Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Klasická chyba a často i ostuda Okamury: Vyjadřuje se afektovaně. Nicméně velmi doporučuji přečíst si celé - ostatně stručné - Okamurovo vyjádření z daného zdroje, ze kterého pan Václavek uvedl jen tu část, která se mu hodila. Vyjádření tak nabývá zásadně odlišných kontextů. Jedinou kontroverzní částí Okamurova výroku je tedy návrh na to, aby si Romové vybrali, zda se chtějí někam vystěhovat z České republiky a založit vlastní stát. Není to rasistické, ale kontroverzní.

Zásadním kontextem pro to, že se Okamura takto vůbec vyjádřil, je ovšem skutečnost, že se jednalo o reakci na to, že ho média neustále obviňovala (a obviňují) z rasismu.

Je to od médií a spousty dalších včetně pana Václavka stará známá taktika: Toho, kdo má odlišný názor vyprovokovat, urážet a potom zneužít nějaký jeho z kontextu vytržený výrok.

Okamura jim však zdatně a opakovaně svými expresivními a afektovanými výroky nabíhá na vidle, v tom ho nehodlám omlouvat.

Na práva a povinnosti provozovatelů sociálních sítí mám podstatně odlišný názor od pana Václavka a vyjádřil jsem ho opakovaně, mimo jiné také ve svém posledním blogovém příspěvku. Ať si svůj názor pan Václavek má, já budu mít zase ten svůj.

7 1
možnosti