Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vždyť SSSR tuto válku společně s nacisty nejenom rozpoutal, ale po celá desetiletí ji i cílevědomě připravoval: http://www.fronta.cz/kniha/groehler-sebevrazedne-spojenectvi

4 2
možnosti
VO

V26i92t 31O91t80a79h76a17l

12. 5. 2014 14:50

Vím, a chcete mi říct, že toto plánoval každý z těch vojáků RA co dorazili na naše území? Nepřipravoval to snad Stalin s několika věrnými - o té dohodě vědělo v SSSR jen několik lidí. 

 

Zkuste se prosím ale objektivně zamyslet nad tím, zda tuto válku úplně stejně nerozpoutaly západní mocnosti (Anglie/Franci)  tím, že šly Hitlerovi na ruku - podporovali jej v jeho výbojné politice proti zlému komunistickému SSSR tím, že stejně,  jako to zde tvrdíte vy, byl pro ně nacismus lepší variantou než hrozící riziko šíření ruského socialismu do jejich vlastních zemí? 

Hitler to celkem dovedně hrál na obě strany - spojenectví s SSSR i s Anglií/Francií. Rusko se spálilo ve válce o Karelii, tak je Hitler považoval za slabé spojence a napadl je.  II. světovou válku začal Hitler, ale SSSR a stejně tak i  spojenci mu to svým přístupem ustupování výtečně usnadnili.

3 2
možnosti
Foto

Druhou světovou válku rozpoutalo nacistické Německo, spolu se Slovenskem a Sovětským svazem společným útokem na Polsko. Nikdo jiný.

4 3
možnosti
VO

V57i34t 72O47t32a54h45a10l

12. 5. 2014 15:39

Znamená to tedy, že jsme dle vás II. světovou válku rozpoutali také my, hrdí občané Bohmen und Mahren? V září 1939 jsme totiž již byli součástí nacistického Německa, část ze zbraní nasazených v Polsku pocházela z našich zbrojních skladů a továren. 

Pokud jsme ovšem II. světovou válku jako Češi nerozpoutali, pak bylo již obsazení Česka nedílnou součástí II. světové války.. 

A toto bylo umožněno porušením Mnichovské dohody ze strany Německa, ovšem i  Anglie a Francie - tedy států, které podporou nacistického režimu tuto válku přímo pomohly rozpoutat a podpořily jako nástroje proti SSSR (uplacené slibem, že jich samotných se nedotkne a že německá expanze se zaměří pouze na východ).

3 2
možnosti
Foto

Státní příslušníci Protektorátu Čechy a Morava na straně Německa, přestože jako jediní v Evropě požívali práv říšskoněmeckých občanů, nebojovali.

3 1
možnosti
VD

Tak my jsme požívali práv říšskoněmeckých občanů... To jsem slyšel, jaké jsme měli práva, ve srovnání s Němci, ať už v Protektorátu, nebo v totálním nasazení...

1 1
možnosti
Foto

Totální nasazení byl důsledek spojeneckého bombardování Německa. Před tím jezdili občané Protektorátu do Říše pracovat dobrovolně, protože tam byly několikanásobně vyšší platy. A pokud mám na mysli práva Protektorátních občanů, pak ta se vztahovala na sociální, zdravotní a penzijní zabezpečení, včetně rekreace a přídavků na děti, srovnatelných s postavením říšských Němců. Žádný jiný národ Evropy takového statusu nepožíval. Češi byli rovněž v rovnoprávném postavení s německými zaměstnanci, nikoliv na otrockých pracích jako všichni ostatní, na které dosáhla nacistická moc.

3 1
možnosti
Foto

R^ v zásadě souhlasím - i když - já na seznam viníků druhé světové války připisuji ještě naše zrádné spojence, pány Chamberlaina a Daladiera.

1 0
možnosti
PI

P14e18t34r 43I81s20k66r29a

13. 5. 2014 10:45

Ještě jedna maličkost... Německo mělo zákaz zbrojení nad určité limity.  Tipnete si, jaké výroby byla první děla, která se osazovala do samohybných děl a tanků?

1 0
možnosti
PI

P39e95t87r 77I26s97k46r60a

13. 5. 2014 10:35

také by jste měl připomenout, že velkou část vojáků si rusové postříleli sami do zad a podobně. Rovněž velkolepá jatka typu Dukla mluví sama za sebe... prostě hrňte je tam bez kvérů až vyprázdní zásoby munice  a pak pošleme ty s puškami :-(

1 0
možnosti