Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A tito jedinci si píší své zákony a omezují stále více naše práva. Zato u nich se jejich "práva" (porušování zákonů) jaksi stále rozšiřují.

1 0
možnosti
Foto

Úžasný text, díky!

1 0
možnosti

R^;-D vtipné a bohužel i pravdivé.

5 0
možnosti
Foto

Tahle nehoráznost koluje po internetu už dva dny. Maximální trapnost. Nový ministr zdravotnictví byl evidován jako kandidát tajné spolupráce StB. Pro některé "komunistobijce", kteří v minulosti aktivně chodili na schůze ROH, SS mládeže a podobných perverzních organizací je to příležitost si kopnout. Jenže pravda je trochu jinde. Nevím sice nic o panu ministrovi, vím ale, že kandidátem tajné spolupráce se člověk stal, aniž by o tom věděl. Většinou se jednalo o lidi, o které měla StB zájem, tedy vědce, umělce o každého, o kom si mysleli že jím bude k úžitku. A většinou zůstalo pouze u té kandidatury, protože objekt buďto poslal estebáky přímo do háje anebo oni sami uznali, že to k ničemu nepovede. V případě pana ministra je důležité, že on zůstal v kolonce kandidát, to znamená, že se s pravděpodobností hraničící s jistotou s teroristy nezapletl. Jestli byl v KSČ je mi jedno, vzhledem k jeho práci asi ani nemohl jinak. Nicméně kandidátem a prověřovanou osobou byl od září 89 což svědčí spíše o snaze estebáků nějak si udržet kontakty.

3 4
možnosti

vím ale, že kandidátem tajné spolupráce se člověk stal, aniž by o tom věděl. Většinou se jednalo o lidi, o které měla StB zájem, tedy vědce, umělce o každého, o kom si mysleli že jím bude k úžitku. A většinou zůstalo pouze u té kandidatury,...

Ale jděte. Trochu jste si přibrousil jen jednu stranu. Je sice pravda, že KTS (kandidát tajné spolupráce) se člověk stal už jen tím, že padl do hledáčku StBáků jako možná užitečná osoba. Je pravda, že k pokusu o získání ke spolupráci nemuselo nakonec vůbec dojít, mohla být odmítnuta, či vedena jen na oko. Tím ovšem veškerá podobnost s tím, co jste napsal, končí. Není pravdou, že by o zacílení StB člověk nikdy nevěděl, že by se vždy zdráhal, či vyvlékal a už vůbec není pravdou, že by vždy zůstalo jen u té kandidatury. Kde by potom StB získala ty statisíce tajných spolupracovníků, kdyby žádný z nich nepřekročil práh pokusu o získání, že? To dá logika.

Nový ministr Arenberger je uveden jako KTS, ovšem další a konkrétnější jeho spisy byly skartovány, takže pro veřejnost zůstane vždy už jen KTS.

A my se můžeme jen domnívat, podle jakého klíče důležitosti StBáci své spisy o spolupracovnících postupně likvidovali. Zda podle:

A) nejdřív ti nejvytíženější a nejužitečnější, nejvěrnější a ti, kteří se nám budou i v budoucnu ke spolupráci hodit. B) středně užiteční, rezidenti kontaktních uzlů, vysoce postavení ve svých oborech. C)méně užiteční, málo vytížení, ovšem se zajímavým postavením, loajální. D)nakonec ti ostatní

Anebo:

A) naprosto nedůležití KTS, kteří o tom ani nevěděli, nic zásadního pro nás neudělali, nebyli ničím přínosní, naopak by spolupráci s námi striktně odmítali. B) trochu přístupnější, kteří nám byli nápomocní hrstkou naprosto nedůležitých informací, spolupracovníci z donucení, nespolehliví. C) přínosní a důležití spolupracovníci, spolehliví. D) nakonec ti klíčoví lidé, zasloužilí, špičkoví agenturní profesionálové, řídící jednotky svých sítí.

Tak co myslíte vy, čí svazek půjde ke skartaci jako první a čí až nakonec?

9 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS