Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jenže pomsta už na nás dopadla! Moskevskou stanici metra, která se jmenovala Pražská, přejmenovali na Koněvovu!

1 0
možnosti

Tož to budeme muset přerušit diplomatické styky a vyhnat jejich velvyslance...

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Nebo, že bychom do Moskvy poslali URNU?

Jak požadují naši flastenci SPECNAZ na Koláře?

3 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mě, jak by pan autor blogu vysvětlil, proč se jím uváděné informace poněkud rozcházejí s oficiálními informacemi:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ivan_St%C4%9Bpanovi%C4%8D_Kon%C4%9Bv

Až doteď jsem považoval Wikipedii za seriózní, nestranný zdroj.

0 0
možnosti

Výborný článek. Tak dobrý, že ho přebral i tzv. "Pravý Prostor" kde vládne naprosto "svobodná" diskuze.

https://pravyprostor.cz/budte-radi-rusove-ze-jsme-dali-koneva-dolu-nebyl-to-hrdina-ale-vas-vrah/

Se na to koukněte, určitě se vám to bude líbit. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Neokomunistická země (která sní o obnově moci a slávy bývalého SSSR a jen na povrchu se trošičku přebarvuje na údajně cosi jiného) se staví za své nejkrvavější komunistické antihrdiny a vzteká se, když v Praze vzdáváme poctu zavražděnému ruskému demokratickému politikovi.

4 1
možnosti

Ivanе Štěpanovičí, vidíte sám jak jsou lidí v zemí České vděčné? Neměl jste posílat svoje armádu na pomoc Praze. Tisíce Vaších mužů, které už stihli oslavit konec války v Berlíně, zůstali by naživu. A ještě větší počet Pražanu utonul by ve své krví. Proč jste proboha zakázal při dobývaní města použít dělostřelectví? Pravděpodobně zůstalo by málo s toho, co 75 let za peníze předvádějí tady turistům. Četné hroby obyvatel s datem květen 1945 pro ně nejsou až tak atraktivní... Nestala bych tam i Vaše "kontroverzní" socha a hlavně garantovaně nenarodila by se většina dnešních pisálku .

1 10
možnosti

Kdyby nepřišel na pomoc Praze Koněv, stihl by to Patton o dva dny dřív. :-)

7 1
možnosti

Ohromující čísla, i když je podělím třemi. Jen by mě zajímalo, kdyby rusáci neměli Koněva a jemu podobné a veleli by RA ti lepší a k vojákům ohleduplní, jestli bychom tu takhle vyjadřovali své různé myšlenkové pochody, jestli by autor měl v záhlaví vlajku jakou tam má....Jo, dneska se to bojuje...

3 6
možnosti

DRRA nemohla mít jiné velení, protože Bronštejn ji vybudoval jako teroristickou organizaci založenou na brutalitě vnější i vnitřní. On byl Tuchačevskij stejné hovado jako Koněv nebo Žukov, jenom měl trošku lepší, asi 150x, vzdělání než ti dva jmenovaní, pologramotní mužici.

Je pravda, že Němci se na území SSSR chovali jako naprostá hovada, jestli neurážím hovada, že rudoarmějci je byli po roce války schopni zakusovat a škrtit holýma rukama.

Viz. Mansur Abdulin: Krvavá cesta od Stalingradu.

Hlavně diskutující, někteří, by si měli uvědomit, že tady nikdo nezpochybňuje oběti a statečnost obyčejných lidí ze SSSR!

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
8 0
možnosti
Foto

S vyzněním článku souhlasím, ale je v něm řada nepřesností. Skutečně padlo víc Rusů, protože na ně stříleli Němci, než proto, že je řídil Koněv, nebo trestal Směrš kulkou za ústup. Počet obětí na Ukrajině se dá jen odhadnout, mě se líbí přístup Černé knihy komunismu, kde autor uvádí horní i dolní hranici a zároveň zdůvodňuje, které číslo považuje za pravděpodobnější. Sochy bychom měli stavět především vlastním lidem, máme dluh. Je ale dobře, uvědomit si, že garantem naší západní hranice, bude vždy spíše Rus nežli EU ve vleku Němců. Nikoli proto, že nás má rád, ale proto,aby si udržel konkurenční velmoc od těla.

2 2
možnosti

Sovětský svaz vystupoval od samého počátku jako nepřítel Československa,

a důvodem bylo právě jeho spojenectví s Německem.

5 1
možnosti

Dobrý den, ano, pane Vaňku, byli jeho podřízenými. Má to proto znamenat, že Koněv měl větší nárok na oslavu památníkem než oni? Všeobecně se říká, že Plzeň osvobodil Patton - pokud to nevíte, v Plzni je památník "Dík Ameriko!", nikoli památník Pattona nebo plukovníka Charlese Nobleho, jehož divize Plzeň osvobodila. Stačí Vám to k vysvětlení mého pohledu na památník a roli Koněva?

7 0
možnosti
Foto

A u Plzně bojovali Mexičani a Venezuelani?

0 5
možnosti
Foto

Po bitvě je každý generálem, pan Václavek by zřejmě válku vyhrál lépe než J.V.Stalin. Nu což, snad příště bude řídit 3. světovou, ukáže nám, jak se takové konflikty vyhrávají bez zbytečných obětí !!R^

4 12
možnosti