Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T65o88m55á62š 86P31a75k

10. 12. 2014 18:24

pravda je, že polské potraviny jsou velmi dobré a dneska už o dost napřed před našimi (samozřejmě existují čestné vyjímky) . Není na tom nic divného. Tam kde se omezuje konkurence je to vždy to samé, prodává se tam předražený hnus.

Jediný kdo na tom tratí jsou čeští spotřebitelé, protože místo zlepšování kvality se u nás konkurence prostě blokuje. A jediný kdo na tom vydělává je.... Tak schválně hádejte kdo šel k našemu prezidentovi a za dar místo knihy, umění, či filozofie s sebou tahal ovar?

0 0
možnosti
Foto

...pravdu hovoří, král Miroslav. R^

1 0
možnosti

Chytráky v diskusi bych prosil o vyjmenování nekvalitních polských potravin, prodávaných u nás. Fakta, nikoli šovinistické bláboly.....

...levné a ne moc chutné se určitě najdou...... stejně jako české.

Ale zajímaly by mne konkrétní výrobky.Dle mého názoru české potraviny jsou o něco lepší než polské, ale ten rozdíl není velký.Já toho moc nekoupím. Vajíčka, jehněčí, klobasy, zeleninu .... mám svoje a kvalitní.

6 0
možnosti

Obecně zde asi žádný významný rozdíl nebude.

Spíš půjde o to co kdo v dané zemi nakoupí. 

Jediný rozdíl bude v tom, že Švýcaři by asi pro nikoho nevyrobili např. nekvalitní sýr ani na zakázku, neboť by si zkazili jméno.

Ve střední a východní Evropě to někteří výrobci neřeší, to je vše.

4 0
možnosti

No nám Polákům se zde 2 roky zrovna lehce nežije.

2 roky člověk o Polsku nepřečte nic dobrého.Posypová sůl.... vždyť tu aféru odhalil polský novinář a není známo , zda se ta sůl dostala vůbec k nám.Posypová sůl je obyčejná sůl, může být znečištěna akorát prachem, převáží se na obyčejných automobilech.....rozhodně se nedá srovnat s metanolem. Další aféry ? Warfarin / jed na krysy/ se požívá v humánní medicíně,kdyby se testovalo každé naše obilí nebo mouka na warfarin, myslíte se se nenajde nějaký pozitivní vzorek?. Předpokládám, že kontaminace obilí Warfarinem je běžná.Určitě bude pro Warfarin nějaký limit.

Noviny lžou jako když tiskne..... zamlčují podstatné věci.. no když si přečtu některé

příspěvky v diskusích, tak se ptám: Kde to proboha žijeme ? To je ten tolerantní český národ? Díky za článek, karma .R^

10 0
možnosti

A95l59e88n58a 36F30i88r32s79t

9. 12. 2014 11:40

souhlas, až na poslední větu. Český národ nebyl nikdy tolerantní!

4 2
možnosti

Problém asi bude v tom, že polská vláda si pro zemědělství s EU vyjednala podstatně výhodnější podmínky než my.

2 0
možnosti

A12l46e18n64a 22F51i48r96s39t

9. 12. 2014 11:39

a co to má společného s českou hysterií vůči polským potravinám?

3 2
možnosti

2.10.1938

Druhý říjnový den připadl na neděli, ale o svátečním klidu se nedalo mluvit. Wehrmacht obsazoval další části Sudet a na Těšínsko vtrhli Poláci. „Poláci, kteří neměli polských praporů, vystřihli z československých praporů modrý klín," popsal vítání polského vojska v Českém Těšíně zvláštní zpravodaj americké tiskové agentury United Press.

...

Nedlouho po vzniku Československa v říjnu 1918 vznikl spor o oblast Těšínska se sousedním Polskem. Přestože hranice mladé republiky byly mezinárodně uznány státy Dohody a jednalo se o české historické území, nehodlalo se s tím Polsko smířit a po rozpadu Rakousko-Uherska toto území vojensky obsadilo. Nemalou váhu přitom mělo i uhelné bohatství této oblasti a potřeba zabezpečení uhlí pro Československo.

Zde malé připomenutí jaké byly naše vztahy s Polskem.

4 1
možnosti

J92a22n 79K92v23a77p49i35l

9. 12. 2014 9:44

Také moc nechápu, proč taková akce, namířená proti Polsku. Zcela evidentně by Polsko a Slovensko měli být naši nejbližší spojenci a měli bychom postupovat ve většině věcí jednotně. Je jedno, zda je cílová destinace Východ či Západ. Nebudu komentovat "vtipnou" reklamu na polského pašeráka. Ale co zatím spustila? My těžko můžeme sousedům něco zásadního vytýkat. Ve většině problémů máme máslo na hlavě.

Tak jen se zbývá zeptat - komu to prospívá?

3 0
možnosti

Je to jasné, prospívá to Monsantu a abych byl politicky vyvážený, tak ještě Putinovi.

Dělám si trochu legraci, ale kdo ví?

S tou reklamou sorry, to mě připomíná scénku z Nejisté sezóny jak se soudružka kulturní referentka pohoršovala nad teplým pivem a studenou Němkou.

Každý národ si chtěně i nechtěně budoval nějakou image. Poláci mají klady i zápory jako každý jiný národ. Že mají image kšeftařů, to mají, no a co, to neznamená, že bych je neměl rád.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS