Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za článek a informace. Situaci v Itálii poměrně dobře znám, mám tam řadu přátel a o mnoha věcech se spolu bavíme. Tuším už dlouho tu skutečnou příčinu rychlého šíření koronaviru právě v Itálii...

Ano, ta otázka, proč právě Itálie je tak nebezpečným rychle se šířícím ohniskem nákazy, je klíčová. Je to bohužel kombinace smrtonosného, odlidštěného komunistického "kapitalizmu" na jedné straně a přízemní ziskuchtivosti na straně druhé. Proti tomu nejsou lidé imunní ani v jiných zemích. A je to velmi vážné varování i pro naši zemi, před paktováním s totalitní Čínou. Pokud pojedou zástupci evropských zemí nyní do Číny na plánovaný hospodářský summit, aniž by předtím proběhla vážná a důkladná reflexe událostí, bude to jen další pokračování hloupého hazardu se svobodou a životy obyvatel krajin, jež zastupují.

1 0
možnosti
Foto

Díval jsem se dnes na řadu webů, většinou italských. Už dlouhou dobu tam bují jakési vládou trpěné, zčásti legální a mnohdy úplně ilegální dovážení čínských obyvatel do Itálie na (převážně otrockou) práci v čínských firmách sídlících většinou ve vyspělých průmyslových oblastech na severu. Nejvíce v Lombardii. Číňané pracují a bydlí v otřesných podmínkách. Podle oficiálních statistik z roku 2019 je Číňanů dlouhodobě pobývajících v Itálii přes 150.000, z toho většina ve zmíněných průmyslových oblastech (Lombardie, Benátsko, Emilia Romagna, atd.) Určitě nelze říci, že by všichni pracovali v čínských firmách, ale většina z nich velmi pravděpodobně ano. Fakt, že ohniskem šíření nákazy koronavirem je právě Lombardie, kde je nejvíce čínských firem a nejvíce dlouhodoběji pobývajících čínských občanů, kteří žijí v nevhodných hygienických a obecně lidských podmínkách, je burcující. A ukazuje téměř se stoprocentní jistotou, kde je zdroj toho masivního šíření infekce.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PC

Zajímavý blog, tohle jsem nevěděl. Stále jsem si lámal hlavu, proč právě v Itálii je situace tak hrozná...

KR^arma

2 0
možnosti
MS

R^ Hezký článek a děkuji za vysvětlení. Ta chamtivost byla i u rozhodnutí lyžařů jet lyžovat do Itálie, ačkoli cestovky by jim vrátily storno poplatek - tedy aspoň těm, co si zájezd platili v lednu a v únoru. Těm co si zájezd zaplatili v březnu bych nedal ani korunu. Až sem nás dotáhla chamtivost jednotlivců, kteří nadřadili svoje požitky nad ochranu veřejného zdraví. 75 nakažených a číslo stoupá, 2 na přístrojích. A úřednice finančáku Praha 10 ještě šly nakažené do práce mezi své kolegy.

12 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

7 0
možnosti
Foto

Tak tak, západ neměl opustit Tchajwan, byla to fatální chyba matlala Nixona.

5 0
možnosti