Padesát syrských sirotků versus miliardář, který ukradl slunce

16. 09. 2018 6:15:15
Jen málokdy lze v poměrně pochmurném světě domorodého politického života spatřit cokoliv pozitivního a cokoliv, co lze přirovnat k záblesku světla v temnotách.

Spíše jsme svědky předhánění se v tom, kdo se veřejně projevuje více nenávistně, jakoby kandidoval za NSDAP a veřejný prostor se tak přímo hemží výhrůžkami na adresu Romů a neexistujících uprchlíků, namixovaný spolu s populistickými nabídkami v duchu nazionálního sozialismu na jízdu zdarma vlakem zde, či městskou veřejnou dopravu tady, ve smrtící koktejl hrozící otravou jak pseudotématy odvracejícími pozornost od skutečných problémů tak i absencí jakýchkoli hodnot.

Když vtom se v médiích objevila zpráva o iniciativě europoslankyně Michaely Šojdrové, která se inspirovala příběhem Wintonových dětí zachráněných před smrtí v nacistických vyhlazovacích táborech o návrhu na přijetí padesáti syrských dětí, které přišly o své rodiče v hrůzné syrské válce.

A ještě než bylo možno vůbec přikročit k projednávání tohoto návrhu na půdě senátu, nechal se slyšet multimiliardář Babiš, že Česká republika na své území nepřijme ani jedno dítě, ani jednomu nedá naději na jeho život v míru a neuleví mu tak v jeho utrpení, ve kterém se ocitlo zcela nevinně.

Že tomu tak učinil za pomoci zcela nevídané a ohavné demagogie, kdy se odvolává na sirotky české, důchodce a rodiny žijící v chudobě (pro které mimochodem neučinil ani to pověstné zblo) je pouze očekávatelné, což je navýsost smutné.

Podpoří-li takový člověk navíc choromyslné vývody své mysli argumenty o výši finanční pomoci zasílané Českou republikou na různé projekty jak represivního tak humanitárního charakteru, aniž by zmínil kolik desítek miliard přitéká do České republiky z fondů EU, je to opravdu vrcholná demagogie, za kterou by se nemusel stydět ani Josef Goebbels.

Pan Babiš tak prokázal, že zcela naplňuje postavu z Wolkerovy pohádky zmíněnou názvem článku a již zcela ztratil veškerou soudnost, soucit, morálku a lidskost, když si jako své nepřátele vybral malé děti ze Sýrie, před nimiž údajně hodlá chránit naši společnost. Protože je před volbami a Adriana se mu opravdu, ale opravdu hodně nepovedla. A v Praze jde o hodně velké lóve...

Že jej tato chorobná posedlost mocí za každou cenu spálí na hromádku popela je pouze otázkou času, ale důvod proč píšu tento článek nespočívá pouze v tom, abych panu Babišovi dal najevo, co si o jeho ohavném skutku myslím, ale abych jej dal do kontextu s činem úplně jiným.

Izrael, jakožto bezprostřední soused Sýrie asi zákonitě nemá přehnaně velké sympatie k arabskému socialistickému režimu dynastie Asadů, s kterým vedl války o přežití a na kterém si kvůli zajištění bezpečnosti musel vydobýt Golanské výšiny, ale pokud jde o pomoc těm nejméně vinným syrskou apokalypsou, tedy ženám a dětem, může si z něj celý svět brát příklad.

Již loni Izrael přijal sto syrských dětí, nemluvě o masivní humanitární a medicínské pomoci poskytované obětem syrské války formou přeshraniční pomoci, kdy se v noci do táborů izraelské armády vydávaly tisíce lidí, aby jim izraelští vojáci ošetřili jejich děti, jakožto i je samotné, včetně evakuace příslušníků Bílých helem a jejich rodin do Izraele, neboť jim hrozila ze strany Asadova režimu smrt.

Operation Good Neighbor jak ji izraelské ozbrojené síly nazvaly, znamenala záchranu 4 000 životů zraněných Syřanů a pokračuje bez přestání dodnes. Tedy takzvaný úhlavní nepřítel syrského socialistického režimu podporovaného Íránem a Ruskem, tedy Izrael, necítí radost ani lhostejnost při pohledu na malé děti ztracené uprostřed pekla syrské války, ale vzal je do náruče jako anděl a zachránil je.

Neboť v tóře se praví, že každý, kdo zabije člověka, jako by zabil celý svět, a naopak každý, kdo zachrání lidský život, jako by zachránil celý svět.

Jaké pravidla a hodnoty platí pro pana Babiše netuším, ale já osobně u něj žádné neshledávám.

A pokud jde o mne pak já říkám – zachraňme pět tisíc syrských dětí, nikoliv pouze padesát.

Neboť tak pět tisíckrát zachráníme svět i pro ty naše.

Shalom Izrael a děkuji Izraelským ozbrojeným silám, jakožto i tolik zkoušenému, pomlouvanému a nenáviděnému izraelskému národu, že si zachoval nejen svou lidskost, ale i duši a všem, kteří jej nenávidí ukázal jediné, že je lepší než oni.

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | neděle 16.9.2018 6:15 | karma článku: 42.69 | přečteno: 10380x

Další články blogera

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 39.10 | Přečteno: 3479 | Diskuse

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 30.20 | Přečteno: 663 | Diskuse

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 25.31 | Přečteno: 561 | Diskuse

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 18.17 | Přečteno: 759 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 16.26 | Přečteno: 232 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 503 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...