Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J91a26n 29Z76i94e37g29l84e27r

28. 12. 2023 13:32

Zasloužená karma

0 0
možnosti
SL

To je slátanina. pokud vím, tak byli popravení bez soudu a zastřelili je v nějaké škole. Myslím, že to dokonce byli Securitas.

2 3
možnosti
LU

Rumuni to absolútne nezvládli.

V Rumunsku prišlo o život 1104 ľudí, poprava "Ceuacesca i s tou jeho" bola nutnosť, aby počet obetí nenarastal.

3 0
možnosti
LU

Trochu vám to nesedí.

"A tak 25.12.1989 byli ti dva postaveni před vojenský tribunál a obžalováni ze zločinů proti lidskosti,"

"Možná i proto se velmi rychle pohnuly věci i u nás a jinde v bývalých zemích, kterým vládl skrze své loutkové komunistické vlády Kreml a proces rozpadu komunistických režimů se velmi urychlil."

U nás ani nikde inde sa už nič nemohlo urýchliť, Rumunsko sa oslobodilo ako posledné.

V Československu už bola vtedy nová vláda, a bolo rozhodnuté, že Václav Havel ako člen OF nastúpi do prezidentskej funkcie 29.12.2023.

0 0
možnosti
DR

Upřímně, skutečný soud si představuji úplně jinak. Trest smrti si bezesporu zasloužili, ovšem nikoli tak jak se to stalo a tj. co nejrychlejším zastřelením jenom proto, že hrozilo nebezpečí jejich osvobození.

3 0
možnosti
SB

Domnívám se, že poprava diktátorského manželského páru byla motivována jinak, než by se na první pohled zdálo.

Popravili ho generálové rumunské armády. A ti byli generály už předtím, když vládl

Ceaușescu

. Patrně na každého z nich něco věděl celý proces a následující poprava byly pouze záminka, jak se zbavit nežádoucího svědka.

Samozřejmě si nic jiného nezasloužili. Byli to netvorové a zrůdy, nicméně důvod púopravy mohl být úplně někde jinde než v hledání spravedlnosti.

Poprava za účelem likvidace nepohodlného svědka není ničím novým. I Claus Schenk von Stauffenberg byl popraven ihned poté, co byl zajat po neúspěšném atentátu na Hitlera, patrně ze stejného důvodu. Byl by pro vyšetřovatele zdrojem příliš cenných informací a generál Fromm, který ho nechal ihned bez soudu popravit, moc dobře věděl, proč to dělá (i když nakonec mu to nepomohlo a popraven byl necelé dva měsíce před mkoncem války také).

2 0
možnosti
AT

Chtěl jsem napsat něco podobného. V řádném procesu by obžalovaní mohli mluvit a řádného procesu by se tak mohlo dostat i novým demokratům.

2 0
možnosti