Modtlitba za Miroslava Kalouska

23. 07. 2012 9:15:04
"Pane, udělej ze mne nástroj svého pokoje: kde je nenávist, tam ať přináším lásku, kde je křivda, ať přináším odpuštění, kde je nesvár, ať přináším jednotu, kde je omyl, ať přináším pravdu, kde je pochybnost, ať přináším víru, kde je zoufalství, ať přináším naději, kde je temnota, ať přináším světlo, kde je smutek, ať přináším radost. Pane, učiň, ať nechci tolik být utěšován, jako spíše utěšovat, být chápán, jako spíše chápat, být milován, jako spíše milovat. Neboť tak jest: kdo se dává, ten přijímá, kdo na sebe zapomíná, ten je nalézán, kdo odpouští, tomu se odpouští, kdo umírá, ten povstává k věčnému životu." Svatý František
Žijme ke světlu...
Žijme ke světlu...

Začínat text blogu modlitbou, je uznávám poněkud nezvyklé. Byť se jedná o jednoho z největších lidských duchů, jakým byl Svatý František, jehož slova k nám hovoří přes propast staletí úplně stejně, jako promlouvala k jeho současníkům.

Spíše jsme zde svědky nenávistných výlevů volajících po vraždění a násilí, jako bychom nebyli dostatečně poučeni ze všech konfliktů a válek, že napravování špatností světa klackem, vede jen k dalšímu a většímu zlu.

Slova modlitby v úvodu článku uvádím proto, aby většinový čtenář vůbec pochopil, co vlastně modlitba je, protože si nedělám iluze o tom, že by mnozí z vás vůbec věděli o čem je řeč a zároveň tak chci vytvořit úvod následující sms konverzaci, kterou jsem vedl s ministrem financí ČR, panem Miroslavem Kalouskem a zároveň tak předejít určité hodnotové devalvaci, která by jinak bez tohoto úvodu byla nevyhnutelná.

Když jsem se minulý týden dozvěděl o čísle na pana ministra, nedalo mi to a ďáblík, který bývá v blízkosti každého z nás, mne ponoukl k tomu, abych panu ministrovi zaslal sms, která je níže. Neboť nejen já, ale i ten rarášek, který mne jakožto každého smrtelníka občas svádí k nepravostem, nepochybně spatřuje v osobě pana ministra nikoliv skutečného křesťana, ale toho, který věří už dlouho jen v moc a peníze, i když chodí do kostela.

Tedy jsem se dopustil parafráze na Kristovo podobenství o bohatci, velbloudu, uchu jehly a království nebeském a zpráva byla hotova.

Moje sms pro pana ministra:

"Spíše projde velbloud uchem jehly, nežli Kalousek vejde, do království nebeského. Amen. Miroslav Václavek, Šumperk“

Netrvalo to ani příliš dlouho a na mobil mi přistála odpověď pana ministra, obsahující něco věrouky, užité coby nástroj a klacek, jímž měla být utlučena má údajná pýcha, včetně příslibu toho, že se za mne pan ministr pomodlí.

Sms od pana ministra:

„Obdivuji, pane Václavku, Vaši odvahu hrát si na Všemohoucího... Nesuďte a nebudete souzeni.. Pomodlím se za Vás, aby Vám Pán Bůh Vaši pýchu odpustil. Přeji vše dobré. MK"

Pochopitelně, že jsem musel pana ministra ještě jednou oslovit slovy z Písma, aby se poté již rozhostilo jen velké mlčení.

Moje sms pro pana ministra:

"Kristus praví dávejte almužny, nikoliv dávejte daně synu. I já se ale však pomodlím za svého ministra financí, neboť tak mi to velí má křesťanská povinnost, byť jsem sužován jeho nekřesťanskými daněmi. Každá duše vytržená peklu daní a lichvy, má svoji cenu. Miroslav Václavek, Šumperk“

A protože takový slib se nesmí porušit, pomodlím se za pana ministra slovy úplně stejně upřímnými, jako jsou ta Svatého Františka.

Otče náš, jenž jsi na nebesích, vyslyš prosím slova modlitby tvého syna a dej, abys duchem svatým osvítil Miroslava Kalouska. Aby tak prohlédl a sešel z cesty zla, kterému slouží. Neboť tento služebník moci, která činí lidem zlé, protože to tak kážou krvavé peníze z lichvy nazývané bankovnictvím, výnosů z hracích automatů do nichž lidé házejí osudy svoje i svých rodin a z daní vybíraných z existence člověka samotné, již zcela oslepl. Protože i když vidí co činí, nedbá tomu. Prosím Pane, navštiv svojí láskou pana Miroslava Kalouska a dej ať neubírá statků starým, nemocným a opuštěným. Nedopusť ať sesílá chudobu, beznaděj a zoufalství na osamělé matky s dětmi, které jsou jedinou naší nadějí. Prosím tě Pane, jenž jsi stvořil celý tento nekonečný vesmír, v němž na prchavou dobu užíváme tvého největšího daru, tedy života, buď příčinou toho, aby všechna mocná, zlá, tvrdá a černá srdce, která slouží Satanovi s medem na jazyku, jedem v krvi, nebo i s křížem v ruce, došla Tvého pokoje a prohlédla, aby spatřila svoji nečistou existenci a obrátila se k Tobě. Neboť zlo jež způsobují, je jich, coby tvých dětí nehodné. Vlož prosím Pane Miroslavu Kalouskovi do úst slova pokory a do jeho skutků sílu k láskyplné péči o ty, kteří ji zasluhují. Jelikož zloději, lupiči, bezcitní raubíři a šelmy nešlechetné, bažící vládnout lidem za pomoci strachu a zabít tak jejich duše, jí nejsou hodny. Prosím pane za ty, kteří již ztratili naději, i za ty, kteří sešli z cesty k Tobě a ztratili to nejcennější – srdce, abys jim byl světlem. Protože i jediný paprsek v temnotách, může být cestou k Tobě, či mostem nad údolím smrti. Amen.

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | pondělí 23.7.2012 9:15 | karma článku: 40.00 | přečteno: 6935x

Další články blogera

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 39.10 | Přečteno: 3488 | Diskuse

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 30.20 | Přečteno: 663 | Diskuse

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 25.31 | Přečteno: 561 | Diskuse

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 18.17 | Přečteno: 759 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 17 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.26 | Přečteno: 270 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.10 | Přečteno: 462 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.18 | Přečteno: 112 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...