Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I51v75a46n 65V97a30n88k80o

21. 12. 2023 13:43

"...vyloučené lokality vyřešit rozestěhováním romských rodin..."

Z celého srdca by som želal autorovi, aby sa do jeho susedstva nasťahovala "romska" rodina. Aha, že on to tak nemyslel, že do jeho susedstva, že on myslel do nášho susedstva, pekne ďaleko od neho ? Pán je teda pekný pokrytec.

4 1
možnosti

Škoda, že jste se nedokázal vyvarovat nesmyslů typu

"skinheadi a neonacisté pořádali hony na Romy a beztrestně je zabíjeli"Zdroj: https://vaclavek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=810549,

tím Váš blog hodně ztratil, u řady nezaujatých čtenářů tak nepochybně vyvolá pochyby i o pravdivosti toho ostatního ...

9 0
možnosti

Co jiného byste chtěl od placeného provládního tlachala ?

5 1
možnosti

Ano, pouze vzdělání je cestou k lepší práci a tím i k lepšímu životu. Lidé, kteří dosáhli pouze základního vzdělání, jsou ze všech skupin obyvatel nejvíce ohroženi nezaměstnaností, dluhy, exekucemi, nebo závislostmi. Pochopili to i Vietnamci a motivují své děti k dobrým známkám často více než Češi.

Vím o několika Romech, kteří to tak také mají. A jestli se někteří Češi bojí, že jim cizinci, nebo Romové vezmou práci, pak se musí více snažit.

Vám

4 0
možnosti

Obec Spišský Hrhov. Písali o nich v New York Times, dnes ju navštevujú politici celej EU slúži ako vzor.

V roku 1998, bola miera nezamestnanosti Rómov v dedine 100 percentná.

Dnes je v obci zamestnanosť Rómov vyššia ako celoslovenský priemer, pomer Rómskych žiakov z obce na stredných a vysokých školách je vyšší ako u Slovákov.

Obec zriadila firmu, v ktorej pracujú Rómovia aj nerómovia z obce

Starosta obce povedal:

"Firma si musí na seba zarobiť, my sa nehráme, že pracujeme. Ľuďom ukážeme, čo treba za deň urobiť, aby mali na výplatu. Ak urobia viac, bude aj odmena. Ak urobia menej, budeme sa musieť s nimi rozlúčiť.

Hlavné sú zemné a podvrtávacie práce. Potrebovali sme celú dedinu rozkopať kvôli plynu, kanálom, vodovodu či elektroinštalácii. Urobili sme si tieto práce lacno, so svojimi ľuďmi. Kúpili sme si rôzne stroje z peňazí, ktoré podnik zarobil. V súčasnosti už máme toľko zákaziek, že musíme niektoré odmietať.

– V minulosti žili v obydliach, kde nemali zavedenú vodu. S najlepším pracovníkom sme urobili dohodu. Zaviedli sme mu vodu, náklady sme mu strhávali z platu. Potom sme mu urobili kúpeľňu a ďalšie mesiace mu to strhávali z platu. Videli to susedia a takýmto spôsobom má teraz 90 percent ľudí zavedenú teplú vodu. Automaticky sa potom deťom v škole začal zlepšovať prospech. Postupne sa počet detí na špeciálnych školách znížil. Dnes dokonca nenavštevuje tento typ zariadenia ani jedno dieťa z našej obce. Zrazu sme začali mať stredoškolákov, vysokoškolákov a sú medzi nimi aj čistí jednotkári. Samozrejme, nedá sa pomôcť všetkým nejakým národným projektom."

2 1
možnosti

I89v24a54n 44V36a59n34k78o

21. 12. 2023 13:55

Ale no tak, ved to je x-krát vyvrátený absolútny nezmysel. V Spisskom Hrhove je ciganov asi 10 percent, takmer vsetci su zamestnani v obecnom podniku za cenu obrovskych dotacii. Co sa tyka ich byvania - starosta im dal bezurocne pozicky na material radovo v desiatkach tisic EUR, ktore splacaju po 25 EUR mesacne. Pomocna skola sa tam sice zrusila, ale v prvej triede prepadne asi 50 percent malych ciganov. A tak mozem pokracovat donekonecna. Potemkinova dedina.

2 0
možnosti

J80a51n 32K32y96š47k70a

20. 12. 2023 18:16

Pane Václavku, jste připraven na to, že to od místní dezo-lůzy pořádně schytáte?

4 2
možnosti

Za pohádky staré babičky ?

Pohádky patří do smyšlené říše snů a bájí !

1 1
možnosti
Foto

Nejdřív pár výňatků:

- z doby, kdy v naší zemi bujel nepokrytý rasismus .... skinheadi a neonacisté pořádali hony na Romy a beztrestně je zabíjeli .... být protiromský rasista patřilo k obecné mentální výbavě většinové společnosti

- v listopadu 1989 jsme převzali zcela zpustošenou zemi, nacházející se ve stavu kompletního bankrot ... jediné co fungovalo byla rasová segregace

- komunisté ... praktikovali tvrdý rasistický apartheid proti Romům .. vyhnali německy hovořící obyvatelstvo a vzali Romy ze slovenských osad ... dali je celých městských bloků

- (cikánům) nikdo jim nevysvětil, jak funguje náš svět ... svět bílých, do kterého byli přivezeni

- tohle obzvláště výživná perlička: - (režim) nezačal řešit příčinu, ale následek a Romy zcela oddělil od společnosti tím, že vzal jejich děti a vytvořil pro ně takzvané zvláštní školy, které produkovaly stejně nevzdělané absolventy, jako byli jejich rodiče ... většinová společnost kvitovala se zadostiučiněním, protože na tom byl ještě někdo hůře než oni. Další už nemám mentál vybírat.

Při prvním čtení jsem nevěřil tomu, co oči četly. Podruhé jsem četl, abych se pokusil zjistit, proč je v textu taková snůška nesmyslů, jestli to není nějaká sranda nebo provokace. No, a na třetí čtení jsem už neměl sílu. Pak jsem si dal chvíli pauzu, protože jinak by byl text protkán slovy odsuzujícími ho ke smazání.

Proto teď dokážu vznést korektní dotaz: Kde a od koho jste sebral informace k napsání takové snůšky.... nepřesností? Vaše zážitky a zkušenosti to být nemohou.

18 2
možnosti

Jen jednou dostat šanci

U dobrý kapely

To by jste nevzdělanci

To by jste viděli

Každý by měl dostat šanci

1 0
možnosti