Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Njn. A co potom když zjistíme, že žádný bůh není. Potenciální podvodník se domohl práva na vrácení výnosů ze svých podvodů. A to potenciálně teprv bude výsměch slušným lidem. Njn.

6 2
možnosti
Foto

Koukám a nerozumím. Zda je Bůh, to se dozví věřící. Nevěřící do Nebe nesmí..

1 2
možnosti
KS

Když čtu příspěvky diskutujících, tak si všímám, že málokdo nahlíží na církve rokem 2019. Někdo vytahuje Masaryka, někdo Josefa II. a někdo středověk. Jenže v každé té době měla církev jiné postavení ve společnosti, mívala podstatnou účast na vládě, a to i za Masaryka. Tuhle úlohu už dnes nemá, dnes jí zbyla především sociální oblast, školství a kultura, tedy péče o nespočet památek, na jejichž údržbu stát nemá a ani není úlohou státu, aby vlastnil a opečovával kláštery, kostely, kaple, zámky atd.

5 3
možnosti
ZD

Tvrdě revoluční tvrdě proti bolševikovi napsáno s tvrdě revolučně a tvrdě po bolševicku. S něčím by se i dalo souhlasit, ale ta Vaše snění jak církve tvrdou prací po staletí a vše rozdají ostatním a nic pro sebe a holubice míru... Jako úvodníky Rudého Práva.

3 2
možnosti
Foto

Tak profesor Pavlíček byl v r. 1967 schopen obhajovat Ünor 1948 velmi přesvědčivě a vehementně.

0 0
možnosti
Foto

O51t13a 64L44ö37b15l

17. 10. 2019 5:31

Milý Václave, náboženství pomáhá udržet stávající řád a je překážkou v emancipaci lidstva a proto v průběhu ustavení musí beztřídní společnosti zaniknout samo od sebe či musí býti zničeno. Jako takové hraje především stabilizační roli; brání utlačovaným skupinám obyvatelstva rozpoznat svou vlastní společenskou situaci, místo které mu nabízí iluzorní únik do náboženských představ (náboženství je opiem lidu). Navíc katolická církev zbohatla v době temna z potu rolníku a podporovala germanizaci naší české vlasti. Jinak v Česke republice se zásadně nekrade a nekradlo. Pouze se napravují majetkové zločiny minulosti, nebo mírně odkloňuje. Tak proč se divíš. Reakční ústavní soud se dočká spravedlivé odplaty pracujícího českého lidu. Bude to míti nedozírné následky. Vzhůru k novým zítřkům. Čest práci a klid (komunistickým) rukám. PS. Doufám že tě tyto argumenty přesvědčili a změníš své štvávé a reakční názory, neboť v pokračování by toto mohlo i pro tebe a tvojí rodinu míti nedozírné následky. Doufám že jsem se vyjádřil jasně.

5 3
možnosti
JK

Uf, chvíli to vypadalo, že uvedený přepis z příručky komunisty myslíte vážně.

3 3
možnosti
KT

R^Svatá pravda! Karma.

8 0
možnosti
Foto

Karma, pane Václavku R^

12 3
možnosti
Foto

Karma, velmi dobře napsané.

A jak jsem to tak sledoval, zloděj vyhrožuje, že se bude svého práva krást a nevracet ukradené údajně ještě domáhat u orgánů Evropské unie... To už je nějaká kombinovaná porucha (asi kombinace kleptománie se sbebzbožštěním)

16 4
možnosti
MT

Spíš zoufalý pokus udržet si voliče, žádné principy v tom nehledejme. Komunistům voliči vymírají, voliče SPD ředí vlastenčící Klaus a voliči ČSSD jsou kanibalizováni Anofertem. Tím nepopírám, že se zároveň jedná o kleptomanskou úchylku.

2 1
možnosti
PD

Krást se nemá - a pak, odluka církve od státu - proti tomu těžko mohou i odpůrci něco namítat - církve budou žít ze svého, ne z mizerného státního - a starat o majetek se budou církve rozhodně starat 3x lépe než stát. Za mě dobrá zpráva.

14 2
možnosti
JN

J68o41s97e25f 21N92i24k62l

16. 10. 2019 19:22

..."Církve nechtějí než to...co za staletí svou usilovnou prací vybudovaly..":-/

1 8
možnosti
Foto

Kdežto komunisté chtějí to, co za staletí usilovnou prací vybudoval někdo jiný. Rv

11 0
možnosti