Sobotka nám vybral hanbu a můžeme tak mít i válku

2. 09. 2014 9:15:15
„Mohli jsme si vybrat mezi hanbou a válkou. Vybrali jsme si hanbu a budeme mít válku.“ Winston Churchill o Mnichovské dohodě.
2014 Davaj Ukrajinu!
2014 Davaj Ukrajinu!

Sedmdesáté páté výročí rozpoutání Druhé světové války nacistickým Německem a klerofašistickým Slovenskem útokem na Polsko, které připadlo na včerejší den, oslavilo Rusko opravdu stylově.

Eskalací agrese proti sousední a suverénní Ukrajině, spojenou s výhrůžkami i požadavky jako opsanými od Konráda Henleina, obviňováním ukrajinské oběti a tirádami o míru, o kterém tak mnoho a rád mluvil i Putinův předchůdce, také kolega spasitel a „mírotvůrce“ Adolf Hitler.

Dokonce probleskla i zpráva, která informovala o tom, že Vladimír Adolfovič Putler pohrozil José Barrosovi, že když se mu zamane tak zabere Kyjev a nebude mu to trvat ani čtrnáct dnů, a tak ho prý Evropa nemá co provokovat dalšími sankcemi namířenými na churavé ruské hospodářství, kterému klesají ceny surovin, z nichž je financováno, jakožto na dno propasti spadl i rubl samotný.

Kdysi byla tato země nazývána Horní Voltou s nukleárními raketami, čímž byla dokonale popsána její zaostalost a bída, v kontrastu se zbraněmi hromadného ničení, které produkovala, přičemž vydržování sovětského vojenskoprůmyslového komplexu nakonec vedlo k nevyhnutelnému konci tohoto z principu neživotaschopného systému, udržovaného pohromadě pouze brutální silou represivních složek a sovětských okupačních armád na územích, na která dosáhla Rudá armáda v roce 1945.

Dnešní Rusko se obsahově příliš neliší od tehdejšího Sovětského svazu. Jistě, hlavní třídy velkých měst jsou natřené, bulváry se pohybují západní vozy a z fasád mrkají barevné neony.

Úplně normální země, dalo by se říci. Ale pouze na první pohled.

putin.jpg

(Když Putin kradl na petrohradském magistrátu)

Pohled druhý, dovnitř společnosti a jejího vedení, ale vypovídá o jakémsi hybridu státně řízené ekonomiky a mafiánského pseudokapitalismu, který je zaléván eury a dolary z exportu ropy a plynu, ale pokud by se měl proud peněz tekoucí především z Evropy ztenčit, nebo vyschnout, uhyne tahle rostlinka téměř okamžitě.

Pokud se totiž blíže seznámíme s fakty o tom, kdo je na kom závislý, můžeme začít považovat články v českých médiích o dopadu sankcí, které na sebe ve skutečnosti uvalilo Rusko za směšné, neboť jestliže Evropská Unie v roce 2013 do Ruska vyvezla zboží za sto dvacet miliard EUR, což je v celkovém saldu EU poměrně marginální hodnota sedmi procent, pak Rusko do Evropské Unie vyvezlo zboží za dvě stě šest miliard EUR (v naprosté většině suroviny) a bez těchto peněz zkolabuje, protože to činí padesát procent zahraničního obchodu Ruské federace.

Z čehož nemilosrdně plyne, že nikoliv Rusko a Vladimír Adolfovič Putler a jeho prohnilá a zkorumpovaná klika politicky organizovaného zločinu drží v tomto pokeru v ruce Full House, nýbrž jsme to my. My Evropané.

Což by si měl uvědomit i ministerský předseda této země a měl by okamžitě přestat vystupovat jako připokakaný hráč kanasty nebo vole lehni a měl by s vědomím toho, co díky EU spoludrží v ruce, být vůči agresorovi závislému na našich penězích minimálně veřejně nepodělaný.

Země, jejíž legenda praví cosi o historické zradě spáchané na nás v Mnichově, se totiž takového aktu na Ukrajině dopouští prostřednictvím zbabělosti svých nejvyšších úředníků každodenně, až z toho jejího občana hanba fackuje.

A namísto toho, aby nás historie o tom, že agresorovi se nevyplácí ustupovat poučila, opakujeme prostřednictvím našich demokraticky zvolených zástupců totéž, čeho se na popud Edvarda Beneše v Mnichově roku 1938 dopustili usmiřovači s Adolfem Hitlerem.

Pokud by se měl ministerský předseda, nebo jakýkoliv jiný člověk, kterého my občané zaměstnáváme a platíme ze svých daní, totiž vůbec nějak smysluplně k ekonomické a jiné spolupráci s Ruskem vyjádřit, pak jedině v tom smyslu, že jakákoliv aktivita se kterou přijde ať instituce, firma, nebo soukromá osoba, je pouze na její vlastní riziko, protože Rusko není zemí našeho civilizačního, historického, kulturního a hodnotového okruhu a ani vláda této země, včetně jejího daňového poplatníka s podobnými skutky nemá nic společného.

Rusko je naprosto nevyzpytatelná říše, která se řídí svými vlastními neprůhlednými pravidly a její vládnoucí politická reprezentace nemá s demokracií, lidskými právy a svobodou nic společného, o čemž mimo jiné vypovídá i vycpaný Vladimír Uljanov vulgo Lenin, což je totéž, jakoby v Berlíně byl dnes sarkofág se Šípkovou Růženkou Adolfa Hitlera a Německo by řídil důstojník Gestapa.

Je tudíž důležité na Rusko jakožto na trh, nebo na zemi s níž lze mít normální vztahy zapomenout a to čím dříve, tím lépe.

Rovněž je velmi důležité započít proces odstříhávání se od závislosti na dodávkách surovin z Ruska a začít je odebírat od našich přátel, na které se můžeme spolehnout.

A úplně nejdůležitější je podstatně urychlit proces vytvoření společného trhu mezi Evropskou Unií a Spojenými státy americkými, což i z naší země učiní součást nejbohatší, demokratické a civilizované části naší modré planety.

Rusku prosím přejme všechno nejlepší a zapomeňme na něj.

Má právo jít si svojí vlastní cestou a zůstat za pomyslným Hadriánovým valem, který kdysi Římané vystavěli mezi svojí kulturou a barbary ve Velké Británii.

Vůbec k ničemu ho nepotřebujeme.

A vás pane Sobotko snažně prosím.

Buďte muž a ministerský předseda České republiky a nedělejte mi prosím mezinárodní ostudu!

Troubů pod ruským pantoflem je tady již dost.

Ukrajino, jsem s tebou!

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | úterý 2.9.2014 9:15 | karma článku: 25.75 | přečteno: 1517x

Další články blogera

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 39.12 | Přečteno: 3499 | Diskuse

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 30.20 | Přečteno: 663 | Diskuse

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 25.31 | Přečteno: 561 | Diskuse

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 18.17 | Přečteno: 759 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 21.68 | Přečteno: 316 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 39 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 287 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.56 | Přečteno: 503 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...