Diskuse

Milý imigrante

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Takže společný evropský dům stojí na pevných demokratických základech. žádné interpelace, patnáct vteřin na hlasování v parlamentu bez zákonodárné moci, která je soustředěna do tajných pracovních skupin EK, ve kterých na nové legislativě pracují lidé, kteří k tomu nikdy od nikoho neměli mandát. Tak jestli tohle jsou pevné demokratické zásady, tak já jsem asi čínskej bůh srandy...Rv

3 0
možnosti
IS

Tak ve srovnání s poměry třeba v Pákistánu jsou naše demokratické zásady super pevné.;-) Je otázka, jak dlouho pevné zůstanou v konfrontaci s fanatismem.

2 0
možnosti
RS

R10u53d11a 70S50l29a21v34í72k

26. 7. 2016 14:00

Ještě by stálo napsat, že sice jsme si řekli, že už válčit nebudeme, ale protože se nám válčení tak líbilo a líbí, tak ho občas za své peníze realizujeme v jiných, vzdálených zemích. Možná právě, milý imigrante, v té tvojí, ze které kvůli válce utíkáš...

3 3
možnosti
Foto

Pokud by Rusko a Čína v OSN dvakrát nevetovaly zásah v Sýrii k ukončení tamní války, žádnou uprchlickou krizi, bychom nezažili

2 3
možnosti
RK

R94a88d81i35m 63K30a69l12a28s

26. 7. 2016 13:58

Já bych z toho vytrhnul jenom jednu věc, kterou tvrdím od počátku. Dnešní domnělý nebo skutečný blahobyt není zadarmo a stál oběti a námahu našich předků. A jen tak rozdávat z jejich odkazu je nepřijatelné, protože i my máme závazky a povinnosti - ke svým dětem, kterým naše domovy - naši vlast budeme jednou "předávat".

A ty mají právo, aby v současné době nebylo zničeno a pošlapáno to, co vymohli už jejich dědové. Nikoliv my.

Ano, trpícím je zapotřebí pomoct, ale když si vzpomenu na "naše" Íráčany, kteří posléze spěchali do Německa, tak to rozhodně nebyl ten typ imigrantů, o které by se měl někdo starat, a kteří by se vůbec měli imigranty stát. "Oni byli prostě nespokojení..."

Pokud je někdo opravdu na dně, pak většinou moc nevymýšlí a je rád za každou pomoc. A stejně tak neútočí na ty, kteří mu dali chleba a střechu nad hlavou.

Jenže většina z příchozích nemá v Evropě co pohledávat a mezi těmi všemi se vždycky pár radikálů najde, kteří si začnou ventilovat svou frustraci a právě nespokojenost.

Ale pokud by skutečně přišli z regionu zmítaného válkou a hladem, pokud by skutečně "trpěli", pak by na nějakou nespokojenost neměli sebemenší myšlenky nebo prostor...

K čemu je dobré sem nespokojené a naštvané jedince brát? Aby tady tu svou naštvanost šířili? A šířili čím, a jak...?

6 0
možnosti
MS

S postupem času se čím dál tím víc ukazuje, že podobné úvahy postrádají smyslu. Teroristické útoky nezřídka páchají muslimové, kteří v dané evropské zemi žijí již v několikáté generaci, čili je zde předpoklad, že by měli být do společnosti beze zbytku integrováni a oni se místo toho naopak radikalizují. :-/

6 0
možnosti
Foto

Židé se také radikalizovali třeba až v několikaleté generaci a hojně se stávali komunisty. Čím to?

0 0
možnosti
RS

Mily autore. Mel by sis uvedomit, ze neni tak tezke neceho dosahlout, ale je tezke toto dosahnute ubranit. Tady jsme na zacatku.

2 0
možnosti
JR

J70a53r13a 14R75a57n11k

26. 7. 2016 19:53

Svet uz jiny nebude a myslim, ze je v clanku vse obsazene.

0 1
možnosti
TH

Obávám se, že tyto rozumné metody jsou pro radikální muslimy naprosto nepředstavitelné a nepřijatelné. Oni chtějí boj a za svou věc jsou ochotni kdykoli zemřít.

Jestli fungují karmické zákonitosti, tak každý z těch blbečků, co spáchá teroristický čin, po smrti pozná, jak moc se mýlil a jak moc je ten islám zvrácený. Bohužel jsou na nižší vývohové úrovni a podle toho to vypadá - jednají pudově jako dravá zvěř.

5 0
možnosti
TK

Nevěřící pse.

Na ty tvoje kydy ti z vysoka. Od počátku našeho náboženství jsme nepřátelé, křesťanští křižáci vyvraždili tisíce mých bratrů a sester, koloniální Evropa zubožila a zotročila můj lid a zastavila jeho vývoj ve středověku. Dodnes nám kradete naše bohatství - nerostné suroviny, uplácíte bohaté šejky, kteří dále drží lid v chudobě a středověku a zakonzervovaný stav jim vyhovuje. Těch pár výjimek, kteří peníze z ropy investovali do rozvoje státu a do školství jste zavraždili a jejich země rozvrátili. Naše skvělé vůdce vraždíte bezpilotními drony. Už se tu nedá žít. Nečeká nás tu žádná budoucnost. Takže já se balím a jdu do Evropy. Pokud mě nikdo nezastaví, tak přijdu a vezmu si, co budu chtít. A žít budu jak já budu chtít, protože ty jsi nikdo, jsi nic, jsi méně než prach na mých bosých nohou. Alláh je mocný a je na mé straně. Mojí povinností je šířit víru v něj a kdo se neobrátí na pravou víru, bude rozšlápnut jako červ.

Už chápeš, nevěřící pse? :-P

// pro ty natvrdlé, pouze jsem se vžil do role muslima

18 0
možnosti
Foto

...nikoli do role muslima, ale do role fanatického islamistického vraha, před kterým normální muslimové utíkají, nebo kterého všechny civilizované státy (včetně těch muslimských) staví před soud.

1 2
možnosti
PB

..... by nebylo marný to ve zkrácený verzi votestovat v Chánově, Šluknovským výběžku, Ostravě ...... V!

4 0
možnosti
MK

Na rozdíl od některých diskutujících se domnívám, že je to vesměs dobrá úvaha určená domácímu čtenáři, nejlépe Slávkovi a dalším.

Přesto, při vstupu na evropský kontinent, by měl každý, v rámci azylového řízení, takový podobný dokument (ve své řeči) podepsat. A protože je jich 90% muslimů, přidal bych dvě věty o islámu.

0 0
možnosti

Velmi dobře napsané, stálo by opravdu za úvahu přeložit a rozdávat migrantům v uprchlických táborech.

3 0
možnosti