Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Podíval se z vás někdo na googlu na : Vladimír Smiridonovič Putin?

Nic kromě odkazu na tento blog tam není. Dost pochybuji, že bojovník Rudé armády v Leningradu byl v SS. Jak je to s ostatníma informacemi?

5 3
možnosti

Vychází to z článku polského magazínu ANGORA (č. 31 z 3/4/2003). Autorem článku je Jozef Szaniawski a je k tomu i link.  Vychází to z bádání bývalého důstojníka sovětské zpravodajské služby a vojenského historika Viktora Suvorova (vlastním jménem Rezun).

http://politiko.ua/blogpost81617

2 1
možnosti
AR

po tom všem co ruští vojáci viděli, jak u nich němci znásilnovali a vraždili, po těch letech války, po tom co roky bojovali a viděli roztrhaná těla svých kamarádů se z některých stali také zvířata. Kdoví jak by to zamávalo každým z nás. Proti tomu peklu, kterým prošli, jsou ukradené budíky triviální záležitost. Tím rozhodně chování vojáků na osvobozeném území neobhajuji. Autor má asi pravdu v tom, že by se mělo mlčet...R^

3 2
možnosti
JS

Budíky a kola vem čert, nicméně třeba Květa Fialová by z vlastní zkušenostni nadnesla to, co jste vynechal. A jak jste řekl - rusáci poté co němci u nich. Jak do toho zapadá ojíždění českejch studentek?

4 0
možnosti
PH

Nic jiného než povrchní slaboduchy  žblept. A neúcta k tem 26 mil obětí. !!

10 6
možnosti
ZO

moc se mi líbí zdejší textíky o tom jak se rusové chovali na dobytých územích.stejně se chovali němci na ruském území.a jinak si pánové uvědomte ať už rusové dělali cokoli tak nebejt jich tak tady drtivá většina z nás možná vůbec není, a kdyby hitler byl u moci a následně i jeho nohsledi tak byste si v žádném případě nemohli plkat na netu /jestli by nějaký byl/o tom jaká zvěrstva rusové dělali.a řekl bych že to bylo o ničem proti tomu co prováděla německá vojska v rusku.takže nechte na hlavě.

10 5
možnosti
JJ

Srovnávat chování vojáků na nepřátelském území a na osvobozeném území je hrubě nekorektní. Tím neschvaluji zvěrstva ani jedné strany. Však je v tomto velmi fundovaném článku uvedeno, že to byli původně spojenci.

4 4
možnosti
ZM

1. Němečtí vojáci nebyli žádná "ořezávátka", byla to perfektně vycvičená a organizovaná armáda a v době útoku na tehdejší SSSR i již perfektně vyzbrojená. Žádný div, že následky útoku na armádu sice silnější, ale útok nečekající byly katastrofální.

Ostatně vzpomeňme si, jak bylo "horko" Spojencům při německé ofenzívě v Ardenách.

2. Pro většinu sovětských vojáků bylo i naše území dobyté, tak se jako dobyvatelé chovali. Někde lépe, někde hůře.

Žádná cizí armáda není pro obyvatele "hostitelského" území nějakým zvláštním požehnáním.

Němci měli s příslušníky amerických základen mnoho problémů i v hlubokém míru.

A to docela i nedávno: http://www.svobodnamladez.org/2011/10/americky-teror-v-nemecku.html

13 3
možnosti
JJ

Ten zdroj není příliš důvěryhodný.

V souvislosti s tím, co píšete, je zajímavé, že chování amerických vojáků na jimi osvobozeném území Československa bylo úplně odlišné. A že by se komunistům hodilo, kdyby mohli na americké vojáky hodit podobná zvěrstva, která tutlali o Rusech.

3 0
možnosti
Foto

V Zábřehu na Moravě Rusové ve velkém znásilňovali Německé ženy až do konce roku 1945.

4 1
možnosti
JC

Nějaké historicky relevantní důkazy? Aneb jedna paní, co dostala "košem", povídala?

4 4
možnosti
KS

To je fakt síla, co zde někteří rusofobní fanatici dokáží vypotit. Pomalu by i nacisty vyzvedávali do nebe, tohle už je degenerace a pozůstatek nacistické propagandy.

Přitom si stačí poslechnout výpovědi samotných německých žen, s jakou hrůzou očekávaly na konci války příjezd té necivilizované rudé zvěře, jak je učili v hitlerjugend. O to větší byl pak jejich šok z reality. Myslím, že některé se z toho nevzpamatovaly dodnes.;-D

5 6
možnosti
JH

posílám článku velké plus R^

2 9
možnosti