Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Drsné, ale pravdivé. R^ Z dnešního pohledu můžeme rozpadu Rakousko-Uherska jen litovat. Historie v Evropě se mohla vyvíjet úplně jinak (a možná i bez Hitlera).

4 0
možnosti

Možná to měli nazvat Velká Morava. ;-D

1 0
možnosti

Dobrý námět, ale moc expresivně zpracovaný.

0 0
možnosti
Foto

Karma, rozdělení Československa bylo snad jedinou dobrou věcí, kterou Klaus udělal. Respektive udělal pořádně.

2 1
možnosti

I když jeho cíle nebyl bůhvíjak ušlechtilé. Bláhově se domníval, že když se zbavíme koule na noze v podobě Slovenska, staneme se ekonomickým tygrem Evropy.:-)

1 0
možnosti

Aha, x kulturně rozdílnýcjh oblastí násilně slepených. Hm... co je vlastně Německo ? Co je vlastně Belgie ?

0 0
možnosti

J38a23n 84M97a43r61e65k

28. 7. 2022 1:42

Češi versus Slováci....nedávno jsem slyšel anekdotu od jednoho Slováka:

Děti ve slovenské škole. Pán učitel sa zpítal žiaka Laca: "Laco, povedz ak začíná naša slovenská hymna?" Pán učitel" vece Laco..."Nad Tatrou sa blýská hromy divo bijů"

"Správně Laco, ak je to dialej Verka?" "no....zastavme sa bratia..." "Áno a dialej, povedz, kto sú naši bratia?" "Prosím Čehúni" "No nehovoríme Čehúni, ale Češi, pametaj Vierka!!" "Dialej...?" "No zastavme sa bratia, ked sa oni ztratia Slováci ožijú"

1 0
možnosti

Pokud máte k dispozici pouze kladivo,všechno na světě vám připadá jako hřebík. Aneb jak vybájeni Čechoslováků způsobilo úplně všechno na světě.

1 0
možnosti

Menšina německá žádné "své" území neměla, byli to osadníci na českém území.

5 2
možnosti
Foto

Kořeny rozpadu ČSR mohly být i mimo naše hranice. Rozděl a panuj. :-)

3 1
možnosti
Foto

Část Slováku a ne nevýznamná část, chtěla dál setrvat v Maďarsku. Slováci chtěli být ve společném státě s Čechy, ale s podmínkou rovný s rovným. To jsme nikdy nesplnili. Pro Slovákem byl otcem národa Hlinka pro Čechy Masaryk, Slováky jsem do společného státu vzali z důvodu, že Masaryk a Beneš v cizině a doma tvrdili, že Slováci jsou vlastně Češi, kteří mluví trochu jiným jazykem Spojení bylo z důvodu, aby nás bylo víc než Němců.

3 0
možnosti

..... učebnice Dějepisu pro 9. třídy ZŠ,- rok vydání bych reálně typnul tak na rok cca 2027(+-),- skvělá inspirace pro Ministerstvo školství, jak napravit, alespoň na poli vzdělávání, všechny ty křivdy a zvěrstva, kerejch se Československo dopustilo na celý Evropě;-DR^!

2 0
možnosti