Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

pokračování

Je nezodpověditelnou otázkou, jak by dnes Evropa vypadala, kdyby Hitler vyhrál. Nacismus byl krvavý, ale začátek každé tajkové etapy je krvavý a potom to přejde. Podívejte se na Francouzskou revoluci. Na začátku teror a gilotina se nezastavila, obeobské množství mrtvých. Dnes se k ní Francouzi hrdě hlásí, ale kupy mrtvol už nejsou. My se hrdě hlásíme k husitům - rovněž kupy mrtvol a upálených. Také to po pár letech vyvane. U nacismu by ty masakry také přestaly, jako přestaly u každé revoluce a převratu v dějinách. Jestli by ovšem ta nacistická Evropa byla lepší či horší než ta současná, to neumím posoudit. A myslím, že to objektivně posoudit nikdo nedokáže. Kdyby bylo kdyby ... Nacisté válku prohráli a dějiny šli nějakým směrem.

Já bych za nacismu žít nechtěl, protože mi tam strašně vadila ta nesvoboda a vše svázáno předpisy, vláda státu a strany a potlačená svoboda jednotlivce - prostě ultralevičáci podobni komunistům. Jenomže právě distancování od nacistických názorů a principů nás paralyzuje v řešení mnoha dnešních katastrofických problémů, které Evropa má.

To by bylo na dlouhý rozbor.

0 7
možnosti
Foto

Především jako Čech byste v nejlepším případě pobýval na Sibiři.

2 0
možnosti
PN

Protinacistická propaganda nepřetržitě běží už více než 70 let. To, co jste napsal je nepochybně pravda, ale pravda vyselektovaná tak, aby byla co nejvíce protinacistická. Právě pohádky pro děti rozdělují osoby striktně na dobré a špatné prostě proto, že děti ještě nejsou schopny pojmout realitu v její komplexnosti. Bohužel ani většina dospělých, jak je jasné z příkladu autora tohoto blogu. Období vlády Hitlera a třetí říše je hrozně komplikované a komplikované jsou i osobnosti (nejenom Hitler), které tehdy vládli. Bez objektivních informací se to prostě nedá rozkódovat a objektivní informace nemáme. Vše, co k nám dospěje je prostě pomlouvačná kampaň. Pokud pomlouvačná kampaň běží dostatečně dlouho, tak cejch zůstane na osobnosti navždy. Příkladem je třeba císař Nero, který byl objektivně docela úspěšný císař, ale protikřesťanský. No a křesťané jej pomluvili tak, že by si od něj dodnes nikdo "kůrku nevzal". Dnes je situace taková, že cokoli řeknete o nacistech špatného, bez ohledu na to jaká to je třeba lež, je v pořádku. Pokud ovšem řeknete cokoliv pozitivního (a stokrát to může být pravda) tak si koledujete o kriminál na základě podpory hnutí blablabla. Hitlera dnes všechna média představují jako maniaka a slintajícího blbečka. Nepopiratelným faktem ovšem je, že Hitlera si vážili a respektovali jej i velice inteligentní lidé. Asi k tomu nějaký důvod měli. Zachoval se třeba autentický výrok generála Pattona s názorem, že američané bojovali na špatné straně.

2 9
možnosti
VH

Ona probíhá nepřetržitě i protikomunistická propaganda. A to komunisté sami od sebe se s příchodem Chruščeva reformovali. Nacistické vyhlazovací tábory  nezrušili nacisté.

Hitler maniak byl. Například Frank, asi 0,5 roku po atentátu na Heidricha neměl problém v rozhlasu mluvit o kolektivní vině Čechů. Že Češi nemají právo nyní cokoliv požadovat. Hádejte, koho asi papouškoval ?

Že ekonomicky dokázal Hitler více vytěžit z kapitalizmu, než stávající demokracie je ukázkou toho, že ještě stále demokratický kapitalizmus má co zlepšovat. Správným směrem jde Obama, který zastavil kolaps, přestože čeští blbci (Topolánek) považují jeho opatření "cestou do pekel".

2 3
možnosti
JB

Trošku jsem bral do včerejška jako režiséra, který sice točí kýče, ale je vysoce inteligentní. vidím, že si musím obrázek poopravit

2 3
možnosti

inteligentní jistě je, před pár dny měl rozhovor v rádiu a tam mluvil skvěle, taky jde o to jak to paní Tachecí přepsala, přiznám se, že s ní bych asi taky leccos plácnul;-D jinak fanda jeho filmů pochopitelně nejsem ani náhodou ale teď očekávám, že se ke všemu nějak vyjádří, myslím k tomu rozhovoru

0 2
možnosti
JK

J33o89s50e68f 94K71r79u12m

21. 3. 2013 8:38

zajímavý styl: bulvár proložený jednostranně vybíranou faktografií :-) a to bych mohl říci, že bez Hitlera by nevznikl ani ten Izrael ;-D

ale nechápu, proč se musí to, co řekl Troška v odpovědi na stupidní příměrovou otázku, tak strašně rozebírat a komplikovaně mu podsouvat, co vlastně neřekl. trochu mi přijde, že naháněči ve snaze o prosazení toho nejsprávnější názoru a pohledu si s těma náckama často vůbec nezadají Rv

3 3
možnosti
PP

Jak vidíte, člověk může zvládat profesi a může být hlupák. Ale k čemu ty žvásty  o vlivu na miliony lidí a dokonce až o nějaké politické odpovědnosti. To spíše nějaký ten milion lidí poplácáváním po zádech přesvědčil Trošku, že je inteligent - filozof. Uvěřil a neštěstí je hotovo. Vy se možná zamyslete, jestli je hezké, jak se tady rochníte v tom, co by Troška prodělal po výletě ve stroji času.

2 2
možnosti
Foto

Kdyby to věděl pouze dr. Rath, bylo by v pořádku a byla by to alespoň jeho vlastní idea, ale měl odvolat třeba na Monsignora Messilaq Vajdu, který v květnu 1940 ve Sliači prohlásil: "... 90% katolického kněžstva na Slovensku se duševně ztotožňuje s Hitlerem a modlí se za jeho vítězství." Samotný Tíso pak prohlásil 7.9.- 1941 v Považské Bystrici, že "sociální zásady tlumočené papežskými encyklikami a zásady národního socialismu jsou totožné.

A to v situaci, kdy Gardista 19. 9. 1940 napsal, že "díky vůdcům slovenské sociální revoluce a především ministru Machovi vidíme, jak denně putuje jméní z ruk Židů a Neslováků do ruk naših slovenských. Atd. Atp.

3 0
možnosti
PZ

Navíc i kdybychom naprosto absurdně odhlédli od toho, že Hitler a jeho ideologie nacionálního SOCIALISMU bylo absolutní a čiré zlo, tak i ty Troškou vychvalované skutky jsou ve skutečnosti nesmysl. Schachtovy MEFO směnky financující zbrojní program (a tedy uměle odstraňující nezaměstnanost) byly stejné letadlo jako bolševické centrálně plánované hospodářství s jeho úvěry na trvale se obracející zásoby (a čtyřletý Goringův plán, který byl jeho měkčí variantou to jen podtrhoval) a stejně tak by se po čase vyčerpaly a hospodářství zbankrotovalo, stejně tak jako bolševici "měnovou reformou" (ukradením soukromých vkladů) se to nacisté snažili prodlužovat zaprvé ukradením (arizací) soukromého majetku a zadruhé extenzivně, drancováním dobytých území.

4 1
možnosti
Foto

Jak vidíme, tak soukromé vklady na Kypru dnes doporučuje ukrást také eurozóna. Ono faktem, že měna je významnější než úspory. Padne-li měna (i díky inflaci), tak padnou úspory. Co z nich zbylo Němcům po WWI?

4 0
možnosti