Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Autor by si zřejmě liboval v teple Lidic či Ležáků. Jinak to je na léčení.;-D

6 6
možnosti
VS

V Katyni, to nebylo o nic lepší.;-D

4 0
možnosti
VS

Historicky je jasné, že nás Němci okupovali. Sověti osvobodili, aby nás v roce 1968 napadli a okupovali.[>-]

1 0
možnosti
KD

Ale obě ty historické události byly neporovnatelné.!!

3 3
možnosti
Foto

Putinovci vám tu daj, co proto;-D

5 3
možnosti

Směsice polopravd vytržených z kontextu a evidentních lží. Otec Vladimíra Putina se nejmenoval Vladimír Smiridonovič ale Vladimír Spiridonovič (děd Vladimír Spiridon), nikdy nebojoval na straně třetí říše (pro blbce, nebyl ani v ROA, ani v SS, ani v RNA, ani v žádné jiné složce bojující na straně němců), bylo tomu přesně naopak (námořnictvo, Leningrad, záškodnické skupiny). Informace, kterou pan neználek milerád převzal pochází od Vladimíra Bogdanoviče Rezuna (Viktor Suvorov) a její hodnota je nulová. Autor článku je bohužel účelový demagog a lhář. Komunisty jsem nikdy neměla ráda, lháře a hlupáky nesnáším ještě víc...

8 7
možnosti
Foto

A to v článku vůbec nemluvím o Katyni.

8 2
možnosti
DH

Odporný a zrůdný blog.;-€

8 18
možnosti
JM

Nebyly zrudne a odporne spise zlociny komunistu ? 100 milionu obeti pani Hubackova, 100 milionu….Rv

14 4
možnosti
JM

Dobry clanek. Vsak taky patricne rozcilil Olsera a dalsi rudohnede. R^

6 4
možnosti
JH

J53i56ř80í 17H73a88v44e84l

9. 5. 2014 21:14

Nepřekvapuje mě absence globálního pohledu  autora na dění světa , v tomto případě na R.A. Spíš mě překvapuje, že je možné takové  primitivní hodnocení zveřejnit.

Něco si přečíst o všelijakých válkách - a že jich bylo- by autorovi prospělo.Vojáci R.A. stejně jako všichni vojáci všech dob a národností se chovají v podobných situacích podobně a jejich prvotním úkolem nebylo stát se  znásilňovatelkou a zlodějkou..

Chápu ovšem, že doba si bez ohledu na trošku rozumu takové  hodnocení žádá.

4 5
možnosti
IC

A proč se tak nechovali američtí vojáci v západních Čechách?

7 2
možnosti
SV

Takhle se překrucují dějiny. Za chvilku tady někteří rusofóbní fanatici napíšou blog, kde se budou vychvalovat němečtí nacisti a Rusko bude prezentované jako národ, který tyto poklidné Němce surově vyhnal z našeho území.

Já bych se ani nedivil, kdyby EU nakonec vyzvalo Rusko, aby se Německu omluvilo za vyhnání fašistů z našeho území.

15 10
možnosti
JC

Smutná pravda! Už jeden diskutér dnes napsal, že RA nikdy nikoho neosvobodila. Je to víc jak odporné a nechutnéRv

5 3
možnosti
Foto

Přečtěte si článek na anglické Wikipedii o stovkách případů znásilnění francouzských žen americkými vojáky. V Itálii to samé. A to jsou pouze ty případy, které byly hlášeny, předpokládá se, že ve skutečnosti bylo těchto případů mnohem více. Ano, tyto věci se děly ve všech armádách, žádný stát na světě není schopen vyvarovat se kriminality, které se dopouštějí někteří vojáci. Přečtěte si např. Maria Puzza, Mallaparteho, Littella a další. Zajímavé je ale srovnání postihů. Zatímco v americké armádě mnohdy případy znásilnění nebo šmelinu neřešili (němečtí zajatci například vykupovali svoji svobodu od Američanů za tolik zlata, kolik sami vážili - kde to zlato ukradli, je asi taky jasné - Itálie), v Rudé armádě postupem doby, nebylo to hned ze začátku, za krádeže a znásilnění dokonce i popravovali. Je rovněž si dobré uvědomit, že sovětská armáda byla multikulturní, nebyli to pouze Rusové, ale i Gruzínci, Tadžikové, Čečenci atd. Mnozí z nich byli sice výborní a neohrožení v boji, kulturně byli však na jiné úrovni. Ale - otázkou rovněž je - na jaké úrovni byla Evropa po 2. světové válce? Tito lidé příjižděli do zdevastovaných měst, kde morálka i čest byly často vyměněny za krajíc chleba, viděli všechny ty hrůzy zanechané fašistickým Německem, sami toho v bojích také hodně prožili... Taková je skutečnost. Z toho důvodu je váš článek hloupý - ne proto, že by se věci, které popisujete neděly, nýbrž proto, že účel Rudé armády i americké armády nebyl omezen na znásilňování žen, jak by to mohlo na někoho po přečtení blogu působit. Myslím, že desítky let po válce bychom se jako civilizovaní Evropané měli vyvarovat obdobných trapností, vzdát čest mrtvým, raněným a hrdinům, kteří se zasloužili o osvobození okupovaných území a věci, o kterých píšete, bych přenechal lidem, kteří jsou schopni lepšího a globálnějšího osvětlení historických souvislostí - tj. historikům, badatelům, literátům a filmařům.

22 5
možnosti
JS

Bylo by dobré o těch "trestech" něco vedět. Popravou a podobně tvrdými tresty, trestali důstojníci RA velice často mongoly, tatary apod - zkrátka ty "zadní" a méněcenné z celého toho rovnostářského bloku. A to ještě velice často hlavně u těch oddílů, kde tomu velel moskevský rus a byl znechucený sebrankou "bratrů", které mu přidělili. Když si užil důstojník a Rus k tomu, bylo úplně jedno co na to protistrana - nikdo to neřešil. "Ukázkové" oddíly (gardové, případně s nějakým nositelem rudé hvězdy apod), mohly také víceméně cokoliv - jen se to nesmělo profláknout moc ven.

8 0
možnosti