Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J27a87n 86U74l95r26i68c13h

6. 5. 2014 14:25

1. Porovnejte pocet obeti Nemecke a Ruske okupace. Rusove opravdu nestihly u nas za 40 let zavrazdit tolik lidi jako nemci za 6. Ackoli obe zeme pouzivali formu kolektivnich trestu, tak v naprosto odlisne kategorii. Nemecko poslalo celou rodinu do lagru, Rusko neumoznilo pristup ke vzdelani nebo kvalitnimu zamestnani.

2. Varsavske povstani je taky ne prilis chytry argument, pokud se seznamite s pohyby vojsk v te dobe, tak zjistite ze Rusko melo pred varsavou velmi natazene logisticke zajisteni a bylo na konci operace Bagration. Proste museli zastavit a pripravit se na zaverecnou ofenzivu smer Berlin. Ackoli jiste Stalinovi porazka povstani nevadila.

3. Paktu Molotov-Ribbentrop predchazela vyjednavani mezi SSSR a GB, ktera ale nikam nevedla, takze to Stalin podepsal s Nemeckem, protoze doufal ve stejny prubeh valky jako za WW1.

4. Muzete vasi spekulaci o utoku 14 dni pred planovanym utokem SSSR, podlozit duveryhodnym zdrojem ( Suvorov pro me neni duveryhodny ).

5. To ze se Amici zastavili a nemohli jit na pomoc prazskemu povstani je logicke a jak sam uvadite tak to vychazi  z dohod mezi viteznymi mocnostmi. Amici radi prenechali Berlin Rusum, nedavalo smysl dobyvat uzemi ktere by pak museli predat Rusum. Navic vitezstvim v Evrope valka neskoncila, Rusove se zavazali ze se zapoji do valky s Japonskem do tusim 30 dni od kapitulace Nemecka. Nechapu tedy proc by Amici tedy nemeli dodrzet dohodu z Jalty.

6. Porovnavat oba totalitni systemy je velmi slozite nicmene k tomu opravdu nestaci porovnat pocet obeti nacismu a komunismu, protoze pokud by v Evpope neporazil komunismus nacismus, tak by vzhledem k Hitlerovym planum se slovany ty hodnoty na strane nacismu jeste vyrazne stouply. A na zaver, at se vam to libi nebo ne Nemecko ve ww2 bylo porazeno hlavne diky SSSR. Muzeme se bavit o podilu spojencu prostrednictvim smlouvy o pujcce a pronajmu, ale 4 z 5 nemcu na fronte zabili Rusove.

8 9
možnosti
JT

Mate pravdu, ale nemci jsou dnes kamosi, kdezto Putin je zlocinec, co zere deti. Takze pravda se nenosi.

6 11
možnosti
JT

A pred tim se stejne chovali za Hitlera nemci. Pred nemci za Napoleona francouzi, pred nimi svedi. atd atd atd. V posledni dobe zase americani. Ve valce je to uplne normali chovani.

2 5
možnosti
MT

To tedy nechovali. Minimálně Němci a amíci neznásilňovali.

4 2
možnosti
JP

J14a33n 62P24i59r64k35l

6. 5. 2014 14:17

Tak pan pisatel píše občas pravdu a občas co se dnešní době hodí. Osobně si pamatuji na konec války, sice jako školák, ale pamatuji. Přes naši vesnici válka nepřešla, ale Rusové k nám také zavítali. Hodinky a kola kradli, protože to doma neměli. Občas také některou ženu znásilnili. Kdyby byl autor osobně ve válce pár let a viděl jak padají kamarádi, kdoví jak by se sám choval. A kecy o tom, že neřekl Beneš Stalinovi ať nás pustí ze zóny, do které nás poslali představitelé USA a Anglie? Kecy. Tito na nás kašlali před válkou i po ní. A že Američtí vojáci neznásilňovali? Nemuseli, byli inteligentnější a holky s nimi šly jen za žvýkačku. I o tom jsme zpívali v roce 1945 písničku: po cestě k lesu šla panna Jana, potkala Američana, on řekl "hellou" a dal ji žvejkačku a rozflákal ji k.... na sra....u..  Válka mrzačí lidi i charakter, ale naše dnešní "demokracie" si sní moc nezadá.

6 1
možnosti
TJ

Autorem nelidské strategie masového vyhánění, znásilňování a vyvlastnění byl jeden z největších masových vrahů dvacátého století a Stalinův našeptavač, Lev Mechlis. Udělal to snad z lásky ke slovanství? Tento zvrácený a sadistický politický komisař 4.ukrajinského frontu na začátku května 45 projevil svoje opovržení vůči západním Slovanům tímto výrokem: “Když se dívám na Slováky, Čechy, Poláky – jejich Evropa s domýšlivou kulturou se vyznačuje otrockým vztahem k věcem a všednímu životu. Náš člověk je v tomto směru o několik hlav výše než takzvaní Evropané, protože je především oddán státu.“ (Jurij Rubcov, Mechlis – fanatický přisluhovač Stalinovy krutovlády v sovětském Rusku, nakladatelství JOTA, Brno 2008) Rozuměj – ruskému státu se zvláštním historickým posláním. A kdo nejde s námi – jde proti nám. Bída dodnes pokračujícího českého rusofilství

16 0
možnosti
VM

Norové, Holandani , francouzi  všichni bojovali.....

Čecháčci to vzdali bez války a pak sem někdo napíše něcop takového. Toto je hanba!!!!!!

2 6
možnosti
BT

nevím, tak třeba moje město osvobodila čs. jednotka

6 1
možnosti
VK

tak tu máme opět denní dávku protiruské propagandy... ano, rusové se asi dopustili excesů na našem území. jiné armády se dopustily excesů zase na jiných územích (USA v Vietnamu, Iráku atd.). a například to, co dělali britové v Keni v druhé polovině 50. let, proti tomu byl náš Gottwald jen neškodným dobrákem. http://en.wikipedia.org/wiki/British_war_crimes#Kenya

9 12
možnosti
PH

P57a89v19e11l 34H32e72k

6. 5. 2014 23:17

Dopr, chtěl sem mínus, proč do současnosti taháte historii.

1 0
možnosti
VM

Proslýchalo se, že v armádě  Malinovského byli  přdčasně propuštění trestanci. Uvšdomuje si autor, kolik těch  příslušníků RA  padlo během války???

1 3
možnosti
JD

J37i16r49i 14D71o74b37r83ý

6. 5. 2014 14:01

Mnoho z nich padlo zbytecne diky diletantskemu vedeni. Na zacatku valky chybeli zkuseni velitele. Uprostred valky strach, ze ustup na vyhodnejsi pozici bude souzen jako ustup (kulka). A na konci valky honba za splnenim cile (Berlin).

Zasluhy na ukonceni valky a odstraneni fasistu jim nikdo nepopira. Ale zasluhy nejsou duvodem k popirani excesu, ktere se bohuzel bezne deli.

Napriklad Americane velkou cast SS jednotek neodvedli do zajeti, ale misto toho bez soudu popravili na miste, zejmena po Ardenach. 

Duvod, ze se neceho vazim, nemuze byt duvodem tajit i tu nehezkou stranu veci.

7 1
možnosti
PK

Ano, tento spisek je klasickou ukázkou, že interpertace stejných událostí může být různá, závislá na interpretovi a oficiální interpretaci vždy určuje vítěz. A ten se s časem zpravidla mění.

5 2
možnosti
VM

Za něco tak ohavnéhoby se autor měl stxydět.Ono  totiž  za podobné činy byla kulka, bez nějakého dohadování.

    Sám jsem zažil že za frontou šli nějací více či méně zběhové a brali koně...

Jsem si jist, poku by  autor měl v koncentráku  za 3 Říše  členy rodiny, takjovou hanebnost by sem nenapsal

6 11
možnosti
BT

hanebnost by to byla pokud by to byla lež, jenže ono se to opravdu stávalo po válce se nad tím zavřela voda, na hrdinství vojáků Rudé armády se tím nic nemění

8 1
možnosti
AK

Takový totálně zkreslující žvást, nemoh ten upachtěnej autor ani sám vymyslet. To mu zřejmě nadiktovali psychoodborníci CIA na vymejvání mozků prosťáčků a jednodušáčků..

3 17
možnosti
BT

to bude ono , teď jste to odhalil,  špinavá ruka CIA

veliký Darwine ty to vidíš ;-D

12 2
možnosti