Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Opravdu text do učebnice s podtextem "jak se má dnes prezentovat historie".

1 11
možnosti
Foto

Nikoli - spíše jaká byla historie ve skutečnosti a jak byla prezentována v minulosti.

14 1
možnosti
MJ

Velká karma, -myslím pane autore, že by tento příspěvek měl být součástí učebnic dějepisu pro žáky základních škol.R^

7 1
možnosti
MS

Výborně napsáno. R^R^ Dokonce ani pan Řezník, pověstný svým úporným lpěním na faktech, na tom nenašel žádné hnidy, a to už je co říci. :-)

5 0
možnosti
Foto

Tak, z propagandistického hlediska je ten článek výborný a jde o skvělou dělostřeleckou přípravu před nadcházejícím "Velkým výročím".

To nastane asi tak za 10 dnů a poskytne prostor všem exhivicionistům, kteří nám zdůvodní, že ta ruská invaze 1968 a následné "obsazení československých vojenských prostorů" proběhla daleko drastičtěji, než předchozí nacistická okupace 1939-1945 a najdou se mnozí, kteří budou předstírat, že tomu věří.

2 10
možnosti

...jako obvykle se mi chce blinkat...Rv

6 1
možnosti
MB

Stále říkám, že Hitler a Stalin jsou bratranci - rodná matka zlo. Adolf přinesl novum - genocidu. Té se vzpírali i důstojníci, s replikou, že tak se přece klasická válka nevede ... Stalin zase obohatil dějiny vyvražďováním svých bližních a i vlastního obyvatelstva. Dělo se sice tak i dříve, nicméně ty rozměry nabyly gigantičnosti. Pak hořko komický úsměv nad nacisty, kteří se čestně ohražovali proti Katyni, že opravdu , ale opravdu není jejich dílem ! Ruská důslednost neznala mezí, přetesávání pomníků o rok později, aby to odpovídalo době přepadení SSSR. Sovětský svaz přesto popíral svou vinu až do roku 1990 ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Tak tohle shrnutí je dokonalé. A pak se fakt musíme ptát, zda i ti zde diskutující "Přátelé Ruska" mají všech pět pohromadě, nebo je to opravdu vlastizrádná skupina, která se neštítí ničeho.

15 1
možnosti
Foto

Poslyšte Flaško, a jak Vy definujete "vlastizrádnou činnost"? Třeba být placen ze Sorosových zdrojů a organizovat zde různé průvody nebo jak?

1 9
možnosti
Foto

Gratulace k článku, výborný rozbor - naše "socialistické dějiny" za totality toto z pochopitelných důvodů opomíjely. Vzpomínám si jen na krátkou zmínku o "finské agresi", jinak nic.

Nedávno jsem viděl v Tv nějaký pořad o interbrigadistech ve Španělsku. Poté co byli poraženi a odsunuti do táborů ve Francii, tak se dozvěděli o paktu Molotov-Ribbentrop. Muselo to pro ně být poměrně značné překvapení, co jim báťuška, v jehož jménu šli bojovat do Španěl, udělal.

"Nikdy nic nevěř komunistům". Platí stále universálně. Vám karma. R^

15 1
možnosti
Foto

No vida. A minimálně jeden interbrigadista, zuřivý komunista František Kriegel je dnes národním hrdinou. Tedy, kromě Prahy 2, tam měli rozum.

1 7
možnosti