Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Říjen 1918? Osudová chyba v historii našeho národa

Je rok 2018, rok několika významných výročí, z nichž jedno se odehraje 21. srpna a bude to den padesátého výročí válečného napadení naší země našimi údajnými spojenci sdruženými v agresivním paktu takzvané varšavské smlouvy, 

což byla zločinecká organizace mající za úkol udržovat otrocké satelity ruského impéria pod názvem Sovětský svaz v uctivém postavení vůči svému pánu v Kremlu, a kdyby se i přesto někdo vzbouřil tak mu kolektivně šlápnout na krk a zadusit ho v ruském blátě.  

Ale tento článek nebude o tomto smutném výročí, které znamenalo stovky životů přervaných smrtí dávkou z ruského samopalu, ale o výročí neméně smutnějším, které k tomuto aktu, jakožto i k jiným, těm nejtragičtějším v naší národní historii, přispělo měrou vrchovatou.

Již nyní v ještě vrcholícím létě se objevují první bubliny vypouštěné médii o chystaných oslavách takzvané státní samostatnosti vyhlášené v roce 1918 na Rakousku, což byl natolik zákeřný čin, že soudnému člověku je o něm těžko bez hanby vůbec hovořit, natož jej slavit.

Neboť staré dobré Rakousko za nás bojovalo v tolika válkách, které, kdybychom měli bojovat sami, tak naše národní existence je dávno minulostí.

A nejen kvůli tomu. Rakousko bylo ohromný trh, který umožňoval nikdy předtím nevídaný rozvoj ekonomický a tudíž i politický, spojený s ústavou zaručující svobodné volby, svobodu tisku, jazykovou a národnostní svobodu takzvaným říjnovým diplomem vydaným císařem Františkem Josefem I. Zaručujícím občanské svobody, o nichž se nám ještě před nedávnem, za vlády komunistů, ani nesnilo.

O svobodě podnikání, cestování a vyjadřování ani nemluvě. Byť byl vladařský majestát pod ochranou zákona, což ovšem takzvaní republikáni okopírovali a drželi v platnosti až do let devadesátých, porevolučních. Neboť císař se svých pravomocí ve prospěch svého lidu vzdává, přičemž s takzvanými politiky je tomu úplně naopak. A to dodnes. 

Co ovšem bylo chybou zcela fatální, pokud vůbec pominu deklaraci o ustavení Československa bez souhlasu jeho obyvatel je to, že jsme se opírali o jakousi vzdálenou Francii, kterou jsme zajímali pouze jako jedna z jejích kolonií v poválečné Evropě, plnící funkci sanitárního koridoru proti bolševismu.

Ale československá vláda, která Československo dobyla na jeho mnoha národnostech, nikoliv, že by je přizvala ke společné práci na stavbě československého domu, po celá desetiletí jeho obyvatelům, především tehdejšímu národu prvnímu, národu státotvornému a vyvolenému, tedy českému, tvrdila, že jsme v naprostém bezpečí, protože spojenci se můžou samou ochotou roztrhat, aby se za nás postavili, kdyby se jen někdo na nás křivě podíval.

Nebylo tomu vlastně jinak než jako dnes. Lhali ráno, lhali v poledne a lhali večer, jen aby se udrželi u moci a v dosahu veřejných peněz, které rozkrádali, protože dříve, tedy za Rakouska na ně nemohli dosáhnout. To by jim císař pán dal! Což byl ostatně snad úplně největší motiv k vyhlášení Československa.

Jaký nebetyčný rozdíl mezi Rakouskem, které za nás bojovalo proti Prusku, Švédsku či jiným interventům hrozícím nás vyplenit, vyvraždit a porobit si naše bohatství i národní identitu!

A když potom přišla krize s Hitlerem, celá ta stavba vystavěná na lžích se rozpadla jako domeček z karet do něhož dýchne vítr. Tak dopadl náš export „demokracie“ směrem na východ. Neboť jestliže se za mobilizace v roce 1938 na území Čech a Moravy dostavili němečtí branci v řádech třiceti až sedmdesáti procent populace tak na Slovensku se ani toto vlažné nadšení neodehrávalo.

Však taky není divu, důstojníků slovenské národnosti bylo v prvorepublikové armádě méně než Němců, asi 2,5% a slovenský separatismus již přímo bujel. Ostatně ani později, když Rudá armáda a československý armádní sbor na konci druhé světové války dosáhl území Slovenska tomu nebylo jinak.

Dezerce slovenských branců povolaných do řad československé armády dosahovaly až téměř sedmdesáti procent a osvobození nejen podstatné části slovenského, ale i moravského území museli vykonat příslušníci rumunské armády. A to za cenu devadesáti tisíc padlých.

Ale tohle všechno snad jen trochu soudný člověk ví. Že prvorepublikové Československo bylo zemí hluboce zkorumpovanou, bez jakéhokoli sociálního a zdravotního systému a díky svému národnostnímu šovinismu a řadě válek, kterou v počátcích své existence vedlo se svými sousedy i zemí bez přátel. A to i uvnitř sebe sama.

Osobně se tudíž domnívám, že pokud by měl experiment s mnohonárodní zemí uprostřed poválečné Evropy mít šanci na úspěch, měli jsme utvořit federaci s tehdy také právě vzniknuvším Polskem, společně porazit bolševickou invazi do Evropy, poté navázat úzké vztahy s Rakouskem a užít jeho významné mezinárodní kontakty za účelem vytvoření smysluplné mezinárodní politiky založené na spolupráci mezi národy, přijmout cenovou unii s největším obchodním partnerem, tedy s Německem a poté nabídnout Slovensku to, zda by také chtělo být součástí středoevropské federace a vytvořit sílu, s níž by každý musel minimálně počítat. Pokud by se jí přímo nezalekl, pokud by o potenciální agresi šlo.

Přičemž, domnívám se, by nějaký nacismus ani neměl šanci vzniknout.

 Neboť mezinárodní politika, to je politika síly.

Jsi slabý a opuštěný?

Dopadneš jako tehdejší Československo, Pobaltí, Besarábie, nebo dnešní Ukrajina, Gruzie či Moldavsko.

Ten silnější, dnes Rusko, si přijde a vezme si, co bude chtít. A bude přitom zabíjet, sestřelovat civilní dopravní letadla, krást, olupovat a znásilňovat a bude se ti přitom smát do ksichtu. Jako Rusko.

Zkuste si položit otázku – byly by pobaltské republiky, pokud by nebyly členy EU a NATO ještě samostatné, nebo by následovaly osud sousedů Ruské federace, z nichž si Rusko ukusuje, jak se mu zachce, dusí je svým objetím a stahuje pod hladinu, aby je definitivně pozřelo?

My jako zemička, kterou člověk projede a ani nestačí mrknout, nemáme sami mezi vlky šanci. Ani kdybychom s nimi nebo proti nim měli výti. Vlk otevře hubu a je to.    

Proto si náramně považujme toho faktu, že o nás někdo stojí, přijal nás za členy své rodiny a my žijeme v hlubokém míru a blahobytu a řešíme tudíž takové kraviny jako jsou přeludy uprchlíků či islámu, mezitím, co se rozhodujeme, jaké západní fáro si koupíme, kam pojedeme letos potřetí na dovolenou nebo jak odtáhnout vrchovatý nákupní košík ze supermarketu.

To všechno z onoho výročí vyplývá.  

Neboť stejně jako tenkrát, můžeme, sedneme-li na lep demagogům a lhářům šveholícím o přeludech opět velmi rychle narazit na dno a to všechno o čem jsem psal si zopakovat.

A jestli si někdo z vás myslí, že je možné něco jiného, že vám přece ti Okamurové a Klausové nelžou, pokud bychom spáchali národní sebevraždu vstoupením z dnešního Rakouska, tedy z EU, pak já říkám, že není.   

Mysleme prosím na Československo jako na memento odstrašujícího příkladu nazývaného nacionalismus, kterým bylo utvořeno a udržováno při životě.

A jakkoliv chovám v hluboké úctě všechny vojáky a odbojáře, kteří v boji proti totalitám položili svůj život a kteří nezemřeli zbytečně, pak československá ulice byla a je slepá a Československo samo je dávno mrtvé.

Je na čase si to přiznat.

 

Miroslav Václavek

Šumperk

 

Autor: Miroslav Václavek | úterý 14.8.2018 6:15 | karma článku: 38,90 | přečteno: 5113x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Jak se může na homofobním Slovensku stát prezidentem homosexuál?

Příčina toho, proč se Fico s Pellegrinim angažují v politice je evidentní. Jde o řemeslné zloděje a příslušníky organizovaného zločinu, kteří rozkradli celé Slovensko a nyní jim tak nehrozí kriminál,

10.4.2024 v 17:00 | Karma: 24,73 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma: 39,18 | Přečteno: 3641x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma: 30,51 | Přečteno: 758x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma: 25,54 | Přečteno: 665x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma: 18,46 | Přečteno: 880x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Jak vybrat peníze z cizí karty a nekrást

Sudety jsou svět sám pro sebe, zvláště ty naše, moravské a slezské, kde se pro jadrné slovo i skutek nechodí daleko. Však jen posuďte sami, co se mi přihodilo - a ať mi visí, jestli jsem vám lhal...

22.1.2024 v 17:00 | Karma: 20,64 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Miroslav Václavek

Vážená paní Schillerová

Nedávno jsem zaznamenal, že se vám nelíbí příměr, kterým jste označována za hlásnou troubu ruské propagandy, tedy přesněji za hlásnou troubu Kremlu.

18.1.2024 v 17:00 | Karma: 44,85 | Přečteno: 5517x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Nota Bene

A tak před tím Silvestrem vám sem dám takovou tu jednu moji veselou povídečku, mešúrs. Bylo, nebylo, věřte nebo ne, jen prodávám, jak jsem storku nakoupil :-)

28.12.2023 v 17:00 | Karma: 9,95 | Přečteno: 443x | Diskuse| Poezie a próza

Miroslav Václavek

Nejlépe to udělali Rumuni, Ceuacesca i s tou jeho postavili ke zdi

Komunisté se mezi sebou v rámci boje o moc navzájem likvidovali od samého počátku existence tohoto zla na zemi. Ale vždycky tak, že svého oponenta prohlásili za zrádce, špiona či agenta imperialismu, ale zásadou bylo

27.12.2023 v 17:00 | Karma: 28,20 | Přečteno: 966x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Takhle se na ty Romy musí!

"Zlepšit soužití mezi krnovskými Romy a ostatními obyvateli se usilovně snaží zástupci Romů a místní radní. Čelí totiž petici podepsané stovkou Krnovanů upozorňující na problémy s jejich romskými sousedy.

20.12.2023 v 17:00 | Karma: 24,41 | Přečteno: 1526x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Včera mi přišel dopis z ČEZU, to je útok na české peněženky!

Všichni čtenáři mého blogu zajisté velmi dobře ví o posledním útoku na české peněženky v souvislosti se zvýšením cen elektřiny, kterou nachystal Petr Fiala. Ano to je ten pán s brejličkami, za nimiž maskuje svou zločineckou tvář!

24.11.2023 v 17:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1812x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Odborový svaz nezaměstnaných a důchodců se připojuje ke stávce milionářů!

Jak jsme se z médií, která ani trochu nepatří dotačnímu kartelu Ugrofert dozvěděli, situace v naší zemi je strašlivá. Je nulová nezaměstnanost, inflace padá dolů a jsou vyprodány zahraniční zájezdy natolik,

22.11.2023 v 17:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1049x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Jak jsme za komunistů sestřelili velení sovětské tichomořské flotily

Venku je listopad, brzy se stmívá, prší a je víc času na čtení. Tedy přijměte pozvánku k příběhu, ve kterém vás seznámím s tím, jak jsme usekli hlavu hydře sovětských strategických sil.

15.11.2023 v 17:00 | Karma: 23,46 | Přečteno: 633x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Barcelona, nebe na Zemi

Nebe hledají lidé od okamžiku, kdy si uvědomili, že jsou součástí nekonečného vesmíru. Od těch dob je jim tady na Zemi všechno malé a zdvíhají hlavy, zaklání se a vyhlíží nebe tam nahoře.

30.10.2023 v 17:00 | Karma: 14,11 | Přečteno: 291x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Václavek

Ať žije svobodná Palestina!

Izrael je opět ve válce. A jako vždy se jedná o útok směřující k samé podstatě Izraele. Je tomu tak proto, že teroristická organizace Hamás má zničení Izraele ve svém programu a nijak se tím netají.

9.10.2023 v 17:00 | Karma: 30,84 | Přečteno: 1486x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Nemám aplikaci Lidl

Je ráno, které ještě kuropí a v jednom nejmenovaném šumperském řetězci Lidl pokládají vážení zákazníci své nákupy na pokladní pásy a dívám se jak to frčí a krásně to pípá,

20.9.2023 v 17:00 | Karma: 39,24 | Přečteno: 7255x | Diskuse| Společnost

Miroslav Václavek

Dny NATO Ostrava 2023

Bylo nádherné počasí, spousta moderní vojenské techniky a lidí rekordní návštěva. Tak jsem udělal pár fotek. Doufám, že se budou líbit stejně, jako se dny NATO líbily mně.

18.9.2023 v 17:00 | Karma: 24,64 | Přečteno: 791x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Václavek

Každý den jiný stát a přesto pořád ten stejný, aneb týden v Julských Alpách na kole

Z okolních hor se sneslo bílé ráno, bílé stejně jako vápencové vrchy okolo, když vtom nás probudilo řízné: "Raus!" Osádka vozidla podřimující na rakouském parkovišti v tu ránu procitla ajn cvaj a počala hledat bílé podkolenky

30.8.2023 v 17:00 | Karma: 16,97 | Přečteno: 463x | Diskuse| Cestování

Miroslav Václavek

Vážená paní Nětrebko, kdybyste měla české občanství tak u nás půjdete do vězení

„Anna Nětrebková je zklamaná tím, že nesouhlasící menšina připravila 1 300 majitelů vstupenek o možnost uplatnit svou demokratickou volbu, a dále své fanoušky ve svém vyjádření vyzvala,

18.8.2023 v 17:00 | Karma: 44,35 | Přečteno: 10184x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fremr

Ústavní soud České republiky je instituce nadmíru důležitá, stejně jako je i nadmíru důležitá samotná ústava naší země. Je to základní zákon, který nám vytvořili otci zakladatelé při jejím vzniku v roce 1993 a tvoří,

15.8.2023 v 17:00 | Karma: 23,21 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika