Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Zdravím. K autorově protiruským tirádám. Jsem prostý člověk, je mi 67 let, nebyl jsem komunistou. Také jsem slyšel, že v sovětském Malinovského vojsku byli nejspíš propuštění kriminálníci. A že velitelé se s takovými (dopadenými po zločinu) moc nepárali; ke zdi a pic. Dále: Hitlerovci napadli SSSR a páchali tam zvěrstva na Židech, na Rusech atd. Na ústupu pak vše ničili. Čecháčci lemtali pivo, spolehlivě vyráběli pro Němce a říkali si, že ta válka nějak dopadne. Nebýt sovětských padlých, tak dnes by drobný zbytek českého národa ohlodával sobí kosti někde na konci Sibiře. Nebýt milionů mrtvých sovětských vojáků, Rusů atd., o to víc by bylo zabitých Američanů, Britů aj. USA měly ve válce 400 tisíc padlých. SSSR měl přes 21 milionů mrtvých. Nejsem rusofil; nemíním pět ódy na Rusko. Zde se má vzbudit dojem, že co Rus, to kriminálník, znásilňovač a vrah. A někdo pak rád slyší jen to, co chce slyšet. Co se týká zločinů spáchaných vojáky Spojenců na západní frontě (račte si přeložit): By the late summer of 1944, soon after the Invasion of Normandy, women in Normandy began to complain about rapes by American soldiers. Hundreds of cases were reported. U.S. troops committed 208 rapes and about 30 murders in the department of Manche. In Taken by Force, J. Robert Lilly estimates the number of rapes committed by U.S. servicemen in Germany to be 11,040. As in the case of the American occupation of France after the D-Day invasion, many of the American rapes in Germany in 1945 were gang rapes committed by armed soldiers at gunpoint. Toto je (neúplně) převzato z Wikipedia - Main articles: Rape during the liberation of France, Rape during the occupation of Germany, Rape during the occupation of Japan and War rape. Závěr: Zločiny nepáchali jen někteří vojáci Rudé armády, zde démonizované coby sbírka hrubého kriminálního odpadu. Válka je svinstvo, které dovede udělat z lidí zvířata.

26 12
možnosti
MR

R^R^R^R^R^R^R^stale pripominat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I kdyz nevim jestli to vetsina pochopi. Rok 1948 se konal i pres to ze lide meli jeste na pameti ten velky rozdil u demarkacni cary - smer zapad a vychod, a i tak volili zlo. Mozna se to bude opakovat!!

12 3
možnosti
Foto

Ještě bych dodal k tomu, jak píše autor, že Sovětský Svaz vedl katastrofální válku.

Katastrofálně neschopní Rusové Němce na hlavu porazili, kdežto velmi schopní Francouzi byli Němci na hlavu poraženi během jednoho měsíce.

A když Němci napadali SSSR, tak s podstatně větší a lépe vyzbrojenou armádou, než proti Francouzům a navíc s bojovými zkušenostmi vedení moderní války.

Ale což, výklady dějin se mění a naše děti a vnukové se již budou učit, že II. světovou válku vyhráli Američané s Brity, když porazili Němce s Rusy, kteří II. sv. válku rozpoutali.

14 11
možnosti
ZH

Rusové opravdu vedli válku značně bezohledně vůči vlastním lidem. A to co předvedli na začátku války, byla opravdu katastrofa. Ofenzivní operace vedené RA v 2 polovině války byly umožněny především dodávkami z US (uznal i Stalin).

A když už sem taháte frantíky, dostali co jsi zasloužili a pro nás je zadostiučiněním, že se na tom nemalou měrou podílely naše tanky. Německá výzbroj byla v příadě útoků na FR a RU totožná.

9 0
možnosti
Foto

Nedávno jsem četl, jaké problémy byly s americkými vojáky v Normandii po vylodění. Arogance a časté případy obtěžování i znásilnění, že obyvatelé francouzských přímořských měst prý Američany přímo nenáviděli.

Když se tento problém snažil řešit starosta jednoho francouzského města s americkým velitelem, tak mu odpověděl, že to není v jeho silách a je potřeba to, co nejvíce ututlat, aby americká armáda byla v celém světě prezentovaná pouze kladně jako hrdinští osvoboditelé.

Co se týká ruských vojáků, tak jsem od svých rodičů neslyšel o nějakých excesech v našem městě, třebaže byli přímo ubytovaní v rodině mých rodičů a rádi prý si popili. A ruský důstojník, který jim velel prý měl velmi slušné vystupování.

Takže asi se dá těžko paušalizovat, že Rudá armáda byla pouze znásilňovatelka a zlodějka a ta americká zase jediná ta správná a bez vady.

14 15
možnosti
MS

To je zajímavé, že vy jste od svých rodičů neslyšel o nějakých excesech ve městě. Já vám mohu sdělit, že během "dočasného" pobytu sovětských vojsk po roce 1968 jsem jsem v našem městě slyšel o pěkných pár excesech (a sám i některé zažil na vlastní kůži). A to bylo 30 let po válce. Takže vám prostě nevěřím, že jedině ve vašem městě se ti mužici chovali jako beránci. :-P

14 2
možnosti
MS

Haškův hostinský Palivec by to vyjádřil lapidárně: Osvobození, při kterém je jeden agresor nahrazen jiným, možná ještě horším, stojí za h..... :-)

15 3
možnosti
MN

Deda mi kdysi vykladal o jejich male vesnicce na Moravy:

Kdyz byla vesnice obsazena Nemci, tak Ti vzdy kdyz neco potrebovali, prisli, slusne se zeptali, a az po svoleni si treba nacepovali vodu. Jinak pry o jejich pritomnosti za ta leta ani poradne nevedeli.

Kdyz dorazili Rusove, tak hned svolali vsechny chlapy do kulturnaku na "schuzi", a zbytek vojaku chodil barak od baraku, raboval a znasilnoval.

Takze tak nejak.

26 4
možnosti
MN

A pak jeste pribeh z osvobozeni:

Kdyz se blizili Rusove, tak se Nemci sbalili a odjeli do lesa. Rusove zabrali vesnici (viz. prispevek nahore), a vecer se totalne ozrali. V noci prisli Nemci zpatky, Rusy postrileli a vesnici opet zabrali. Asi za tyden dorazili dalsi Rusove, tentokrat v nekolikonasobne vyssim poctu. Tak Nemci opet odjeli, ale tentokrat uz se nevratili.

3 1
možnosti
TJ

Pro zajímavost: Autorem této nelidské strategie masového vyhánění, znásilňování a vyvlastnění byl jeden z největších masových vrahů dvacátého století a Stalinův našeptavač, Lev Mechlis. Udělal to snad z lásky ke slovanství? Tento zvrácený a sadistický politický komisař 4.ukrajinského frontu na začátku května 45 projevil svoje opovržení vůči západním Slovanům tímto výrokem: “Když se dívám na Slováky, Čechy, Poláky – jejich Evropa s domýšlivou kulturou se vyznačuje otrockým vztahem k věcem a všednímu životu. Náš člověk je v tomto směru o několik hlav výše než takzvaní Evropané, protože je především oddán státu.“ (Jurij Rubcov, Mechlis – fanatický přisluhovač Stalinovy krutovlády v sovětském Rusku, nakladatelství JOTA, Brno 2008) Rozuměj – ruskému státu se zvláštním historickým posláním. A kdo nejde s námi – jde proti nám. Bída dodnes pokračujícího českého rusofilství – a je jedno, jestli ho v tuto chvíli údajně zprava hlásá Václav Klaus, nebo údajně zleva Miloslav Ransdorf - zamlčuje, toleruje či otevřeně omlouvá nejenom gottwaldovské zločiny, ale i okupaci vlastní země a desítky zabitých ze srpna 1968. A to už je na pováženou.

26 0
možnosti
MM

Lev Mekhlis byl stejně jako papá Džukašvili Žid a člen marxisticko sionistické větve dělnického hnutí Paolej Cijon , takže tu nenávist ke Slovanům všeobecně lze hledat především v tomto. Ostatně o bolševické revoluci v Rusku lze celkově hovořit jako o antiruské a židovské, jehož následkem bylo zničeno miliony životů.

0 3
možnosti
JU

J18a12n 37U43l87r69i41c17h

6. 5. 2014 14:48

Cituji: Za tak katastrofální selhání a způsob jakým Sovětský svaz válku vedl, pokud pomineme fakt toho, že ji i rozpoutal, jeho vůdci a velitelé měli být postaveni před tribunál, nikoliv na podstavce soch kde jsou dodnes opěvováni.

Jste uplny diletant, muzete mi rict ktera zeme vedla valku s Nemeckem lepe?

Francie dohromady s Britanii si ani neskrtly. Jeste ze britove umeli plavat. Neexistuje armada ktera by pri prvnim stretu s Wehrmachtem zvitezila.

9 14
možnosti
MF

kdo chce psat bít, hůlku si vždycky najde...

3 0
možnosti
JT

Neříkám že byli vojáci RA svatí po tom čím si prošli ale je úsměvné že o tom píše člověk který si v uvedené době hrál ještě v uhláku na horníka. To jen proto že je nyní v módě pomlouvat Rusy aby se zviditelnil. Z takových lidí je mi na zvracení.Rv

11 26
možnosti
MF

bitva o Francii skončila 22. června 1940 a operace Barbarossa byla zahájen 22. června 1941. Tzn.Anglie osamocena bojovala rok a ne dva, jak uvádíte.

+tam máte vícero dalších zavádějících nebo nepřesných informací

7 0
možnosti