Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně doslova děsí neschopnost našich a evropských politiků věc komplexně řešit a děsí mně že jim to společnost toleruje.

Pořád si hrajeme na vlastním písečku, přitom naše existence začíná na jihu Evropy. 

Zkrátka světový exodus ukazuje na skutečnost že končí jedna světová a evropská doktrína a s ní politici, státníci.

Ukazuje kam až vede falešný mýtus o humanisticky vyspělé společnosti jež si vytvoří vazalskou vazbu mezi netvůrčí většinou a určitou sortou politiků, či spíše úředníků.

Společnost je pak impotentní a neschopná vytvořit v sobě tvůrčí duševní jádro a prostor pro duševní osvícené osobnosti tak jako v minulosti třeba Čapek.

Zkrátka dnes jde o přežitost jedné platformy.

Problém islámu jsou lidi duchovní jež vytváří vlastně duchovní politiku. Zde třeba Írán a převrat 1979  duchovní  ájatolláh Rúholláh Chomejní.

V podstatě jde něco jako o papeže ... . 

Problém náboženství tak není jeho víra, ale lidi jež jsou v čele. Když je nahradí ulice tak to zavání barbarstvím.

0 1
možnosti
Foto

Pane Rodene, islám není náboženství, islám nemá církev jako křesťanství.Islám je doktrína k ovládnutí světa.Problém islámu nejsou duchovní, ale korán.

0 0
možnosti

Devadesát procent toho, co jste napsal, je naprostá hloupost, protože zcela pomíjíte klíčovou skutečnost, a sice ten fakt, že současný příliv přistěhovalců do Evropy nabývá takových kvantit, že se celá záležitost naprosto vymyká kontrole.

Prostě u řady problémů je otázka řešitelnosti či neřešitelnosti dána nejen povahou problému, nýbrž i jeho rozsahem. Malý požár uhasí i řadový občan, k většímu se už musí zavolat profesionální sbor, ještě větší už je neřešitelný a hasiči jenom hlídají, aby se oheň nerozšířil, ale příslušnou budovu už nezachraňují.

Váš článek je koncipován tak, jako kdyby v Evropě bylo tak malé množství přistěhovalců, že bychom podrobně mohli kontrolovat dodržování příslušných pravidel. Váš blog je prádným kavárenským krasořečněním, jehož jediným účelem je prezentace Vaší intelektuálské vyspělosti. Myslíte si, že se takto zařadíte mezi to, co považujete za elity. O podstatu problému Vám vůbec nejde, chcete jen vystavit na odiv svou vlastní osobu.

4 0
možnosti
Foto

Problém chudoby a regionálníchkonfliktů nelze vyřešit přestěhováním obyvatelstva méně rozvinutých zemízmítaných konflikty do nejbohatších regionů světa.  Dnes totiž nehovoříme o migraci jednotlivců, dnes jsme svědkyexodu statisíců a miliónů. Ten je třeba zastavit, nikoliv stimulovat. Na rozdíl od minulosti v dnešníchběžencích nedovážíme pracovní sílu, po níž již není poptávka, ale klientysociálních systémů.Rv

1 0
možnosti
Foto

Muslimové věří, že Bůh Mohamedovi zjevil Korán, který společně se Sunnou považují za základní prameny islámu. Takže muslim a islám jedno jest. Rv

1 0
možnosti
Foto

I když nesouhlasím se vším co jste napsal dávám vám karmu. přesně to-dát uprchlíkům a imigrantům šanci je podle mě zásadní.

Nesouhlasám s plošným zakazováním zahalování a nesouhlasím s kontrolou náboženství -nevidím k tomu důvod (sám nejsem věřící ). Každopádně žádné náboženství není důvod proč překročit naše zákony.

0 1
možnosti
Foto

Pokud souhlasíte se zahalováním,souhlasíte s právem šária.Můžete mně sdělit, jak policista při kontrole takové ženy zjistí, kdo se skrýva v tom pytli. U nás není práce, takže souhlasíte s tím, aby se u ná usadili a stát je živil ?

1 0
možnosti

J33a66n 91B51u19r10i46a58n

19. 8. 2015 7:13

Díky moc - třeba ta informace o zemanových albáncích je pro mne nová.

1 0
možnosti

Karma.Je opravdu zajímavé, že všechny ty spolky vezoucí se na vlně protimuslimské hysterie,jsou zároven silně proruské a žádají odchod z EU.Pokud jde o historii,lze si jen těžko představit,že by během hilsneriády štval Masaryk proti přes bulvár proti židum.Velký státník se nikdy neveze na populistických vlnách a i Masaryk byl za hilsneriády označen moudrým hysterickým lidem,který vždy ví vše nejlíp za vlastizrádce....

2 1
možnosti
Foto

Kde a kdy jste přišel na to, že ten, kdo je proruský, je současně protiislámský.

Mimochodem být proruským je o geopolitické orientaci, kdežto být proislámským je o ideologické orientaci jednotlivce.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS