Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Gorby byl realista, uvědomující si, že konfrontace v bipolar. světě by byla až koncem světa. Stejně tak pochopil, že stopro válečné hospodářství s centrál. plánováním vede soujuz i jeho satelity do pekel. Bylo až štěstím, že se takový člověk dostal až na vrchol moci. Bylo však i až štěstím, že Jelcin dokázal odstavit tehdejší bolševic. generalitu, která měla snahu vše zvrátit.

6 0
možnosti

Ovsem nestestim je, ze po nem nastoupil plukovnik kgb , ktereho oznacil rusky taxikar ktery mne vcera vez domu za nejvetsiho zlocince vsech dob.

2 1
možnosti

Gorbačovovi patří absolutní dík za to, že ta dodělávající kobyla kolem sebe nekopala a nestrhla s sebou své okolí do válečné apokalypsy, jak si to mnozí v Sojuzu přáli... R^R^R^

A Reaganovi dík za to že :

- to pochopil a uměl toho využít;R^

- sokovi umožnil vycouvání z konfrontace face to face se ctí a bez jakéhokoliv povyšování se nad něj ;R^

- dodržel, co mu slíbil (vojenské neobsazení jím opouštěné "sféry vlivu").R^

5 0
možnosti

Ano, i Ronaldu Reaganovi patri podekovani za to ze svet neskoncil v atomove apokalypse.

Kdyz byl v roce 1981 zvolem, mel jsem pochyby. Co dokaze ne zrovna moc dobry a znamy herec.

Tenkrat mne vyvedla z meho omylu sousedka vdova po dustojnikovi Wehrmachtu a pozdeji i Bundeswehru, kdyz mi rekla: Podivejte se jake ma poradce.

0 1
možnosti

Ano Gorbačov měl největší zásluhu na pádu socialismu v celém "socialistickém táboře". I když dnes se možná vyzvedávají spíš role jiných státníků, či tkzv. disidentů, tak bez Gorbyho by se nic nestalo. Byl to on, kdo zakázal jakýkoliv ozbrojený zásah ..... a to si dodnes nechceme dostatečně uvědomit.

Celkem všechno štymuje - dokonce i vaše zmínka o Vl. Mlynářovi - se kterým se tajně stýkal, ale nějak se opomíjí i fakt, že šéfové komunistických stran RVHP proti Gorbačovovi kuli pikle, ale Gorby byl rychlejší.

Co se však nepodařilo předsedům komunistických stran, se ale povedlo ožralovi Jelcinovi, takže on ten rozpad SSSR nebyl až tak bezbolestný, ale většina bývalých členských států SSSR nedopadla zase až tak zle.

R^

2 0
možnosti

SouhlasR^

P.S. Jen pro pobavení - když vidím tu jeho fotku s rodiči, nemohu nevzpomenout vtip na téma jeho červeného fleku na lebeni, který v té době koloval: Vždycky, když ho táta posílal do obchodu pro brambory, mlátil ho do hlavy se slovy: "A nezapomeň na vodku!".:-)

2 0
možnosti

Velky kredit za vsechny ty pozitivni zmeny zaslouzi take jeho zena Raisa.

6 0
možnosti