Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Účetní uzávěrka takzvaného osvobození v roce 1945

S tím jak z ruské strany kulminuje oficiální běsnění rozpoutané kolem toho, že jsme si dovolili odvézt na smetiště dějin jednu ze smutných postav stalinistického režimu, tradičně vyváděné v aparátčických kabátech a s tolika řády 

a metály, že by jí nepohrdla žádná sběrna druhotných surovin, tedy v tomto případě maršála Sovětského svazu Ivana Koněva, nezbývá než uzavřít ono téma i jistým druhem účetní uzávěrky.

Pomiňme prosím všechny projevy kopání kobyly umírajícího ruského impéria, zevnitř požíraného hospodářským úpadkem, chudnutím společnosti, alkoholismem, pandemií AIDS, narkomanií, emigrací a čím dál menší porodností a vezměme všechna má dáti i dal a zůstaňme na pevné půdě faktů, přičemž je zapotřebí zároveň i říci, že právě probíhající umírání Ruska je pravou příčinou kremelského vzteku a tanečky kolem Koněva jsou pouze vítaným prostředkem k odvedení pozornosti od skutečných a v zásadě i neřešitelných ruských problémů. Stejně jako tomu byla i okupace Krymu, ale pojďme dál. 

Jistě, jako tradičně se ozvou jak ti placení Kremlem tak i ti, jejichž indoktrinace z dob minulých jim nedovolí odepnout se z obojku a sundat si náhubek, ale to nevadí, je to zcela v pořádku a i když nejde o oponenturu, ale o projevy psa lísajícího se k pánově botě, která jej předtím zkopala, nebudu jako oni a nebudu jim brát slovo. Ať se vyjádří v diskusi pod článkem. Ostatně jako vždy.

Jsme asi jedinou zemí ze spolku těch, na které si v roce 1945 došláplo baganče sovětského vojáka, která slaví den osmého května formou státního svátku a nazývá jej osvobozením. V Polsku například příchod Rudé armády neslaví nijak, neboť pro Poláky a jejich boj za svobodu nešlo o nic jiného než o výměnu vnějších symbolů zločineckých ideologií, přičemž polští odbojáři byli pronásledováni a vražděni stejně Rudou armádou, NKVD a SMERŠ, jako předtím SS, SD a Gestapem.

Ale u nás měla nejdříve panslavistická a poté i komunistická propaganda úplně jiné pole působnosti. Osobně to přikládám tomu, že panslavistické pomatence devatenáctého století trápilo dobré bydlo naší velké rakouské vlasti a tak sedli na lep ruské vábničce o všeslovanské vlasti, o níž se děly bajky a byliny coby o ráji na zemi a ani zápisky Karla Havlíčka Borovského, který tehdejší Rusko procestoval a popsal jako zaostalou, špinavou, chudou, zanedbanou a beznadějně prohnilou, tehdejší slavjanofily neprobudily ze snu o ruském kozákovi napájejícího koně z Vltavy.

A tak jsme se tohoto výjevu ale stejně nakonec dočkali a to hned dvakrát. Nejdříve v roce 1945 a poté o dvacet tři let později v srpnu 1968, kdy již ruští koně nepili vltavskou vodu, ale naši krev. Ale nepředbíhejme a držme se merita článku.

Když si tak kolikrát pročítám ruské noviny a internetové portály, vždy se zvláště pečlivě zastavuji u článků o demontáži normalizačního vděku kremelským okupantům z roku 1980, ve kterém sám Koněv hraje zcela vedlejší roli, a beru zvláště zavděk diskusemi pod články.

Neboť obsah článků je na jedno brdo a působí, jako by je v Kremlu psal nějaký ruský Prchal a následně prošly mediální množírnou a naklonovány zaplavují ruský veřejný prostor. Člověk by pak očekával, že i diskuse se ponesou ve znamení spílání nevděčným Čechům, ale opak je spíše pravdou.

Jistě, občas se vyskytne komentář napsaný buď ze skutečné nenávisti, nevzdělanosti, nebo hlouposti a občas probleskne i produkt některé z ruských trollích farem, ale ruský vox dei je kupodivu poměrně vyvážený, objektivní a oficiální ruské dělostřelecké palbě vedené vůči naší zemi se spíše vysmívá.

Inu také, když se dočtete, že jsme například v Rusku rozpoutali občanskou válku, odvezli jsme ze Sibiře celé fabriky, bojovali jsme na straně Hitlera, nebo že nám Rusko odpustilo miliardy dolarů dluhu, smějí se tomu i sami Rusové.

A tak abychom se podobným hloupostem produkovaným ruskou propagandistickou mašinérií, které se dnes říká hybridní válka mohli zasmát i my, začněme s uzávěrkou.

1.) Pokud ruská šeptanda tvořená profesionálními ideology tvrdí, že jsme byli spojenci Hitlera, lze říci jediné. Československo na rozdíl od Sovětského svazu na svém území Německu neumožnilo obejít versailleskou smlouvu a vystavět tam vojenské základny a vybudovat vojenskou doktrínu blitzkriegu. Československo nenapadlo spolu s Německem Polsko a nerozpoutalo tak druhou světovou válku, Československo nenapadlo Finsko, Československo nezabralo pobaltské republiky a nerozpoutalo tam genocidu, Československo nezabral Besarábii, Československo nepovraždilo deseti tisíce polských důstojníků v Katyni a statisíce etnických Poláků na svém i zabraném polském území, Československo nepodporovalo nacistické Německo, když Deutsche Wehrmacht útočila na západní Evropu, Československo bylo okupováno nacistickým Německem, spojencem SSSR, přičemž SSSR na jeho podporu nehnul prstem. Naopak, byli to českoslovenští vojáci, kteří po svém vysvobození ze sovětských koncentráků, kde byli uvězněni a kde jich tisíce zemřely na otrockých pracích vytvořili 1. Československý armádní sbor a v roce 1943 jako první osvobodili Kyjev. A nejen oni, ale českoslovenští zahraniční vojáci a domácí odbojáři bojovali za svobodu jak doma tak i na všech světových válčištích. A to od prvního do posledního dne. Na rozdíl od Rudé armády, která vstoupila do boje až v červnu 1941, kdy se bývalí spojenci pustili do sebe navzájem.

2.) Pokud nejen ruská, ale i domácí kolaborantská ruská pátá kolona tvrdí, že prý nás SSSR v roce 1945 osvobodil, není větší lži. Osvobozením totiž rozumíme to, že osvoboditel osvobozenou zemi nevyrabuje, nevykrade, neznásilní, nezotročí a neodveze z ní i to, co je přitlučeno. Jako tomu učinil SSSR se zemí naší. Konec druhé světové války nebyl osvobozením, ale dobytím naší země na bývalém nacistickém spojenci a jejím začleněním do sovětského impéria, přičemž o letech následujících nemůžeme coby o svobodných hovořit ani, kdybychom trpěli bájnou lhavostí. Neboť spolu s Rudou armádou k nám přitáhl i sovětský komunismus a stalinismus což znamenalo pouze přechod od jedné diktatury k druhé. O čemž svědčí více jak deset tisíc mrtvých československých občanů, statisíce lidí v kriminálech a komunistických koncentrácích, statisíce těch, kteří museli uprchnout na svobodu, aby prožili důstojný život, statisíce profesně a lidsky zlikvidovaných spolu s celými jejich rodinami včetně dětí, naprostá devastace celé naší společnosti a to jak po ekonomické tak i morální, kulturní a hodnotové stránce, rozpad po staletí budované společnosti a její nahrazení novou společností, která je zoufale neúspěšná ve všech svých aspektech a činí život nesnesitelným. Tudíž tyranii, která přijela spolu se sovětskými tanky v roce 1945 nemůžeme svobodou nazývat ani náhodou a pokud tomu tak někdo činí, je to totéž jako by chtěl, abychom osvobozením nazývali nacistickou okupaci z března 1939 či tu sovětskou ze srpna 1968.

3.) Finanční stránka takzvaného osvobození znamená, že naše země byla po roce 1945 ze strany SSSR vysána úplně stejně, jakoby její hrdlo prokousl nestvůrný upír, vypil všechnu její krev a nakonec nám po roce 1989 ponechal jen polomrtvé tělo kdysi nádherné, bohaté a vyspělé země udávající tón v mnoha průmyslových odvětvích, přičemž je na finančních transfúzích z EU životně závislá dodnes. Je třeba si uvědomit, že za takzvané osvobození jsme draze zaplatili. A to nejen ztrátou národní nezávislosti a suverenity, ale i po ekonomické stránce, neboť z naší země SSSR ukradl prostě všechno, co potřeboval. A to od uranu z jáchymovských dolů těženého otroky podle sovětského vzoru, tak i po přizpůsobení se ekonomiky celé země ruskému vzoru a naprostému podřízení se vůle Moskvy, která rozhodovala i o tom, zda a jaké se u nás budou vyrábět automobily a motocykly a naprostému přechodu a orientaci na ruský trh a přizpůsobení se jeho potřebám, což znamenalo zánik vývoje a rozvoje našeho průmyslu, naprostý a kompletní nedostatek věcí denní potřeby, tedy ošacení, bot, toaletního papíru, dámských vložek, elektroniky, potravin, služeb, kvality bydlení a kvality života vůbec, neboť naše země se propadla do bídy, beznaděje, chudoby, špíny a trvalého a všeobecného nedostatku naprosto všeho. Přičemž jsme Sovětskému svazu za náklady spojené s boji našich vojáků na východní frontě, stejně jako s poválečným pobytem Rudé armády na našem území do listopadu 1945 platili a to v US dollars a to do posledního centu. A pokud o dluhy jde, tak jsi moje milé Rusko u nás zaťalo sekyru ve výši dnešních tři sta miliard korun, z nichž jsme viděli pouhý zlomek, když ti jej tvůj vlivový agent Miloš Zeman, tehdejší ministerský předseda velkoryse odpustil. Coby závěrečnou třešničku na dortu a coby tečku za sovětským socialismem.  

Z čehož vyplývá, že takzvané osvobození naší země Rudou armádou v roce 1945 patří mezi tragické, nikoliv mezi oslav hodné výročí a nynější odstraňování symbolů stalinistické moci, mezi které patří i socha Ivana Koněva, válečného zločince, který zmasakroval maďarské protikomunistické povstání v roce 1956, aniž by hnul brvou, je pouze zcela legitimním zúčtováním s mýty minulosti, kterými jsme Moskvě a tamním režimům vyjadřovali oficiální podřízenost a ničím nepodmíněné vazalství a které nám dosud leží u nohou jako vězeňská koule.

Protože úcta se milé Rusko nedá ani vynutit, ani vyvztekat, ani nařídit, ani naučit, ani vykecat, ani vylhat, úcta se vyjadřuje sama od sebe, je-li komu ji vyjádřit. A milé Rusko, tvým krvavým maršálům přinášejícím smrt a otroctví rozhodně nenáleží.

Náleží těm, kteří se stali oběťmi a leží po milionech v zemi, náleží těm, kteří šli na smrt s vlastními kulomety v zádech, náleží těm dosud žijícím veteránům, o které se Rusko nestaráš ani dnes a necháváš je živořit v bídě, náleží těm, kteří věděli, že přestože jsou v uniformě zločinecké diktatury, porazili tu stejně hrůznou nacistickou, a když k nám v květnu 1945 přišli, říkali, moc se neradujte, s námi nic dobrého nepřišlo. Jak mi o těchto sovětských důstojnících vyprávěl můj táta. Můj táta pétépák, který dostal černé výložky jen proto, že chtěl hrát rock and roll.

A jestli letos na Rudém náměstí namísto břeskných pochodů, nabubřelých projevů, velkopanského vyřvávání a vyhrožování a lži zavládne ticho, bude to konečně poprvé, kdy budeme moci těm, o nichž v závěru článku hovořím projevit skutečnou úctu. Neboť jen ticho nám umožní to, aby k nám přišly vlastní myšlenky a my tak mohli začít počítat.

Má dáti, dal.

 

Miroslav Václavek

Šumperk     

Autor: Miroslav Václavek | úterý 28.4.2020 17:00 | karma článku: 36,52 | přečteno: 1636x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Jak se může na homofobním Slovensku stát prezidentem homosexuál?

Příčina toho, proč se Fico s Pellegrinim angažují v politice je evidentní. Jde o řemeslné zloděje a příslušníky organizovaného zločinu, kteří rozkradli celé Slovensko a nyní jim tak nehrozí kriminál,

10.4.2024 v 17:00 | Karma: 24,73 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma: 39,18 | Přečteno: 3641x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma: 30,51 | Přečteno: 758x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma: 25,54 | Přečteno: 665x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma: 18,46 | Přečteno: 880x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Jak vybrat peníze z cizí karty a nekrást

Sudety jsou svět sám pro sebe, zvláště ty naše, moravské a slezské, kde se pro jadrné slovo i skutek nechodí daleko. Však jen posuďte sami, co se mi přihodilo - a ať mi visí, jestli jsem vám lhal...

22.1.2024 v 17:00 | Karma: 20,64 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Miroslav Václavek

Vážená paní Schillerová

Nedávno jsem zaznamenal, že se vám nelíbí příměr, kterým jste označována za hlásnou troubu ruské propagandy, tedy přesněji za hlásnou troubu Kremlu.

18.1.2024 v 17:00 | Karma: 44,85 | Přečteno: 5517x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Nota Bene

A tak před tím Silvestrem vám sem dám takovou tu jednu moji veselou povídečku, mešúrs. Bylo, nebylo, věřte nebo ne, jen prodávám, jak jsem storku nakoupil :-)

28.12.2023 v 17:00 | Karma: 9,95 | Přečteno: 443x | Diskuse| Poezie a próza

Miroslav Václavek

Nejlépe to udělali Rumuni, Ceuacesca i s tou jeho postavili ke zdi

Komunisté se mezi sebou v rámci boje o moc navzájem likvidovali od samého počátku existence tohoto zla na zemi. Ale vždycky tak, že svého oponenta prohlásili za zrádce, špiona či agenta imperialismu, ale zásadou bylo

27.12.2023 v 17:00 | Karma: 28,20 | Přečteno: 966x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Takhle se na ty Romy musí!

"Zlepšit soužití mezi krnovskými Romy a ostatními obyvateli se usilovně snaží zástupci Romů a místní radní. Čelí totiž petici podepsané stovkou Krnovanů upozorňující na problémy s jejich romskými sousedy.

20.12.2023 v 17:00 | Karma: 24,41 | Přečteno: 1526x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Včera mi přišel dopis z ČEZU, to je útok na české peněženky!

Všichni čtenáři mého blogu zajisté velmi dobře ví o posledním útoku na české peněženky v souvislosti se zvýšením cen elektřiny, kterou nachystal Petr Fiala. Ano to je ten pán s brejličkami, za nimiž maskuje svou zločineckou tvář!

24.11.2023 v 17:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1812x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Odborový svaz nezaměstnaných a důchodců se připojuje ke stávce milionářů!

Jak jsme se z médií, která ani trochu nepatří dotačnímu kartelu Ugrofert dozvěděli, situace v naší zemi je strašlivá. Je nulová nezaměstnanost, inflace padá dolů a jsou vyprodány zahraniční zájezdy natolik,

22.11.2023 v 17:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1049x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Jak jsme za komunistů sestřelili velení sovětské tichomořské flotily

Venku je listopad, brzy se stmívá, prší a je víc času na čtení. Tedy přijměte pozvánku k příběhu, ve kterém vás seznámím s tím, jak jsme usekli hlavu hydře sovětských strategických sil.

15.11.2023 v 17:00 | Karma: 23,46 | Přečteno: 633x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Barcelona, nebe na Zemi

Nebe hledají lidé od okamžiku, kdy si uvědomili, že jsou součástí nekonečného vesmíru. Od těch dob je jim tady na Zemi všechno malé a zdvíhají hlavy, zaklání se a vyhlíží nebe tam nahoře.

30.10.2023 v 17:00 | Karma: 14,11 | Přečteno: 291x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Václavek

Ať žije svobodná Palestina!

Izrael je opět ve válce. A jako vždy se jedná o útok směřující k samé podstatě Izraele. Je tomu tak proto, že teroristická organizace Hamás má zničení Izraele ve svém programu a nijak se tím netají.

9.10.2023 v 17:00 | Karma: 30,84 | Přečteno: 1486x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Nemám aplikaci Lidl

Je ráno, které ještě kuropí a v jednom nejmenovaném šumperském řetězci Lidl pokládají vážení zákazníci své nákupy na pokladní pásy a dívám se jak to frčí a krásně to pípá,

20.9.2023 v 17:00 | Karma: 39,24 | Přečteno: 7255x | Diskuse| Společnost

Miroslav Václavek

Dny NATO Ostrava 2023

Bylo nádherné počasí, spousta moderní vojenské techniky a lidí rekordní návštěva. Tak jsem udělal pár fotek. Doufám, že se budou líbit stejně, jako se dny NATO líbily mně.

18.9.2023 v 17:00 | Karma: 24,64 | Přečteno: 791x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Václavek

Každý den jiný stát a přesto pořád ten stejný, aneb týden v Julských Alpách na kole

Z okolních hor se sneslo bílé ráno, bílé stejně jako vápencové vrchy okolo, když vtom nás probudilo řízné: "Raus!" Osádka vozidla podřimující na rakouském parkovišti v tu ránu procitla ajn cvaj a počala hledat bílé podkolenky

30.8.2023 v 17:00 | Karma: 16,97 | Přečteno: 463x | Diskuse| Cestování

Miroslav Václavek

Vážená paní Nětrebko, kdybyste měla české občanství tak u nás půjdete do vězení

„Anna Nětrebková je zklamaná tím, že nesouhlasící menšina připravila 1 300 majitelů vstupenek o možnost uplatnit svou demokratickou volbu, a dále své fanoušky ve svém vyjádření vyzvala,

18.8.2023 v 17:00 | Karma: 44,35 | Přečteno: 10184x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fremr

Ústavní soud České republiky je instituce nadmíru důležitá, stejně jako je i nadmíru důležitá samotná ústava naší země. Je to základní zákon, který nám vytvořili otci zakladatelé při jejím vzniku v roce 1993 a tvoří,

15.8.2023 v 17:00 | Karma: 23,21 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika