Miloš Zeman dřel v Číně jako kůň, ale ne na tebe český občane

"My budeme velkorysí. Nebudeme je (komunisty) střílet, nebudeme do nich lít slanou vodu, mlátit je gumovými obušky, nic z toho, co oni dělali nám! Avšak vůči své zemi a vůči svým dětem jsme povinni je všechny najít a všechny soudit! Jestliže zločince netrestáme, ba ani morálně neodsuzujeme, pak nejen chráníme jejich ničemné stáří, ale podrýváme tím veškeré základy spravedlnosti nových generací. Mladí se tak učí, že podlost se na světě nikdy netrestá, nýbrž že vždy přináší blahobyt. A v takové zemi žít bude nepříjemné, ba strašné!" Alexandr (Maháthmá - alespoň pro mě) Solženicyn

Ještě téměř nestačily vychladnout motory tryskových letadel zahajujících letecký most Praha – Peking, metály laureátů odekorovaných při příležitosti vzniku dávno mrtvého státu se stále lesknou novotou a ve veřejném prostoru se ráčila rozhořet válka vedená slovy.

Původce toho všeho rozruchu se zahalil do mlčení a zmizel ze scény, ač v době své návštěvy v Čínské lidové republice hýřil bonmoty a mrhal perlami svého sarkasmu i návrhy na kdeco a z Hradu se do podhradí rozléhá ticho, pouze tu a tam přerušované pípnutím mluvčího, který evidentně nevěří ani jednomu slovu, za která je placen.

Ani se mu nedivím, také by se mi eklovalo omlouvat neomluvitelné, kterého se na naší zemi dopustil prezident České republiky na své návštěvě Čínské lidové republiky.

Již sám fakt toho, že letadlo, kterým ráčil za čínskými komunisty odletět, bylo doslova napěchováno výkvětem českého politicky organizovaného zločinu v různých fázích trestního stíhání, je natolik bizarní, že něco podobného, by krom afrických zemí a té naší, zemičky krásné střediskové, postačilo k tomu, aby se hlídací psi demokracie, tedy sdělovací prostředky na tento gang vrhly a rozcupovaly by informačně zúčastněné na kusy tak, aby je podobné pokusy o ještě větší propojení zločinu a politiky nadobro přešly.  

Stačí jen sečíst finanční hodnoty, o které přítomní na palubě prezidentského letounu připravili tuto zemi, abychom došli k částkám stovek milionů korun, které prostřednictvím osob "podnikatelské mise" zůstaly za nehty společnosti Key Investments a to se na tuto „podnikatelskou misi“ nedívám podrobněji, ale užívám pouze optiky informací z masových médií a vůbec opomíjím přítomnost pana čistého tamtéž, neboť v jeho případě není ještě zdaleka nic sečteno, ani vyčísleno.

A tak není divu, že i když pan prezident se v předvolební kampani zapřísahal Aloisem Jiráskem, Janem Husem i Žižkou z Trocnova a dokonce v tomto znění složil i prezidentský slib, že bude hájit české zájmy ve dne v noci, skutek mu v Číně utek.

Velkohubá prohlášení k nimž se přidal i premiér pan Sobotka jsou pouze tím hlukem, který má zakrýt ono strašné ticho faktů, před něž jsme postaveni a tak i média cudně mlčí a přecházejí stejným tichem to, že i když dle slov nejvyšších představitelů a především jejich mluvčích bylo dosaženo grandiózních úspěchů, pak je nutno s nimi souhlasit.

Ale pouze v tom případě, že bychom byli občany Čínské lidové republiky, Holandska, nebo Slovenska, neboť i když se pan prezident chlubí prodejem nebohého krtečka do otroctví a zaměstnal tak několik desítek tisíc Číňanů, je třeba se nad tím velmi pozastavit, protože ne my, ale oni k nám a nejenom k nám, budou krtečka vyvážet a čile s ním obchodovat.

A stejně tak, jako když na večeři s vrcholným představitelem čínských komunistů s sebou vzal majitele firmy PPF, nevykonal nic pro vlast, i když se tímto slovem ohání jako plácačkou na mouchy, když je potřeba zaplácnout nějakou nepříjemnou skutečnost.

Z případně uzavřených kontraktů na provozování lichvy v Čínské lidové republice, nebude mít český daňový poplatník totiž vůbec nic. Ačkoliv soudruh prezident a ostatní čínští hmotně zainteresovaní soudruzi za svůj podíl v případě souhlasu s poskytováním úvěrů PPF čínským pracujícím nepochybně dostanou své, pak ty milý občane, ačkoli jsi schopen na základě tirád pana Sobotky něco očekávat, začni truchlit, neboť firma PPF není firmou českou, ale holandskou a sídlí v Amsterodamu a tudíž tam i platí daně a ty hledej kapesník, abys utřel nos.

Stejně tak utírej nos český daňový poplatníku a občane nad úspěchy slovenské společnosti J&T, která v Číně pod ochrannými křídly Miloše Zemana již své kontrakty uzavřít ráčila, neboť hádej, co z toho budeš mít. Ano, přesně to.      

Extempore pana prezidenta, kterého se dopustil na naší svobodě a demokracii, když v čínské lidové televizi po vzoru Klementa Gottwalda prohlásil, že se do rudé Číny jezdí učit jak nás stabilizovat (tady zakroutit nám krkem) a nemá v úmyslu vůbec hovořit o jakýchsi lidských právech, když se natolik osvědčilo tvořit hospodářský růst skrze koncentráky a bezpráví, bylo v kontextu s těmi, kterými se obklopuje, tedy pouze nevyhnutelné.

Zda pan prezident a jeho entourage uzavřela kontrakty na dodávky mýdla a vkusných stínítek z potetovaných lidských kůží z čínských koncentračních táborů, či na dodávky lidských orgánů vyjmutých z těl popravených za ideové zločiny, a s kterými čínský komunistický režim čile obchoduje, zatím média mlčí.

Jestli na zpátečním letu holandská a slovenská firma, v jejichž zájmu jako jejich obchodní zástupce pan prezident čínskou návštěvu vykonal, nějakým způsobem zásluhy pana Zemana ocenily, rovněž zůstává obchodním tajemstvím.

Je možné, že mu byl odpuštěn nějaký ten poplatek z vedení účtu a tak i banku můžete mít rádi.

Následné uzavření cesty „slavnostním aktem“ na Hradě, který zahájila několikaminutová porucha údajně způsobená hradním jističem, svádí ke konstatování, že nikoliv hradní jistič, ale hradní pán má poruchu.

A to poruchu na svém svědomí, morálce, hodnotách, důstojnosti a cti.

Protože popřít hrůzy, které se udály při a po okupaci Tibetu, včetně toho, že svými ústy i za Českou vládu vyhlásil jednostranné moratorium na otázku lidských práv čínského komunistického režimu, je natolik hanebné, že můžeme veřejný prostor reprezentovaný prezidentem České republiky a Českou vládou považovat za žumpu, přičemž se nacházíme na jejím dně a klesnout již není kam.

Snad jen možná ještě k Rusku, ale v Evropě již není větších hlubin, špíny a hnusu.

Kde domov můj?

Já nevím.

Jak to zpíval David Koller?

Jsme v prdeli?

Kdyby jenom tam…

 

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | pátek 31.10.2014 9:15 | karma článku: 34,25 | přečteno: 2007x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Vážená paní Schillerová

18.1.2024 v 17:00 | Karma: 44,85

Miroslav Václavek

Nota Bene

28.12.2023 v 17:00 | Karma: 9,95

Miroslav Václavek

Takhle se na ty Romy musí!

20.12.2023 v 17:00 | Karma: 24,41

Miroslav Václavek

Barcelona, nebe na Zemi

30.10.2023 v 17:00 | Karma: 14,11

Miroslav Václavek

Ať žije svobodná Palestina!

9.10.2023 v 17:00 | Karma: 30,84

Miroslav Václavek

Nemám aplikaci Lidl

20.9.2023 v 17:00 | Karma: 39,24

Miroslav Václavek

Dny NATO Ostrava 2023

18.9.2023 v 17:00 | Karma: 24,64

Miroslav Václavek

Fremr

15.8.2023 v 17:00 | Karma: 23,21
  • Počet článků 726
  • Celková karma 29,11
  • Průměrná čtenost 2688x
Píšu, tedy jsem.
geovisite

Celková čtenost od založení blogu: 1 955 289