Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dobytí Měsíce Američany ve stínu sovětské okupace

V sobotu dvacátého července 2019 tomu bude padesát let od největšího vědeckého a technologického úspěchu v dějinách lidstva neboť je to den, kdy člověk dosáhl povrchu Měsíce a vystoupil na něj.

„Tranquility Base here, the Eagle has landed“,  byla ona slova, která v přímém přenosu k celému lidstvu pronesl Neil Armstrong poté, co americký lunární modul bezpečně přistál do měsíčního prachu jako do peřiny.

Toto přistání, místy velmi dramatické kvůli tenčící se zásobě paliva a skalnatému povrchu Měsíce sledovalo na celé naší planetě více než půl miliardy lidí a tak mohl velitel lunárního modulu hovořit z dosud největší vzdálenosti od naší planety k lidstvu dál a pozdravit všechny, kteří mu naslouchají.

Američanům trvala cesta na Měsíc šedesát šest let. Tedy od dne sedmnáctého prosince 1903, kdy bratři Wrightové uskutečnili první motorový let v dějinách a zahájili tak dějiny letectví i dobývání vesmíru.

Sovětská propaganda, která v letech do vesmíru ucítila svoji příležitost sice vyslala na oběžnou dráhu majora Gagarina, ale o nějakém vědeckém přínosu pro lidstvo rozhodně hovořit nemůžeme. Neboť se o výsledky spojené s tímto letem s nikým nepodělili a striktně jej využívali pouze k propagandistickým výlevům a oslavě zločinecké sovětské ideologie.

A jak se Sovětský svaz zmohl pouze na onen Gagarinův žabí skok nad atmosféru tak u něj i zůstalo, neboť cesta na Měsíc již byla zcela mimo technologické, ekonomické a morální možnosti Sovětského svazu.

Jistě, snažili se o to za každou cenu. I za cenu stovek mrtvých včetně maršála Nedělina, který se vypařil při nehodě měsíční rakety, ale tím to naštěstí i skončilo.

Protože, sami považte, sovětský kosmonaut měl na povrch Měsíce přistát i s bustou V.I.Lenina, kterou tam měl položit do měsíčního prachu a opět odstartovat zpět. Z čehož je zřejmé, že nelze hovořit o vědeckém pokroku a přínosu pro lidstvo, ale opět pouze o propagandu, přičemž by se v případě sovětského úspěchu na nás z Luny, odvěké archy básníků a snílků, díval masový vrah.

Na rozdíl od amerického programu Apollo, který měl v plánu sedm měsíčních misí, z nichž jedna z důvodu exploze kyslíkové láhve pouze Měsíc obletěla, ale posádka se šťastně vrátila domů. A tak když se Apollo 11 vydalo na cestu k Měsíci, měla raketa na své palubě vlajky všech zemí světa, protože Američané letěli na Měsíc jménem celého lidstva nikoliv jménem pomatené a hrůzné zločinecké ideologie jakou je komunismus.

Rovněž Američané všem zemím světa darovali vzorky nasbírané americkými astronauty na měsíčním povrchu a celý tento vesmírný program realizovali nikoliv v paranoidním utajení, ale v záři reflektorů, a přímém přenosu.

A nyní, jak se vyjádřil US president Donald Trump, Američané zamíří na Mars. Přičemž je nutno podotknout, že se povrch Marsu již dnes přímo hemží americkými robotickými vozítky a o jiných vesmírných programech, kterými USA obohatilo lidstvo a přispělo k jeho rozvoji ani nemluvě.

V této souvislosti se mi dere na mysl myšlenka toho, jaký má vlastně například takové Rusko, které má také svůj vesmírný program, pozitivní přínos pro naši planetu. Zatím jsem nezaznamenal, že by Rusko vypustilo svůj teleskop, kterým by nám odhalovalo hlubiny vesmíru, ani nepřišlo s lékem na nějakou nevyléčitelnou nemoc, ani nevymyslelo nějaký převratný vynález, který by našim životům dal něco dobrého.

Na rozdíl od „vynálezů“ hybridních válek, vojenských agresí vůči svým sousedům, násilí, genocidy a zločinů proti lidským právům a míru vůbec.

Zmiňuji to proto, že Američané v červenci 1969 dosáhli Měsíce a to ve stínu sovětské okupace naší země vykonané v srpnu 1968 a tudíž považuji za velmi nutné tento aspekt zmínit.

Neboť Amerika nám darovala nejen vzorky měsíčních hornin a vlajku naší země, která byla na Měsíci, ale zároveň nám darovala i svobodu a to tím, že nesmírný pokrok, kterého dosáhla při vývoji zcela nových technologií nutných k cestě na Měsíc, vedl i ke zcela nevídané převaze v oblasti vojenství, kterému když se chtěl Sovětský svaz vyrovnat, vedlo to k jeho zhroucení, kolapsu, bankrotu a rozpadu. Na rozdíl od Američanů, kteří na každém investovaném dolaru do měsíčního programu dokázali ve výsledku vydělat dolarů pět. Bůh žehnej Americe.

Proto bylo a je dosažení Měsíce Američany zároveň i vítězstvím lidské svobody, iniciativy, entuziasmu a sebedůvěry ve vlastní síly, které nám v dobách národní poroby a nesvobody bylo důležitou vzpruhou a poselstvím.

Že to světlo, které přichází z Měsíce za úplňku je odrazem světla Sochy svobody a nikoliv reflektoru sovětského koncentráku.

A ony záběry, kdy k nebesům, za nimiž se v mracích ukrývá Měsíc stoupá raketa Saturn a kameru pomalu míjí majestátní písmena U S A, jsou pro mne radostí dodnes.

A přeji ti Ameriko Good Luck k cestě na Mars!

A pak dál.

To už tady sice nebudu, ale vím, že Američané budou první, kteří odletí.

Kam? No přece do vesmíru, stejně jako se vydali na západ.  

Stejně jako to říkal i můj táta pétépák, R.I.P.

Však se tam Američané někde u nebeských bran jednou potkáme.

Až budete prolétat.

Zde lidé z planety Země poprvé vstoupili na Měsíc. Červenec 1969 A.D. Přišli jsme v míru ve jménu celého lidstva.

 

Miroslav Václavek

Šumperk  

Autor: Miroslav Václavek | pátek 19.7.2019 9:15 | karma článku: 23,45 | přečteno: 622x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Jak se může na homofobním Slovensku stát prezidentem homosexuál?

Příčina toho, proč se Fico s Pellegrinim angažují v politice je evidentní. Jde o řemeslné zloděje a příslušníky organizovaného zločinu, kteří rozkradli celé Slovensko a nyní jim tak nehrozí kriminál,

10.4.2024 v 17:00 | Karma: 24,73 | Přečteno: 1123x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma: 39,18 | Přečteno: 3644x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma: 30,51 | Přečteno: 765x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma: 25,54 | Přečteno: 667x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma: 18,46 | Přečteno: 881x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...