Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výborně napsaný článek, který přesně shrnuje to, kam vede vyvolávání nenávisti vůči jiným skupinám. Podle mého je za to SPD nepřímo zodpovědná.

2 0
možnosti
MJ

Nikdo z historie České republiky nevymaže fakt, že politická strana zvaná SPD pod vedením jakéhosi Okamury má ve svých řadách teroristy -tudíš je stranou teroristickou.

4 4
možnosti
Foto

I76v53a43n 76M64a56r41e10k

15. 1. 2019 12:51

Ano, ale jedině "tudíš" R^

0 0
možnosti
JC

J63i93r94i 18C84e26e

15. 1. 2019 11:34

Jen si tady odložím přehled teroristických aktů uskutečněných na území ČSFR/ČR od roku 1990. Zpracováno dle závěrů Odboru bezpečnostní politiky MV. Činy duševně nemocných, zmařené útoky a pokusy nejsou ve výčtu obsaženy:

srpen 1990 - výbuch amatérské bomby na pláži pražské hostivařské nádrže, který zranil několik lidí

dne 5. XII. 1992 byli ve svém domě pobodáni maskovaným pachatelem tehdejší předseda komunistické strany Jiří Svoboda společně s dcerou

květen 1995 - vražda majitele zlínské firmy Romiko Miroslava Kovaříka, který zemřel při explozi svého auta

říjen 1994 – výbuch v plzeňské zahrádkářské kolonii si vyžádal jednu lidskou oběť a dvě těžká zranění

říjen 1995 - pumový atentát na auto mělnické vedoucí benzinové stanice; žena vyvázla s těžkými zraněními.

říjen 1996 - exploze granátu ve směnárně v Kaprově ulici v centru Prahy, při níž byli zraněni dva její řečtí majitelé

leden 1997 - exploze nálože tritolu před olomouckým soudem; nikdo nebyl sice zraněn, byl to však první pumový útok proti justiční budově

únor 1997 - dva výbuchy vojenských obranných granátů pod automobily olomouckých podnikatelů; o několik dní později zabil podobný granát místního občana, který tento vojenský materiál našel na ulici a přinesl domů

duben 1997 - výbuch neznámé trhaviny u peruánského velvyslanectví v Praze; nikdo nebyl zraněn, den před výbuchem se na budově a protějších domech objevily nápisy namířené proti peruánské vládě a prezidentovi

1 0
možnosti
Foto

Většinou jsou to pouhé kriminální akty. Ani jeden nesplňuje podmínku útoku proti anonymní veřejnosti. To je totiž teror.

3 0
možnosti
JC

J87i59r16i 72C46e40e

15. 1. 2019 11:14

První teroristický útok v postkomunistické historii ČR byl jen tak pro informaci spáchán 2. června 1990. Bylo při něm zraněno 18 lidí.

Dále bych rád připomenul, že aktuálně je za trestný čin terorismu souzen v ČR působící imám Omar Shehadeh a jeho manželka Kristýna Houdková.

1 0
možnosti
Foto

V roce 1990 jsme nebyli ČR ale ČSFR.

3 0
možnosti
Foto

První teroristický útok za historii ČR je spáchán příznivcem strany, která prý chce bojovat proti terorismu. To by nevymyslel ani Kafka.

13 0
možnosti
Foto

Paradoxem by to bylo jenom tehdy, kdyby se daný terorista k tomu útoku otevřeně přihlásil. Tady ale jde o to, že se dotyčný pachatel snažil předstírat, že ten útok spáchal někdo jiný.

1 5
možnosti
Foto

Terorizmus je terorizmus. A máte pravdu, že "socialistický tábor "cvičil teroristy, spolupracoval s nimi a poskytoval jim všemožnou podporu. Carlos, překrásně vyučený v Moskvě, pak spolupracoval s palestinskými teroristy na různých útocích. Dlouho se mu dařilo unikat díky podpoře zemí východního bloku. Italského ministerského předsedu Alda Mora zavraždily Brigate Rosse. A tatáž teroristická organizace spáchala bombový atentát na nádraží v Bologni. Československo prodávalo zbraně teroristům z IRA... Československý agent Minařík osnoval plán pumových útoků na redakce Svobodné Evropy a realizace se potom ujala rumunská tajná služba... Seznam je pořádně dlouhý.

11 0
možnosti
Foto

A proč by socialistický tábor podporoval a kryl Carlose, který provedl atentát na sovětského agenta De Gaula, který se snažil o jediné, dostat USA z Evropy.

1 5
možnosti
JH

Velmi bojovná demagogie hodná zdejšího VIPa:-)

8 4
možnosti
Foto

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/atentat-strasburk-tremeaud.A170515_110547_domaci_cen

Tedy nikdy nebylo dokázáno, že za tím atentátem stála československá rozvědka. Svědectví dvou přeběhlých agentů nelze brát vážně. Když už nic jiného, kdyby se o něčem takovém ve skutečnosti dozvěděli, československá rozvědka by byla pouhou velkou drbárnou. Někdo v .r 1957 vyrobí dezinformaci, které někteří v r. 2019 naletí.

Atentát na francouzského prefekta tak mohl pouze posílit integrační tendence, nikoliv je oslabit, protože posílil jejich význam a motivaci.

1 1
možnosti
VM

;-D;-D;-D Antikarma není, tak alespoň poznámka. Nějak jste opomenul poznamenat, že toho pána - přívržence Okamury a Zemana oznašil soud za psychicky narušeného a nařídil psychiatrickou léčbu.

Nedomnívám se, že by měl být každý politik odpovědný za každého psychicky narušeného člověka.

9 2
možnosti
Foto

Ale no tak. Pouze podlehl strachu z uprchlíků. A nejenom. Měl jsem možnost hovořit ještě na počátku uprchlické vlny s jednou blondýnkou, která se hned tehdy klepala strachy, jak jí asi znásilní. Já jsem se začal zase klepat strachy z ní. Nikoliv o ní. A výše uvedený jedinec se rozhodl tedy ty další probudit. Jednal z ušlechtilých pohnutek. Účel světí prostředky. Samozřejmě platí současně, prostředky znesvěcují účel.

0 1
možnosti