Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolik jsi za tento paskvil dostal zaplacené?

1 7
možnosti
Foto

Soudíte jiné podle sebe?

1 0
možnosti
Foto

Tato fakta jsem neznal, slyšel jsem jen o nich útržky.

Komunisté vybíjeli vojáky Armii krajowej, polské hrdiny odboje, od nás odvezli emigranty ruského původu a také mnoho našich občanů.

Je třeba o tom psát a zveřejňovat pravdu. Ta - jak známo - osvobozuje.

R^

4 0
možnosti

O těchto temných stránkách historie se moc neví, ale pravdou je, že komunisté využívali bývalé nacistické koncentrační tábory.

7 0
možnosti
Foto

J73a91n 10Š53i50k

31. 1. 2020 8:09

Děkuji za článek. Nevím jak v Osvětimi. Ale jestli to tak bylo, tak podobně se Rusové chovali v Buchenwaldu a dalších táborech na území Německa. Říkalo se jim Tiché tábory, protože spojenci se tvářili, že neexistují. Provozovala je NKVD. Z počátku v nich byli převážně váleční zločinci, ale později lidé nepohodlní novému socialistickému režimu. Rusové tábory opustily až v padesátých letech. Měly charakter Gulagů, umíralo se na nemoce, popravovalo bez soudů a byly zde i hromadné hroby. Rozdíl mezi koncentračním táborem a Tichým táborem prakticky nebyl. Neměly pouze charakter táborů vyhlazovacích, tudíž se zde neprovozovaly například plynové komory. K tomu jsem psal článek v loňském roce a v něm uvádím i zdroje, které považuji za spolehlivé. Zde je odkaz https://jansik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=670703. V každém případě je dobré vždy uvádět přesné zdroje. Hezký den všem

2 0
možnosti

Dobrý den , dík za směr , jen prosím pozor na zdroje . Nikdo nikdy neví kdo,co a kde je Polsko . Ta vaše Katyň je obluda . Zajeďte se podívat i když Ukrajina už odstranila informace o tom kdo tam střílel .

0 0
možnosti
Foto

Poopravte si, prosím, aspoň znalosti zeměpisu. Katyň je na západě Ruska, poblíž běloruských hranic. Pokud někdo potřebuje cosi zamlčovat a odstraňovat, tak to jsou Rusové.

0 0
možnosti
Foto

Panebože, to je zase blabol Rv

2 6
možnosti

Proč blábol? A existencí gulagů snad dnes někdo zpochybňuje? Nebylo to snad úplně to samé? Proč by Sověti nevyužili i tábory v zabraných zónách?:-/

5 0
možnosti
Foto

Komunismus v sovětském pojetí byl jakýsi internacismus a metody byly podobné.

1 1
možnosti

L35u75k82a30s 44F16i43k65r

31. 1. 2020 7:04

No hlavne, ze jste ho aktivne budoval v dobe okupace statu ... Rv

1 0
možnosti

P77e53t68r 27N70e19d17v79ě53d

30. 1. 2020 19:51

Rusové archivy pootevřeli, ale když to nevedlo k zlepšení vztahů, jsou přibouchlé. Když něco vytáhnou, stejně jim nikdo nevěří.

Tahle informace, kterou tady vypisujete je odkud? Nezmínili se o ní návštěvníci Osvětimi. ....a tohle by polské průvodkyně určitě nezamlčovaly.

Zdá se mi to, nebo se opravdu v článcích, respektive blogech o Osvětimi neobjevuje slovo němci, Německo? Pročpak?

Každý ví, že komunismus tak jak ho pojali ti, kdo byli u moci stál za smradlavý výkal. Ovšem ty ohromující čísla obětí. ......se divím, že Poláci vůbec ještě existují. ...

2 2
možnosti

Tak přiznám se, že konkrétně v případě Osvětimi slyším o komunistických vraždách poprvé. Plynové komory a kremační pece zničili Němci před příchodem Sovětů. Pak zde byl tábor pro německé zajatce, poté pod polskou správou tábor pro kolaboranty či podezřelé z kolaborace. Od roku 1946 či 1947 muzeum.

Ne, že bych si dělal o komunistech iluze, čeho byli schopní dokázali dostatečně, ale zde by se nějaký ten zdroj hodil.

10 0
možnosti
Foto

Jádro pudla je v tom, jak komunistické režimy používaly slova. Pod výrazivem: "kolaboranti a podezřelí z kolaborace" se mohlo ukrýt cokoliv. Zvláště v sovětském podání. Jako například u nás v monstrprocesech, ze zákulisí řízených sovětskými poradci, byli nevinní lidé souzeni, zavíráni ba i popravováni pod označením "špioni a velezrádci"

A například, po válce nově formovaná polská armáda byla ovládaná "bratrskými" sovětskými důstojníky. Což se projevovalo také tím, že polská armáda se chovala k vlastnímu, polskému obyvatelstvu naprosto surově.

5 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Poděkování, karma!

O nacistických zločinech jsme - zcela právem - poslouchali po dlouhá desetiletí a dodnes o nich běží téměř denně dokumenty např. na ČT2.

Zatímco zločiny komunizmu se mnohé dodnes křečovitě tají, je snaha popírat je nebo zamlžovat, kdo se snaží je zkoumat a mluvit o nich, je napadán a obviňován z "černobílého vidění". Rusko neotevírá archivy, atd. Je tedy potřeba právě kvůli vyváženosti informací a napravování historického vědomí o zločinech komunizmu stále mluvit a co nejvíce je rozkrýt.

...

Připojuji se k modlitbě.

...

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS