznání a přijímali tresty smrti, aniž by se zmohli na jediné slovo na svou obhajobu, ale o jeho skutečné vině a zločinech nepadlo ani jedno jediné slovo.

Zato v Rumunsku roku 1989 to bylo úplně jinak. Manželé Ceaucescovi, ještě stačili nařídit střelbu do lidí, kteří zahájili po desetiletích komunistického teroru prosincovou revoluci, ale ani krev tisíců lidí nestačila utopit touhu rumunského lidu po svobodě, která přišla po pádu komunistických režimů ve střední Evropě i tam.       

Potom ještě stačili uletět ze střechy bukurešťského megalomanského paláce, aby pak chvíli bloudili v polích, kde je vysadila helikoptéra, než byli zatčeni a postaveni před vojenský soud. Rumunská armáda se totiž po pár dnech přidala na stranu lidu a vybojovala krvavou bitvu proti rumunské StB nazývanou Securitate.

A tak 25.12.1989 byli ti dva postaveni před vojenský tribunál a obžalováni ze zločinů proti lidskosti, tedy z genocidy páchané na rumunském lidu, z organizování ozbrojených činů a násilí proti rumunskému lidu, z ničení veřejného majetku a jeho rozkrádání pro vlastní potřeby a z pokusu o útěk ze země do zahraničí, kde měli na soukromých účtech uloženu asi jednu miliardu tehdejších dolarů.  

Po shledání viny ve všech bodech jim byly svázány ruce, byli vyvedeni před budovu, kde zasedal vojenský tribunál, postaveni ke zdi a byli zastřeleni osmičlennou jednotkou rumunských výsadkářů. Přesněji z nich bylo naděláno řešeto, protože tito do nich vystříleli celé zásobníky, tak hluboká byla nenávist k těmto dvěma komunistickým kreaturám.

Nicméně to byli jediní komunisté, kteří byli popraveni za své skutečné zločiny, nikoliv za zločiny vymyšlené tak, aby nebyla dotčena zločinná podstata komunistické ideologie. Možná i proto se velmi rychle pohnuly věci i u nás a jinde v bývalých zemích, kterým vládl skrze své loutkové komunistické vlády Kreml a proces rozpadu komunistických režimů se velmi urychlil. Protože i u nás si komunisté uvědomili, že by se velmi snadno mohlo přihodit něco podobného a mohl by jim být předložen účet s okamžitou a neodkladnou splatností i s úroky.

Že tomu tak nakonec nebylo a všechno proběhlo poměrně hladce a bez revolučních tribunálů lze přičítat především tomu, že u nás bylo 75 000 příslušníků sovětské armády, což zamezilo jak užití násilí ze strany domorodých komunistů tak i zasloužené odplaty na místních komunistických pachatelích.     

Zda tomu tak bylo dobře nebo ne, to je otázkou pro věčné diskuse, kterých jsme svědky dodnes. Já osobně to, že se celý komunismus odporoučel do kytek bez potoků krve a že Sovětský svaz stáhl své armády ze střední Evropy považuji za zázrak, který žiji. Ale na druhou stranu říkám i to, že Rumuni to udělali nejlépe.

Koneckonců mohli ty dva odprásknout, jako to udělali Italové s Mussolinim a jeho kumpány a jeho milenkou. Mohli ty dva pak pověsit za nohy někde na benzince a bylo by to stejně legitimní a spravedlivé. Ale ten okamžik, kdy dosud všemocnému diktátorovi a masovému vrahovi a jeho spolupachatelce sdělili, že jsou jen dva špinaví darebáci a budou za své zločiny postaveni ke zdi, byl velmi důležitý. 

Protože to byl jediný skutečný soud a akt spravedlnosti s komunistickými tyrany v celé Evropě! 

 

Miroslav Václavek

Šumperk 

Autor: Miroslav Václavek | středa 27.12.2023 17:00 | karma článku: 28,21 | přečteno: 970x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Jak se může na homofobním Slovensku stát prezidentem homosexuál?

Příčina toho, proč se Fico s Pellegrinim angažují v politice je evidentní. Jde o řemeslné zloděje a příslušníky organizovaného zločinu, kteří rozkradli celé Slovensko a nyní jim tak nehrozí kriminál,

10.4.2024 v 17:00 | Karma: 24,73 | Přečteno: 1123x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma: 39,18 | Přečteno: 3645x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma: 30,51 | Přečteno: 765x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma: 25,54 | Přečteno: 667x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma: 18,46 | Přečteno: 881x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...