Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

rezjir

5. 1. 2009 10:32
Jak to ve skutččnosti bylo

Jednotlivé epizody:

1) Před WWI  český arabista Musil charakterizoval židovské obyvatelstvo v Palestině jako nepříliš přičinlivé.  2) V pol. 20 let podle přednášky sionisty Weisman (?) židovské stěhování do Palestině, konané s požehnánim britských okupačních úřádů, kteří to převzali od Turků, na základě tehdejší Versaiské mírové smlouvy přínáší skvělé plody. To líčení úspěchů budování židovských osad podle něj stíní pouze jeden jediný mráček: nelibost místního arabského obyvatelstva.  3) Po r.1945 líčí dopisovatel Lidové demokracie první konflikty mezi Araby a Izraelci. Obě strany jsou ozbrojeny dýkami.

4) Další epizody jsou už známé a se známým výsledkem: Bojuje s použitím nejmodernějších vojenských, teroristických a špionážních metod ve stále větším počtů států a umírá čím dál více lidí. A my kvůli tomu máme mít na krku radar a Poláci antirakety.

A to vše jsme si mohli ušetřit. Kdyby britské úřady se zeptali těch  Arabů, jestli tam přivandrovalce chtějí.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

5. 1. 2009 10:36
Re: Jak to ve skutččnosti bylo

Vážený pane pamětníku, nezapomněl jste před ty vaše epizody něco? Tam se toho dělo mnohem víc. A další a zásadní: Součástí takzvané Palestiny bylo i takzvané Zajordánsko. Tato Palestina byla rozdělena na 2 státy. Izraelu připadla ta mnohem menší část.

0 0
možnosti
RR

rezjir

5. 1. 2009 10:23
Tak Gaza

je dnes Lidicemi poněkud větších rozměrů.

A Václavek se svým propagandistickým článkem si to může namířit přímo do Reichu.

0 0
možnosti
BB

miyu

5. 1. 2009 10:45
Re: Tak Gaza

no tak srovnavat Gazu s Lidicemi opravdu muze jen nekdo s IQ bublajiciho bahna.

0 0
možnosti
K

kion111

5. 1. 2009 10:21
Pěkný článek

Samozřejmě karmaR^[>-]

:-©EU

0 0
možnosti
LU

pidla

5. 1. 2009 10:21
No jo,

je to tak.

0 0
možnosti
OV

Ondra V.

5. 1. 2009 10:08
Slušné

Článek je zajímavý, o tom žádná, jen jste tam nemusel cpát toho Paroubka, je to laciné a k danému tématu naprosto zbytečné.

Takhle zaslepenci o článku nebudou vůbec přemýšlet, v polovině přestanou a ihned se na vás vrhnou :-)

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

5. 1. 2009 10:04
Ukázka

jak je vidět, myšlení napříč a do hloubky není každému dáno. Fakta v tomto článku není žádná hypoteza ale každému "vzdělánému" člověku fakta. Radikální fundamentalismus (katolický, židovsko-ordodoxní, islámsky a komunistický) jsou sourozenci se stejnými gény a rozlišují je pouze odstíny. Jedni chtějí theokracii a druzí se již cití jako faraoni (neboť pochopili svět a ví co je pro lidi dobré) na tomto světě. A proč by ne, vždyť se to osvědčilo a vždy to nějakou dobu funguje. A tito lidi se cití potom jako svatí a nemusí pracovat. Toto je samozřejně primitivně zjednodušené.

0 0
možnosti
T

tromi

5. 1. 2009 9:31
no jo, je pondělí ráno

soudruh Václavek má nový výblitek;-D

0 0
možnosti
M

maxq76

5. 1. 2009 9:29
No...

Ze začátku zajímavý článek, který se pro mě stal, bohužel, značně nedůvěryhodným kvůli ubohému spojení s Paroubkem a to pro jistotu hned dvakrát. Nepatřím do žádného táboru dvou nejsilnějších stran, ale jestli má někdo blíž k fašismu díky svým výrokům, je to pan druhý předseda. Jinak si měl autor ujasnit, zda chce psát článek z historie islámu a fašismu, nebo kydat hnůj na současné politiky. Obojí dost dobře nejde.  Rv

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

5. 1. 2009 9:25
V podstatě máte pravdu

Nicméně by bylo dobré, kdyby USA a EU přiznali chybu v případě Kosova. Kosovští Albánci byli nejaktivnějšími nacisty ze všech muslimanů. Ostatně divize SS Skanberg byla čistě Albánská. Hitler taky nebojoval jen proti Britům a USA, ale i proti Srbsku či SSSR. Albánci i Palestinci volí stejnou taktiku - zneužívají světový humanismus. Moc USA postupně slábne a slábnout bude, to je objektivní fakt (na příčinách nezáleží). Ostatní na to reagují - Rusko s tím začalo jako první (KGB funguje dobře). Izrael si je dobře vědom, že je teď na to sám. Naštěstí dnes nehrozí, že nějaký humanista začne Izrael bombardovat, aby ho poterstal za Gazu.

0 0
možnosti
N

Nero

5. 1. 2009 9:21
Děkuji za informace

A připisuji:Z husičky se stejně stává krmná hus.Té se také cpe do zobáku a když jí začne docházet dech,je zaříznuta.Zeptejte se starších venkovanů.

0 0
možnosti