Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alena Křivánková

6. 6. 2010 12:30
Pár slov zděšené historičky 1

Pane Václavku!

 

Při čtení vašeho článku jsem si vzpomněla na jedno známé rčení: "Laik žasne, odborník se diví." V tomto případě by se ovšem hodilo ho upravit následovně: "Laik žasne, odborník je zděšen."

 

Já sama Francouzskou revoluci studuji už dlouho a velice pečlivě. Při čtení vašeho článku jsem ovšem nevěděla, zda se smát či plakat. Smát se proto, že podobné věci snad ani nikdo nemůže myslet vážně - a plakat proto, že by tomu někdo méně vzdělaný mohl věřit.

0 0
možnosti

incus

31. 8. 2009 19:48
Milý komsomolče,

zapomněl si ještě připomenout, že posledně to byli právě vaši soudruzi,  kteří vyráběli mýdlo ze židů  a někteří navíc věnovali patřičnou pozornost i zajímavému tetování

0 0
možnosti

AKM

30. 8. 2009 9:57
?????? ?? ??????

to se divim, ze toto neni jako hlavni zprava dne. takova qualitni journalisticka prace... doktor G. by byl potesenR^

0 0
možnosti

rene1879

30. 8. 2009 8:43
Zvratky

Zvratky... co jinak k článku říct. Přesahuje to všechno co tiskly kdysi nacistické noviny v Německu.... A ještě do toho zamíchal Paroubka. Zřejmě už s Petrou doma brousí gilotinu.

0 0
možnosti

ctenar

29. 8. 2009 20:56
Vybájené nesmysly pana Václavka

Je překvapivé, že nikdo okamžitě neotiskne článek, v němž by poukázal

na to, jaké vybájené nesmysly je možno publikovat na blogu "seriózního"

deníku.

http://www.blisty.cz/2009/8/28/art48657.html

0 0
možnosti

moddafokkah

24. 9. 2008 19:17
FRANCOUZI TO ZACALI!

Doufam, ze techto par slov mne ocisti

u "pratel", kteri mi prestali psat, protoze

jsem si DOVOLIL kritizovat Israel. Za vsecko jasne muzou Francouzi, za Marxe, Engelse, Lenina, Trotskyho, Stalina a dalsi katoliky na zapad od Ryna. (Na pocest gen Pattona jsem se tam i vycural - presne jako on, kdyz tam dojel prvni!)

I na stejnem miste!  !

0 0
možnosti

kurzan

24. 9. 2008 13:30
Srovnani

Pokud by nekdo minil povznest se nad uroven tohoto clanku a nahlednout na tuto problematiku mene tendencne doporucoval bych dila historiku jako jsou Michelet, Carlyle - oba rekneme protirobespierreovsti a neopak Louis Blanc, paměti Billaud-Varenna, ci asi nejznamejsi prorobespierriste Aulard a Mathiez.

0 0
možnosti

Miroslav Václavek

24. 9. 2008 20:01
Re: Srovnani

Zmínit pouhá FAKTA je tendenční? Chápu jak moc se tenhle článek rudým a oranžovým nelíbí :-)

0 0
možnosti

kurzan

24. 9. 2008 13:09
Pro ostatni

Pro ostatni diskutujici jeste takove vysvetleni. Tento text, tedy krome zacatku a konce, ktere autor uzmul odjinud nebo je vyplodil sam, je dilem Karlheinz Weissmanna. Na tom je zajimave, krome toho, ze neni nikde v clanku uveden jako autor, take to ze patri mezi autory o nichz se mluvi jako prinejmensim o osobach s mirne "jednostrannym" nahledem na historii. Seriozni periodika od nej neotiskuji a on se tak venuje spise psani jakychsi historickych "bestselleru".   

0 0
možnosti

Semper2

24. 9. 2008 13:29
Nelžete Kurzane a jděte si agitovat do Rudého práva, nebo ha

Seriozní periodika ? Chtěl jste zajisté říci demoliberální, či neomarxistická periodika, že ? Mě je vcelku jedno, kde, kdy a od koho autor event. čerpal.

V jeho textu není jediná faktografická chyba !

A v duchu textu p. Václavka podobně líčí VFR , např i níže zmíněný S. Schama, celosvětově respektovaný historik, profesor v Oxfordu a na Harvardu. (Občané - kronika francouzské revoluce, 970 str. , Prostor Praha 2004. O genocidě ve Vendeé, v Lyonu, nebo v Marseille se zmiňují všechny solidní práce na téma francouzské revoluce, pravda VYJMA KOMUNISTCKÝCH A MARXISTICKYCH. Tam naleznete vždy jen trapné mlčení, anebo zmínku o "kontrarevolucionářích a bigotní reakci".

0 0
možnosti

kurzan

24. 9. 2008 10:37
noticka

Jen takova historicka noticka - pocet obeti za francouzske revoluce byl pres svuj pocet presto radove nizsi nez pri americke revoluci. Politicko popularizacni balast si na to vazeni diskutujici racte nabalit sami.

0 0
možnosti

Miroslav Václavek

24. 9. 2008 12:08
Re: noticka

O čemž rozhodl soudruh Lenin ve svých tezích, že? :-)

0 0
možnosti

duhastrecht

23. 9. 2008 16:49
Běsnění, které rozpoutali

svobodní zednáři a jakobíni ve Francií koncem 18.století i "metodický" návod, jak rozpoutat revoluci se stalo inspirací pro komunismus, nacismus i islamofašismus (iránská revoluce 1979): Třídní boj a třídní nenávist, masové popravy soudní i mimosoudní, věda a  technika ve službách masového vraždění obyvatelstva státní mocí, utajené hromadné hroby, plánovitá genocida celých vrstev obyvatelstva i celých oblastí státu, masové majetkové loupeže, byrokratisace státu a jeho nové administrativní dělení,  přejmenovávání měst, vesnic a oblastí, vyhlazování národní kultury, prolhaný propagandistický aparát, tajná politická policie, krvavá lůzokracie a vláda teroru, vývoz revoluce vojenskou silou a územní expanse revolučního centra to vše bylo ve Velké Francouzské Revoluci Revoluci odzkoušeno, komunisté a obě jejich uvedené odnože to jen v modernější míře opakovali, též ve jménu údajné svobody.

Čest památce francouzské královské rodiny, mučedníků z Vendée a Lyonu a ostatních obětí hanebné VFR!!!

0 0
možnosti

Totedyne

23. 9. 2008 17:19
Re: Běsnění, které rozpoutali

Masové popravy soudní a mimosoudní, masové majetkové loupeže, nové administrativní dělení, vyhlazování národní kultury, tajná politická policie, vláda teroru apod. to vůbec nebyl vynález Francouzské revoluce. Příkladem byla například rekatolizace v Čechách po r. 1620.

0 0
možnosti