Jezte polské hovězí, je stejně dobré jako to argentinské!

8. 02. 2019 6:15:15
U našich severních přátel se právě pere špinavé místní prádlo masného průmyslu, které vyšlo najevo díky tamní bulvární televizi, která natočila záběry z jatek, kde bylo bez dozoru veterináře dáváno do oběhu

maso ze zvířat jak zraněných tak i těch, které mohly být nějakým způsobem nemocné a jejich maso tak mělo být dáno k dalšímu zpracování pro jiné účely, než je jeho prodej. Což zajisté zůstává faktem.

Ovšem kdybychom se nacházeli o několik desetiletí zpět v čase, šlo by do prodeje na nucených výsecích. Tato prodejní síť komunistické doby prodávala právě takové maso, o kterém je řeč a nikdo se v oné době nad tím ani nepozastavil, ale naopak, před těmito prodejnami stávala poctivá fronta, aby si lid mohl pořídit flaksu ve slevě a bylo mu úplně jedno z jakého zvířete a v jakém bylo stavu. Jen když bylo.

Nicméně časy se změnily a zákazník je dnes vystaven doslova přetlaku zboží, které by si v té době ani neuměl představit a je jednak zhýčkán a také o jeho peněženku usiluje kdekdo což znamená také to, že z důvodu střetu zájmů do konkurenčního zápolení vstupuje v případě České Republiky stát vlastněný multimiliardářem – potravinářským magnátem, neboť díky tomuto lokálnímu a regionálně ohraničenému skandálku vzdálenému České Republice stovky kilometrů, kterých se bezpochyby i u nás odehrají desítky, mají orgány státní správy nabito demagogickou municí, kterou pálí z obrazovek po divácích jako u Verdunu.

A tak můžeme vidět ministra zemědělství ČR, kterak ukazuje na jakési pražské pohostinství jako na hnízdo a pelech zločinný, neboť v něm vaří z polského masa, což je dle jeho soudu zločin a celá záležitost tak vyznívá stejně, jakoby právě byl odhalen sklad narkotik.

Pokud pomineme to, že pan ministr z titulu své funkce ukázal palec dolů a rozmáčkl hostinského i s personálem jako štěnici a profesně ho zlikvidoval a společensky zcela znemožnil (za což jak doufám pan majitel vysoudí tučnou finanční náhradu, která bude panu ministrovi předepsána k úhradě) je na konci celého „senzačního zjištění“ paradoxně právě to, že ty nejdůkladnější analýzy a zkoumání tří set kilogramů polského masa zadrženého bdělými bezpečnostními orgány prokázaly pouze jediné.

Že polské maso je zcela prvotřídní kvality, neobsahuje ani rezidua antibiotik ani žádné jiné kvalitativní změny, není ani zdrojem onemocnění přenosných na člověka, ani se po jeho požití neumírá, ale a to je třeba opravdu nahlas zmínit, je natolik kvalitní, že ani v těch nejdražších asijských restauracích kam chodí snobové vzdychat nad pokrmy vyvažovanými diamanty a servírovanými na zlatě a stříbře a pyšnící se těmi nejhonosnějšími názvy a zeměmi původu, nikdo nepoznal, že nejí argentinský steak, který se dle jídelního lístku údajně pásl kdesi v argentinské pampě popoháněn tamními gauči.

Ale že si dává kus poctivé flákoty, která se proháněla v krystalicky čisté přírodě zelených plic Polska, jak se nazývá onen tamní obrovitý kus polského území, kde nenajdete ani fabriku ani civilizaci a kde jej večer zaháněl do chléva obyčejný chlap v gumácích a s vidlemi v ruce, jak ho známe i z našich farem.

Samozřejmě, že celá vládní a mediální hysterie kvůli nijak neopodstatněné domněnce toho, že kusy určené k jinému zpracování než k prodeji jeho masa se mohly prodávat i u nás je směšná a hloupá a má pouze jediný motiv zmíněný v článku. A jejím smyslem je propagandisticky útočit na konkurenci. Na konkurenci schopnější produkovat vysoce kvalitní a levnější potraviny než u nás, protože Polsko je opravdu agrární regionální velmoc.

Úplně stejně jako Polsko není průmyslovou zemí, jako je ta naše. A tak se k nám z Polska jako odjakživa budou dovážet potraviny a od nás do Polska zase Škodovky. To je zcela přirozený řád věcí, který vám potvrdí každý, kdo žije tak nedaleko polských hranic, že si může do tamních supermarketů zajet nakoupit.

A to levněji, kvalitněji a chutněji. A totéž vám zase řekne každý Polák, že jezdí rád českou Škodovkou, protože při vzpomínce na Polski Fiat, Polonez nebo malucha jej jímají závratě a hrůzy. Protože auta Poláci na rozdíl od nás neumí.

A s pivem je to stejné. Protože jestli jsou u nás na pultech zastoupeny hojně potraviny polské tak naše české pivo je Poláky přijímáno bez jakýchkoli předsudků a nikdo si na naši metanolovou aféru, kdy otrávený český líh zabil i několik polských občanů ani nevzpomene. Tím méně, že by polská oficiální místa tuto naši katastrofu spojenou s mnoha mrtvými a slepými užívala coby prostředku k boji s českou pivní konkurencí. A že je polských pivovarů požehnaně.

No a pro pana ministra a média vůbec mám dobrou radu – pane ministře omluvte se, uveďte svá předchozí tvrzení spolu s hlubokou omluvou všem, kterých jste se dotkl, a doufejte, že nepůjdete k soudu a vy milá média opravdu hodně zvolněte, protože by se mohlo stát, že se někomu vaše lži nebudou líbit a budete muset svá tvrzení dokládat a odškodňovat. A vám milí zákazníci a návštěvníci restaurací mohu říci jediné.

Kupujte polské potraviny a stejně jako ty jiné, na které máte chuť a vězte, že i když si dáte polského býčka za pár korun, vyrovná se tomu argentinskému za tisícovku.

A pokud vás pane ministře a celá státní správo ani po tomto článku vaše přeludy a halucinace o údajné nekvalitě polských potravin nepřejdou, zbývá již jen lékařská pomoc.

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | pátek 8.2.2019 6:15 | karma článku: 26.53 | přečteno: 1164x

Další články blogera

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 39.12 | Přečteno: 3498 | Diskuse

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma článku: 30.20 | Přečteno: 663 | Diskuse

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 25.31 | Přečteno: 561 | Diskuse

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma článku: 18.17 | Přečteno: 759 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 162 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 200 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 606 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...