Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

No Fini, to byl jinší kalibr než naše soldateska. Doporučuji knihu "Zimní válka"

KarmaR^

8 0
možnosti
Foto

Jasné, stručné. Karma R^ !

11 1
možnosti
VV

Dobrý den , nevím nějak jste viz pejsek/kočička do hrnce nasypal spousty jen málo souvisejících dat . Se v tohle vrtám už desetiletí a bál bych se udělat podobný závěr .

Nicméně pokud pojedete na Plzeň dejte vědět .

0 0
možnosti
SS
SS

To se Hermankovi, rezjirovi a Petrikovi libit nebude ... ;-)

8 0
možnosti
Foto

Ano. Pejsek a kočička pekli dort s protiruskou příchutí.

0 7
možnosti
JB

J13a95n 59B57u40r49i90a71n

10. 8. 2017 6:38

Díky moc za článek. Vždycky jsem si říkal, proč byl Stalin tak naivní a v podstatě na válku s Německem nebyl absolutně připraven. To, jak úzce s Německem spolupracoval a jak ho zásoboval jsem se v dějepise neučil a konečně mi to dává smysl.

Ještě jednou dík a přeji hezký den.

11 1
možnosti
Foto

Hitler byl v kuloárech SSSR, nazývám ledoborcemrevoluce, protože SSSR věřilo, že touto válkou dojde k revoluci dělnickétřídy a k vítězství komunismu v celé Evropě. SSSR rovněž čekalo nadobu, kdy se Německo, s válkou s Francií, V. Británií vyčerpá a to bude moment, kdydo války se zapojí SSSR. Vojenské vedení SSSR vědělo, že u hranic SSSR nemá Německo žádná vojska a mělo spočítané, kolik dní bude třeba, než sověstká vojska jedním mohutným úderem budou v Berlíně. Snad obsazení Besarábii SSSR, které se tím dostalopoblíž naftových vrtů v Rumunsku, ze kterých bralo Německo ropu pro vedeníválky vedle k Německu k tomu, že zaútočilo na SSSR dříve, než Stalinpočítal. Jeho armáda byla stavěna jako armáda útočná a neuměla se bránit a tobyl ten problém. U hranic v době napadení měl Stalin obrovskou vojenskou sílu a elitní jednotky NKVD. Přesto byl pro ně útok nečekaný a nedokázali se tomu útoku bránit. Podle vojenských odborníků byl problém ten, že byla nasazena těsně u hranic a kdyby byla dál ve vnitrozemí, mohla se na útok připravit a reagovat na něj.

2 0
možnosti