Prezident pyje?

"Já bych to nenazval omezil pití... Ten termín používáte vy,  v souvislosti s panem prezidentem termín omezit pití... Já myslím, že je absolutně nedůstojné něco takového řešit," mluvčí Ovčáček v odpovědi na otázku novinářské spodiny po spotřebě pana prezidenta, neboli na to, kolik to panu prezidentovi žere.    

Po posledních státnických projevech hlavy státu, kdy se pan prezident oděn v jakešovské flanelové košili ráčil vyjadřovat k ruské punk rockové scéně a vůbec se jal chovat jako prezident nikoliv České republiky, ale jako jakýsi Hácha z čínsko ruského protektorátu 波希米亚 und Моравия, opět přišly na přetřes příčiny takového chování.

Mnohé štvavé deníky a magazíny si vzaly na mušku pana prezidenta ve smyslu jeho spotřeby alkoholu a počaly spojovat jeho chování a výroky s působením lihových přiboudlin, které násobí omamný účinek oněch nápojů na mysl nešťastníka, který takové produkty požívá, a neštítily se metat blátem po jeho šedinách, přičemž i malému dítěti je jasné, že jím samým uváděných a denně zkonzumovaných šest litrových skleniček vína a tři decáky tvrdého, jsou v místních poměrech pouhou normou, nad níž se kromě západoněmeckých imperialistů, naši pracující ani nepozastaví.

Tedy je rozhodně vyloučeno, že by v průběhu hovorů z Lán či po dobu návštěvy v Čínské lidové republice v panu prezidentovi chytil líh, nebo se mu dostalo malilinkatého deliria tremens, neboť vypít po ránu láhev tvrdého je jednak i u jeho voličů zcela přirozené a rovněž má příčinu i v přísné dietě pana prezidenta, kdy na radu lékařského konzilia mu bylo doporučeno snížit obsah cholesterolu a Rum je známý protijed s velmi léčivými účinky.

Že je dieta pana prezidenta nepochybně velmi úspěšná, dostavily se i další úspěchy v podobě návštěvy spřáteleného Kazachstánu, kde pan prezident vyjádřil přání rozšířit plánovaný Zemanův kanál a spojit tak pozemky senátora Čuby s Kaspickým mořem, což by přineslo možnost jak prodloužení výletních tras po Vltavě, tak i potřebu výstavby moderních letadlových lodí, které by pak vojensky kryly strategické dodávky erteplí a kvaky slušovických družstevníků kazašským kočovníkům, kterým blaho družstevního hospodaření upřela nehostinná poušť.

Jak se vyjádřil tajemník Okresního výboru Komunistické strany Československa a neuvěřitelný odborník Jan Veleba ze Žďáru nad Sázavou, který je zároveň předseda Strany práv občanů s právem užívat čestného gardového názvu Zemanovci, nelze demokracie zneužívat k neustálým útokům na pana prezidenta. Protože házením dovozových vajíček a rajčat po panu prezidentovi se vzdalujeme od potravinové soběstačnosti slušovického typu, což žene vodu na mlejn těm z druhé strany hranice. Takový útok by se před listopadem 1989 ostatně nikdy stát nemohl, kde by se taky v naší zemi v obchodech vzala rajčata, vajíčka a demokracie. Tedy je třeba situaci v zemi opět postupně normalizovat. A poté ji přímo stabilizovat.

Jak se mi podařilo získat i zcela nové vyjádření mluvčího orgánu prezidenta republiky, můžeme nahlížet do budoucnosti optimisticky. Neboť v jeho komentáři vyjadřujícím se k jak probíhající návštěvě Kazachstánu, tak i k vnitropolitické situaci, lze nalézt pouhá pozitiva. A ne jako u toho Havla.

„Pan prezident dnes provede slavnostní výkop v kazašském národním sportu buzkaši, které se hraje s uřezanou hlavou protivníka o níž se poté v žertovném zápasu utkají dva týmy jezdců na koních. Přičemž vyhrává to družstvo, které jako první onu hlavu, v tomto případě nahrazující náš fotbalový míč, pronese mezi dvěma brankami, na níž pro výstrahu visí političtí oponenti. Obě družstva jsou pro rozlišení oděna v různých kůžích. Dnes jsou pro zajímavost dresy kozí a jačí. Pan prezident rovněž coby součást daru přivezl čerstvou zásobu mičud, kterou se mu podařilo získat návštěvami bezpečnostních složek a Velebových milicí v redakcích pražských deníků. Poté se dále oba prezidenti odeberou poklonit se největšímu Kazachovi chánu Boratovi a po malém občerstvení skládajícího se nikoliv z amerických, nebo německých piv, ale z lehce zkvašeného kumysu a ovaru ze speciálně na maso chovaných příslušníků kmene mene tekel, bude návštěva pokračovat vlastivědnou vycházkou k prameni známé řeky Bechtěrovka. Na závěr, ještě před podepsáním kontraktu na dodávku lihovaru typ Kolín 1, pan prezident předá osobní pozdravy od svých voličů a Jana Veleby, aby předal i speciální dar kazašskému lidu, pohádku O krtečkovi a generálním tajemníkovi Čínské komunistické strany, vázané v kůži hlavního redaktora iDnes.“

Pan prezident pije?

Ale kdepak.

Tak na zdravý!   

 

Miroslav Václavek

Šumperk

                  

Autor: Miroslav Václavek | úterý 25.11.2014 10:15 | karma článku: 27,52 | přečteno: 1522x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Vážená paní Schillerová

18.1.2024 v 17:00 | Karma: 44,85

Miroslav Václavek

Nota Bene

28.12.2023 v 17:00 | Karma: 9,95

Miroslav Václavek

Takhle se na ty Romy musí!

20.12.2023 v 17:00 | Karma: 24,41

Miroslav Václavek

Barcelona, nebe na Zemi

30.10.2023 v 17:00 | Karma: 14,11

Miroslav Václavek

Ať žije svobodná Palestina!

9.10.2023 v 17:00 | Karma: 30,84

Miroslav Václavek

Nemám aplikaci Lidl

20.9.2023 v 17:00 | Karma: 39,24

Miroslav Václavek

Dny NATO Ostrava 2023

18.9.2023 v 17:00 | Karma: 24,64

Miroslav Václavek

Fremr

15.8.2023 v 17:00 | Karma: 23,21
  • Počet článků 726
  • Celková karma 26,51
  • Průměrná čtenost 2688x
Píšu, tedy jsem.
geovisite

Celková čtenost od založení blogu: 1 955 289