Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Afghánistán, výlet pana Broučka do XV. století

Když v únoru 2020 Donald Trump podepsal dohodu mezi USA a teroristickou a zločineckou organizací Tálibán, halasně o tom vykřikoval do médií jakožto o kroku, kterým přivede své chlapce po dlouhých letech domů.

Bylo totiž před volbami a tak se Donald rozhodl, že bude mírotvůrcem, což mu také přidá na hlasech v amerických prezidentských volbách. V této dohodě podepsal, že se americká armáda spolu se spojenci z NATO stáhne do 14 měsíců a také si s Tálibánem náramně notoval, když je jmenoval novou silou, která zabezpečí v Afghánistánu klid.

Nu a přešlo více než 14 měsíců a USA své vojáky stáhly a najednou jsou všichni náramně z toho kroku rozladěni a překvapeni a nejvíc minulý US prezident Trump. V novinách se to hemží články, ve kterých se popisuje úplný konec světa a co já vím, co všechno a přitom jde o proces, který byl stejnou měrou jak nevyhnutelný tak dohodnutý.  

Divit se ale „rychlosti“ s jakou kmenové sdružení nazývané Tálibán v zemi, kterou nazýváme Afghánistán přebírá moc, se může pouze hlupák. Vždyť sám US prezident Trump s touto teroristickou organizací o této skutečnosti sepsal kapitulační dohodu, čímž hodil přes palubu, to čemu se říkalo afghánská vláda, byť se její výkon vládní moci omezoval na vládní čtvrť v Kábulu a jejím jediným zájmem bylo co nejvíce se na západní hlouposti a naivitě napakovat.

Připadá mi to, jakoby západní leadeři byli v zakletí jakéhosi vznešeného rytířského romantismu a při střetu s orientální vychytralostí a lhářstvím jsou hluší a slepí, protože se rozhodli věřit verzi svého světa, kterou si vyprojektovali, spíše než aby se chovali jako reálně uvažující lidé. A tak jim zcela uniká podstata toho, co dělají a ve výsledku jsou těmto lidem leda tak pro smích.  Neboť úplně nejvíce připomínají pana Broučka, který se také řízením jakéhosi osudu ocitl v patnáctém století. Ve kterém také Afghánistán je. Byť se jedná o středověk, ve kterém se užívají mobily.

Afghánistán je totiž přelud, který neexistuje. Ano, je zakreslen na mapě a navenek se také tváří jako stát, ale uvnitř jde o kmenové společenství, pro které hranice neexistují, stejně jako neexistuje nic jako afghánský národ a centrální vláda v hlavním městě.  

Z čehož plyne jediné. A to, že ve skutečnosti nejde o válku s Afghánistánem ale s Pákistánem a jeho snahou o jakýsi Paštunistán, odkud hnutí Tálibán i pochází a který jej všemožně podporuje a dává mu spolu s Ruskem a Čínou podporu materiální, morální, politickou a vojenskou. Ostatně tam byl  Američany nalezen a zlikvidován i Usama Bin Ladin. Jehož teroristický útok na USA ze dne 11.9.2001 byl příčinou toho, proč se armáda Spojených států amerických v Afghánistánu nacházela a bojovala. A poté, co bylo tohoto cíle dosaženo a teroristická organizace Al Kaida byla i se svým šéfem zlikvidována, úkol byl splněn.

Ani USA ani jeho spojenci totiž nikdy na rozdíl od SSSR neměli v plánu Afghánistán trvale obsadit a skrze ozbrojené síly jej ovládat. To je velmi důležité říci.   

Stažení se z této země má nicméně jednu jedinou vadu, mělo se stát již o mnoho dříve a trvat mnohem déle, tak, aby mohli být evakuováni ti, kteří nám pomáhali a kteří s námi chtějí žít. Ozbrojené síly Spojených států amerických nemohou dlouhodobě sanovat životy svých vojáků a miliardami dolarů vnitřní konflikty středověké společnosti. Mohou jediné, přijít potrestat pachatele teroristických útoků spáchaných v našem světě a poté se stáhnout jak se tomu již stalo.  Ovšem zajistit to, co bychom mohli nazvat vítězstvím, toho nelze dosáhnout zbraněmi. Neboť oním vítězstvím je pouze hluboká, trvalá a celospolečenská změna a proměna na společnost moderní a vzdělanou. 

Protivník, s kterým bojujeme, nic nemá. Neumí ani číst ani psát. Jeho vědomí o okolním světě je nulové. Nemá ani hmotný majetek ani jiná pouta s pozemským světem a nemá nic kromě hluboké víry v Boha a tudíž je pro něj smrt v boji bránou do nebe, kde se mu dostane odměn v podobě rajských zahrad s pannami a mladými chlapci. A z toho plyne jediné, že kdo nic nemá, nemůže nic ztratit, pouze získat. Ať již vstup do ráje nebo moc, kterou užije pro boj s těmi, koho považuje za nepřátele.    

A tak jediná zbraň, kterou je můžeme porazit je vzdělání. Což zajisté není vůbec efektní, chybí přitom výbuchy a nelétají svítící kulky ale pětky u tabule a nerozdávají se metály, nýbrž vysvědčení ale je to válka, která byť je neviditelná a tichá, tak ve svém důsledku je nejvýkonnější.

A proto se vzdělání Tálibové bojí jako čert kříže, proto ho zakazují dětem a obzvláště ženám. Bojí se jej více než bomb a dělostřelectva, protože jedna kniha zmůže víc než sto teroristů, jeden film více než tisíc Tálibů a jedna vysoká škola více než celá armáda.

Ostatně i komunistickou diktaturu ve skutečnosti porazilo satelitní vysílání, které komunisté nemohli cenzurovat a také video, pornografie, fáčka, MTV, igelitky z německých obchoďáků a džíny – nikoliv válečný střet.

Proto, dejme lidem v Afghánistánu internet z nebe od Elona Muska a počítače, kterými se k němu připojí. Vzdělávejme je na dálku, aby se naučili číst a psát.  Bombardujme je pop music, pošleme na ně U2, ale jen z obrazovky. Dejme jim poznat poklady naší filozofie, umění a civilizace. Otevřeme jim kulturu dokořán, ukažme jim, že se dá žít úplně jinak a krásně, než jak jim to nutí islamističtí teroristé a jakési „tradice.“ Které nejsou ničím jiným než barbarstvím, otroctvím, hrůzovládou a nástrojem, který z lidských bytostí činí otroky, kterým se dobře vládne.

Je třeba opustit pokrytectví schované za fasádou politické korektnosti a říci jim, že to co žijí, není život, ale živoření v bídě a nevědomosti, na rozdíl od výzev k respektování těchto „tradic.“   

A Rusku a Číně je nutno za převzetí afghánského válečného štafetového kolíku, který tyto dvě zločinecké země oficiálně převzaly pogratulovat.  

Jen aby si zavčas všimly, že se jim bumerang zla vrací na hlavu.

A že přiletí, je pouze otázka času.

 

Miroslav Václavek

Šumperk    

Autor: Miroslav Václavek | středa 18.8.2021 17:00 | karma článku: 21,28 | přečteno: 757x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Jak se může na homofobním Slovensku stát prezidentem homosexuál?

Příčina toho, proč se Fico s Pellegrinim angažují v politice je evidentní. Jde o řemeslné zloděje a příslušníky organizovaného zločinu, kteří rozkradli celé Slovensko a nyní jim tak nehrozí kriminál,

10.4.2024 v 17:00 | Karma: 24,73 | Přečteno: 1123x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky

Pro pravdu se každý zlobí, přičemž ani Andrej Babiš není výjimkou a zvláště je-li to pravda, které se dopustí on sám.

22.3.2024 v 17:00 | Karma: 39,18 | Přečteno: 3644x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Fico, Babiš, Putin - ruská trojka smrti

Představte si, co by se stalo, kdyby po druhé světové válce nebylo Německo podrobeno denacifikaci. Kdyby bylo řečeno, že pokusem Clause Schenka von Stauffenberga o likvidaci Hitlera bylo provedeno Německé národní povstání

7.3.2024 v 17:00 | Karma: 30,51 | Přečteno: 764x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Mírové návrhy Andreje Babiše

Jak už všichni víme, je vláda Petra Fialy tou nejneschopnější v dějinách. Pokud by o tom snad někdo pochyboval jen ať se rozhlédne kolem sebe. A co uvidí? Je zataženo a prší, to svědčí o naprosté pravdivosti těchto slov.

28.2.2024 v 17:00 | Karma: 25,54 | Přečteno: 667x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Islamizace úspěšně pokračuje!

Kde jsou ty časy, kdy si Tomio Okamura zašel v Londýně do mešity za požehnáním a jeho genosse po útoku na koleje na kebab. Situace je mnohem vážnější, než by se zdála na první pohled být. Jen posuďte sami, co se mi přihodilo!

12.2.2024 v 17:00 | Karma: 18,46 | Přečteno: 881x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

ANALÝZA: Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...