Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

džajár

31. 5. 2012 17:12
Trošku mně to připomíná:

Vladimír Škutina: Prezidentův vězeň a

Vladimír Škutina: Prezidentův vězeň na hradě plném bláznů

 No, a račte porovnávati...!!

1 0
možnosti
RZ

tokajda

31. 5. 2012 15:45
Dovoluji si připomenout,

že pan Smetana vůbec nemusel do kriminálu, kdyby přijal velmi mírný trest veřejných prací. Dodnes mohl dělat svoji práci, "trest" by byl dávno vykonán a všichni měli klid. Pokud chtěl pan Smetana bránit demokracii poškozováním majetku jiných, tak je to jeho věc. Svým pro většinu národa nepochopitelným "Jánošíkovstvím" si pouze zadělal na další problémy, vyplývající z nenastoupení trestu. Pouze připomínám, že Jánošík skončil na háku, kde visel za žebro, což je zřejmě i idea pana Smetany. A já bych mu tedy vyšel vstříc...

11 0
možnosti
PH

kamikaze_czech

1. 6. 2012 9:34
Pro většinu národa nepochopitelným "Jánošíkovstvím" ??

Dovoluji si připomenouti,že pro tu tupou,stádní a ovcoidní většinu!!!Ten kdo trochu přemýší,musí být zděšený kam se právo v tomhle státě obrátilo.Za tykadla!!!8-o

5 0
možnosti
SS

Sodobar

31. 5. 2012 14:42
Teda, takový blábol jsem už dlouho nečetl...

Ale dobře mi tak, měl jsem přestat číst hned u toho přiblblého nadpisu.

Smetana nebyl odsouzený za vyjádření svého názoru, ale za to, že je vandal.

A vandal si nezaslouží nic jiného než zametat chodníky. Nechce zametat? Tak ať si to odsedí. Dobře mu tak. Jen bych mu to sezení nechal zaplatit.

7 0
možnosti
JC

Jarcho

1. 6. 2012 9:38
To zpochybňování politického rozměru jeho činu je

je dokonale komunistické.

Kdyby počmáral plakát proticikánskými hesly, nikdo by to nevydával za vandalství a za ničení cizího majetku, ale byl by odsouzen za politický trestný čin hanobení rasy. Nikdo by ani na vteřinu nezpochybňoval, že jde o vyjádření politického názoru a případ je veskrze politický.

Protože však hanobil ODS a její čelné představitele v Olomouci, rozhodla se ODS vydávat to za vandalství a útok na majetek bez politického obsahu. Podobně komunisti, dokud tu vládli, tvrdili, že nemáme žádné politické vězně, že všichni disidenti jsou odsouzení za kriminální trestné činy a nikoli za politiku. ODS dělá totéž - a tak je vcelku jedno, jestli tu vládne ODS nebo KSČM.

I když tak úplně jedno to zase není - komunisti kradli jenom bohatým.

5 0
možnosti
VH

2cvlad

31. 5. 2012 13:25
Jedno je jisté

mícháte dohromady svobodu projevu a svobodu vlastnictví a to nejde, svoboda končí tam kde začíná svoboda toho druhého, to že odsoudit p.Smetanu byla blbost si myslím také, ale že bych jeho způsob protestu nějak obhajoval tak to ne.Jen si myslím, že kdyby to nesoudila Langerova manželka tak to ani aféra nebyla.

0 0
možnosti
JB

Jiri666

31. 5. 2012 11:54
S vaším článkem zásadně nesouhlasím!

Působíte v něm na primitivní city a na to, co lidé rádi slyší, a moc bych se nedivil, že to děláte kvůli karmě.

Jak jinak vysvětlíte své (s prominutím) bláboly, že svoboda projevu daná Ústavou, je cár papíru, protože pan Smetana v rámci vyjádření svého politického názoru nemohl kreslit po politických plakátech? Svoboda končí tam, kde dochází k trestnému činu, v tomto případě poškozování cizího majetku. Nebo si myslíte, že pokud jde o politiku, může každý sprejem na fasádu domu politika napsat, že dotyčný je korupčník, vůl nebo podrazák?

Pokud si myslíte, že rozsudek nad panem Smetanou byl vynesen nezákonně, že byla porušena ústavní práva pana Smetany, nebo že došlo k jiným pochybením, bojujte proti tomu, podejte stížnost, napište podrobnosti, co je špatně. Takhle jenom plivete špínu všude kolem, padni komu padni, hlavněže můžete naspat o zlovolné státní moci. Rv

5 0
možnosti
PH

kamikaze_czech

1. 6. 2012 9:47
Re: S vaším článkem zásadně nesouhlasím!

Takže bratři Mašínové a jejich parta vlastně jsou jen obyčejní vrahové a ne hrdinové!To vyplývá z toho co jste napsal.

1 0
možnosti
MF

Millwall FC

31. 5. 2012 11:25
šmarjá panno

jedni stále obhajují pazdrátha, druzí se zastávají pitomce, který se chová jako nějaký spratek a navíc odmítl vykonat přiměřeně uložené vpp. až se člověku v takové zemi nechce žít, protože i takoví mají právo volit...

2 0
možnosti
JB

Jiri666

31. 5. 2012 11:57
Re: šmarjá panno

Bohužel je to tak - česká politická kultura je taková, že kdokoliv ve vysoké politice je apriori ... (doplňte libovolné sprosté slovo nebo nějakou negativní vlastnost), a tím pádem mají všichni právo se ve vztahu k nim chovat nezákonně - minimálně ničit jejich majetek. Třeba i facka by byla v pořádku, jde přece o předvolební boj a v rámci něho lze svobodně vyjádřit názor...

1 0
možnosti
G

Gašpo_3

31. 5. 2012 6:44
Každá takáto kauza je zrkadlo spoločnosti

a okamžite vyvolá mlátičky medzi modrými a oranžovými ovcami, medzi Klausovým fanklubom a jeho antifanklubom.

Človeku je z toho až špatne, že tak veľká časť národa sa nedokáže na vec dívať zdravým rozumom. Pritom je to v princípe prosté.

Smetana je človek, ktorý sa dokázal postaviť systému. On osobne o milosť nežiadal a Klausovo rozhodnutie dáva jeho vzpure ešte vačší šmrnc. Ja sa teším na najbližšie volebné plagáty, tiež nejaký politický ksicht "vylepším". A predpokladám, že nebudem sám.

A starý pán z hradu? Navzdory jeho niektorým veľmi rozumným názorom, disponuje aj názormi absolútne hlúpymi. Jeden z tých hlúpych je ten, že tento systém je správny. No a na základe toho sa rozhodol, že je treba trestať každého poddaného, ktorý verejne prejaví systému odpor. Udelenie milosti by znamenalo pripustenie názoru, že systém je špatný. :-P

3 0
možnosti
MB

mbem

31. 5. 2012 8:10
Re: Každá takáto kauza je zrkadlo spoločnosti

Z jistého úhlu pohledu by to masové bezduché čmárání mohlo zajetému prohnilému stavu i prospět. Jakou pak budou mít malé neparlametní strany, které z rozpočtu neviděli ani pětník, motivaci od svých členů vybírat příspěvek na plakáty, které si pak budou moc svépomocí na pronajaté plochy vylepit a nabízet tak něco nového, když jim je první kolemjdoucí počmárá?

2 0
možnosti
KASPTH

kladivo a srp, poroste ti hrb

30. 5. 2012 22:36
Clanek dobry, diskuze vyzivna

tudiz, p.Vaclavkovi karma!R^

5 0
možnosti

Ravenek

30. 5. 2012 18:40
Nojo...

Lhát už v nadpisu, to je kumšt.

9 0
možnosti
I

Inzheim

30. 5. 2012 17:22
Prosím

PROBLÉM JAKO HROM je v tom, že puberťák Smetana byl netrpělivý a fotky představitelů středových stran zneuctil sprejem,, měl si chvilinku počkat, až zde budou kralovat soudruzi z KSČSSD, a potom mohl řádit jako tyfus. Soudruzi by ho zavřeli, až by zčernal. Už aby to tu bylo nazpátek !!! A žádné kecy se konat nebudou.

4 0
možnosti