Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Izrael, dříve nebo později z blízkovýchodní mapy zmizí, protože je tam naprosto nepřirozeným elementem", nějak v tomto smyslu se vyjádřil v jednom televizním rozhovoru arabista Petr Pelikán. Protože pana Pelikána považuju za znalce tamních poměrů s korektním přístupem, neposlouchalo se mi to dobře. Snad tenhle konflikt rozhádaný Araby nesjednotí, pak by bylo pro naše izraelské přátele asi zle.

0 0
možnosti
Foto

Proč by tam měl být nějaký Palestinský stát a z jakého důvodu. Tohle se nikdy nestane. To by museli Arabové, kteří si říkají palestinci uznat stát Izrael, podepsaný s ním trvalý a bezpečný mír a dohodnut se na společných hranicích. Jejich doktrina je zničit stát Izrael a zahnat Židy do moře.Jak je možné, že v Izraeli žije 1, 5 milionů Arabům spoečně se Židy bez problému a nechtějí žádný svůj stát.

5 0
možnosti

Ono je to poněkud složitější, protože v základech učení islámu je nenávist k Židům. On prostě Mohamed začal Židy nenávidět, když ho odmítli uznat jako jednoho ze svých proroků a tuto nenávist zvěčnil ve svém učení. Tedy je mizivá šance na to, aby pravověrný muslim začal žít v přátelském vztahu se Židem. I když třeba na nějakou kratší dobu se tak stát může (pokud bude mít Žid vojenskou převahu), dlouhodobě to nemůže fungovat, dokud bude existovat islám - tedy pravověrní muslimové.

Súra 5:82 A věru zjistíš, že lidé, kteří jsou největšími nepřáteli věřících, jsou židé, a ti, kdo k Bohu přidružují; ...

Tato súra je obzvláště nenávistná. Zároveň patří k nejnovějším súrám, tedy zneplatňuje to, co bylo o židech řečeno dříve, pokud to mělo jiný smysl.

8 0
možnosti

Napsáno výborně a byl by to ideální stav. Jenomže. Dá se vůbec Hamás úplně zničit? Useknete devadesát devět hlav ze sta a z té jedné do deseti let naroste opět sto nových. A potom už je mezi nimi mnoho mrtvých na obou stranách. Já si zatím nějak v nejbližší době neumím představit mírové soužití těchto národů, protože nevěřím, že by Palestinci přestali s teroristickými útoky a za této situace pochopitelně nemůžou čekat žádné ústupky.

3 0
možnosti

Proč si stříhat nehty, když stejně vyrostou?

3 0
možnosti