Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jack095

16. 5. 2012 21:39
Pravda pravda.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

14. 5. 2012 12:42
miliarda

korun, to je dluh USA, co naskočí tak za půl hodiny

0 0
možnosti
X

xosvetitel

13. 5. 2012 21:30
Jiz dlouho koluje na "netu" video s nazvem "The Soviet Story

" podle ktereho si kazdy muze udelat svuj usudek oco slo ! Dozvite se v nem take otom jak Stalin vydaval komunisty a zidy Hitlerovi jako projev dobre vule ! Nejsem zadnej (Sovet - Rusofob) a proto priznavam jejich velky podil na  vyhre spojencu nad Hitlerem. Osobne si nemyslim ze slo o predem pripraveny "mistrovsky tah" jak prez nemce ovladnout svet ale spis slo o zajem  o komunistickou stranu v nemecku, ktera byla po prvni svetove valce  v nemecku nejsilnejsi.To ze Molotov jako prvni vyzival ke spolecne obrane proti Hitlerovi jsou znama fakta  prezto zese ze Sovetu stali po Mnichove  nejvetsi Hitlerovi spojenci a vse potrebne  slo z SSSR  pro nemeckou armadu na ukor vlastnich lidi. Zda se chystal Stalin opravdu pozdeji nemce napadnout nebo se snima chtel "pouze" delit o korist necham na povolanejsich. Obeti teh sovetskych  a jinych vojaku kteri padli ve valce proti Hitlerovskemu nemecku  to nijak nesnizuje. Stalin tak jako Hitler se nestitil niceho a v mnohem byl horsi nezli Hitler.

0 0
možnosti
Q

QQ.

11. 5. 2012 8:35
Tragedie ceskeho naroda

Stale stejna situace. Pokud zde byl fasismus, rada lidi kolaborovala a donasela soused na souseda. Pak Nemci utikali a stejni lide vzali pusku, aby si sestrelili sveho Nemce a prokazali svuj odboj. Pak prisel komunismus a stejna sebranka udavacu pokracovala v kariere a zas udavala soused souseda, jen se gestapo zmenilo na STB nebo KGB. Jeden druhemu uplne zbytecne a s radosti ztrpcovali zivot. Nikdo to nepotreboval, jen tak, pro dobry pocit. Pak prisla zmena a komuniste museli odejit ze sceny, sovetska vojska take, a co se stalo, stejne typy lidi, mozna i stejne osoby zas utikali za ruskymi tanky jako, ze je vyhaneji, hrdinove. Dnes se tato sebranka prezentuje svoji nenavisti k lidem, kteri zemreli za nasi svobodu. Maji pocit, ze kdyz si kopnou do mrtvych, trochy povyrostou. Mozna mezi stejnyma i ano. Normalni a slusni lide se musi za tyto spolupobcany stydet, i ten, ktery mlci vi, ze kdyby nebylo tech padlych vojaku, nebyl by zde, protoze rodice by skoncili nekde v plynovych komorach.

1 0
možnosti
S

svann

11. 5. 2012 11:56
Re: Tragedie ceskeho naroda

To je pravda,ale myslím že to je tragédie každého národa.Lidé jsou všude na světě plus mínus stejní.

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

11. 5. 2012 0:49
no 8. května taky ne

0 0
možnosti
K

kaktusak

11. 5. 2012 0:32
Autor nejspíš pravidelně slaví 15. březen.

Německo bylo po první světové válce nesmyslně a nespravedlivě poníženo, to je jedna z příčin Hitlerova nástupu a další války. Další příčinou je nefunkčnost kapitalismu.

Je správné, že s demokratickým Německem Sovětský svaz spolupracoval. Také je správné, že později podepsal smlouvu o neútočení. Podařilo se tak oddálit válku. Rudá armáda pak obsadila území, na která měl Sovětský svaz nárok, byly totiž přerozděleny sféry vlivu. Od Francie a Británie k Německu, potom od Německa k Sovětskému svazu. Komu se to nelíbí, ať výčitky směřuje na původce - Francii a Británii.

KLDR musí dbát na obranu, aby odstrašila případného agresora. Jinak by ji čekal osud Libye nebo Jugoslávie s daleko těžšími následky pro obyvatelstvo.

Přívlastek "byzantský" je lichotkou, šlo po dlouhá staletí o jedinou evropskou civilizovanou zemi.

1 0
možnosti
C

coj@nato.01

11. 5. 2012 21:15
Re: Autor nejspíš pravidelně slaví 15. březen.

Tenhle blabol pise kdo ???

1 0
možnosti
JS

ikaika

10. 5. 2012 19:28
re

Vlastně jsem včera (nebo předevčírem- (chuj s tym) ) neoslavil konec

války. Den ve kterém skončila nejkrutější řež v dějinách lidstva.

0 0
možnosti
JS

ikaika

10. 5. 2012 19:28
Re: re

Den ve

kterém si každá vesnice v Evropě oddechla, a začala počítat své ztráty-

své mrtvé, zraněné a nezvěstné. Každý den stály matky na nádražích,

vítajíc každý vlak ve slepé víře, že vystoupí otec,syn, bratranec nebo

aspoň strýc. Zvonění pošťákovo přinášelo Naději- ale i zklamání

0 0
možnosti
PO

Guldur

10. 5. 2012 18:55
Většinou s Vámi nesouhlasím...

tentokrát však máte v podstatě pravdu, to se vzácně shodneme. Jediné, co by nepochybně stálo za rozpracování byla motivace anglo-amerických vojsk na pomoc Evropě a následné mocenské veletoče, které nám více méně neumožnili vyřešit důsledky 2.světové války, a tak je musíme řešit nyní. Má pravdu Philip K Dick, který tvrdí, že čas je předivo ohebné a my prakticky nyní žijeme, z hlediska mezinárodní politiky, v alternativních 50tých letech. Ovšem, stejně to jednou přijít muselo, a čím déle by se to odkládalo, tím horší by to bylo, tak to pojďme společně nějak uzavřít a vyřešit. Pro klidnou budoucnost je třeba mít uzavřenou minulost.

Též by se dalo spekulovat o rozdílech sovětského válečného socialismu a německého nacionálního socialismu, ale je fakt, že těch společných bodů je více než dost.

0 0
možnosti
KD

péťovakobyla

10. 5. 2012 17:53
V Belgickém Kongu vyvraždili Belgičané 10 miliónů lidí.

To překonalo i holocaust Židů! A Belgičané jsou vysmátí !

2 0
možnosti
JS

ikaika

10. 5. 2012 18:53
Re: V Belgickém Kongu vyvraždili Belgičané 10 miliónů lidí.

já vám to furt říkám - bacha na Belgičany;-D;-D;-D

1 0
možnosti
I

Inzheim

10. 5. 2012 17:02
Je jisté, že

se jedná o brilantní úvahu, naprosto pravdivou, což se postupně zveřejňuje i v bývalém Sovětském Svazu. Jestli se jednou otevřou i ruské archívy--- dozví se lidé neuvěřitelná zvěrstva, které spáchal především sovětský válečný komunizmus. V SSSR neexistovala nikdy žádná úcta před životem jedince ani národa. Tisíce vystrašených, opilých ruských vojáků s chudičkým pytlíkem na bedrech se na X-tý rozkaz zvedlo ze zákopů a hnalo se před ústí kulometů a děl. Kdo se nezvedl--- byl zastřelen,, kdo se vrátil-- dostal metál !!! Mnoho německých vojáků se doslova zbláznilo, protože dokud měli náboje-- kosili Rusy,, jenomže oni pořád se valily nové řady, přes vlastní mrtvé, nebralo to konce, ta zoufalost ze smrti statisíců lidí, většinou zcela nevinných. Tady se shromažďují kecy politických agitátorů s naučenými a prázdnými frázemi, které vědomě zkreslují fakta.

2 0
možnosti
JS

letecmig

10. 5. 2012 17:06
Re: Je jisté, že

Ja nevim o cem to mluvite o "otevirani archivu".... to co jste napsal je davno zname a popsane v rade historickych praci. Neni to zadne tajemstvi. Nicmene to ze Stalin (a jeho generalove) diky sve nekompetentnosti a neschopnosti posilali statisice vojaku na zbytecnou smrt nemeni nic na tom ze prave ti vojaci maji naprosto nejvetsi podil na porazce Hitlera, nehlede na to jak a k cemu to vse Stalin pouzil.

1 0
možnosti