Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K44a81r19e56l 17B87o80č43e70k

14. 2. 2014 16:46

Máslo dostupný bylo vždycky, ale výrobci rádi šidí, ať je komunismus nebo kapitalismus. slováci nám to nenatřeli, natíráme si to sami, ale jen tak dál, jen houšť, strašně mě baví to kvílení nad tou umělotinou, co není máslo

0 0
možnosti
Foto

k mému překvapení jsem se dočetl (zdroj už ale teď nedám), že zrovna složení pomazánkového másla (snad mu tak zde mohu říkat, aniž mě lidový eurokomisaři přijdou zatknout), ač byl vytvořen z ekonomických pohnutek, z něj dělá nutričně poměrně dost dobrý výrobek. Ona ta syrovátka, nižší obsah tuku, atd. Paradoxně tvoří vcelku dobrou kombinaci do "racionální" výživy (ať pojmově oživím např. Raiko Dolečka);-)

p.s. i to "dohušťovadlo" místo různých sajrajtů tam tvoří bramborový škrob, což je teda v porovnání s některými moderními "zázraky" pohoda.

2 0
možnosti
Foto

aby jednou slováci nečuměli, až jim to třeba čeští zákazníci spočítají;-) Bonzáky nemusím. A šance na záměnu je jen lživá záminka k špinavému konkurenčnímu výpadu. Co s tím? Teď už nic. Max. ignorovat slovenské mléčné výrobky.

3 0
možnosti

Nevim co vasi vyzkumnici "vynalezli" - oni jen okopirovali Philadelphia Cheese ...

0 1
možnosti

K61a90r44e11l 60B91o62č54e52k

14. 2. 2014 16:45

Houby s octem, cream cheese je ještě umělejší než ta náhražka másla, co vymysleli komouši

1 0
možnosti
Foto

No, vzhledem k tomu, že smetana obsahuje máslo, pak vy jste pouhý lhář, pokud tvrdíte, že v pomazánkovém máslu žádné máslo není. 

I průměrně inteligentní školák chápe že máslo a pomazánkové máslo jsou dva odlišné výrobky, které mohou ale nemusí mít nic společného. Ti méně bystří na to potřebují EU směrnice.

9 1
možnosti

A82l40e49n22a 11F90i54r67s26t

23. 2. 2014 18:49

lžete vy.

Dalo by se možná říci, že máslo obsahuje smetanu, ale smetana nemůže nikdy obsahovat máslo, protože máslo je výrobek ze smetany.

Právě tak jako nemůžeme říci, že dřevo obsahuje stůl jenom proto, že právě vy máte doma dřevěný stůl.

To byste měl jako sedlák vědět, veno65.

0 0
možnosti
Foto

já to nikdy nekupoval a nikdy si tím chleba nemazal.

1 0
možnosti
Foto

to jste o dost přicházel....v době náhražek jedna z mála kvalitních potravin

2 0
možnosti

A z pojmu tekutý prací prášek a suché víno autorovi blogu praskaj žilky...

5 2
možnosti

A60l19e97n65a 71F78i93r16s61t

23. 2. 2014 18:50

já si myslím, že žilky možná praskají vám, protože jste vůbec nepochopila, o co autorovi šlo.

0 0
možnosti

Kristepane, to só kydy! Ovšem dočetl jsem to jen potam, kde autor tvrdí, že před 36 lety nebylo v obchodech dostupné máslo.

Nebudu se rozepisovat o jeho inteligenci nebo charakteru. Jen uvedu na pravou míru, že výzkumný ústav stvořil "nahrážku" až druhořadě. Prvotním cílem bylo využití těch komponent mlíka, který zůstanou nevyužitý právě při výrobě másla, tedy hlavně syrovátky. Syrovátka není žádnej fuj, ovšem lahodně chutnala až v kombinaci s kysanou smetanou. No, co ti komunisti nám nutili žrat, představte si! V bohatým (a kulturním) Německu, kde vyráběli tolik mlíka, že nebyli schopní ho v jakékoliv formě zkonzumovat, tou syrovátkou krmili zpětně ty dojný krávy!

A co se týče toho názvu, tak jsem se v rámci diskuze o tom pomazánkovým před dvouma rokama dočetl, že výjimky pro označení "máslo", který na jejich základě nemusí být složený z mlíčnýho tuku, platí i pro nějakou hmotu na ostrovech, další výjimka pak je dle mých matných vzpomínek v Nizozemí nebo Skandinávii (ve Francii se myslím jako "XY beurre" smí označit taky cosi naprosto nemáslovýho). On by totiž snad nikdo nechtěl tvrdit, že by obyvatelé ČR a konzumenti PM věřili, že se jedná o pravé máslo. Stejně tak nikdo nevěřil, že tuzemský rum je ze třtiny. Á, vida, rum: Podívejme, podívejme, ti kulturní a komunismem nezkažení Rakušáci si ten svůj bramboráček pořád ještě nazývají rumem. To só nějaký paradoxní protiklady. Proč na jejich "rumu" nestojí "Kartoffelschnaps", ale "Inländer Rum", když mají tak vysokou sociální a etickou úroveň?

Tak už jenom doporučím autorovi: když chce plivat "do vlastních řad", tedy na lidi, kteří mají stejnou státní příslušnost a mluví stejným jazykem jako on, ať si ty sliny nechá výhradně pro sebe. Zrcadlo není špatný, silné protivítr lepší.

15 2
možnosti

Nevím, jestli jsme viděli stejný šot, ale v tom, který jsem viděl já, byly na konci uvedeny všechny případy, pro které je ještě povolen název máslo. Bylo to v závislosti na obsahu másla ve výrobku. Končilo to myslím 41%. Naše pomazánkové "máslo" ho obsahuje pouze 31%, takže se v názvu máslo nesmí vyskytnout. To jen na okraj vašeho tvrzení, že ČT nepodala objektivní vysvětlení.

2 0
možnosti

J79a94n 23F13r57o70l32í24k

14. 2. 2014 14:10

Je to paradox, ale název máslo může nést potravina, kterou zanedlouho vrhne pán Babiš na trh a bude obsahovat celých 41% tohoto tuku.;-D

2 0
možnosti
Foto

Je to ve mně jako v koze. Pan Václavek, již podle psaní pravdoláskař, mě obvinil (nebo je to shoda jmen), že jsem lhal ve věci známosti DJC (Járy Zimmermanna) v Německu.

Prostě a jednoduše, pokud nějaké divadlo odjede do ciziny a tam odehraje pár představení, NENÍ TAM ZNÁMÉ.

Nakonec, ač nerad musím říci, že i doma sláva tohoto divadla pomalu upadá, autoři a herci stárnou a umírají, ale poněkud jiným způsobem než obyčejní lidé.

Pokud se na Ladislava Smoljaka najde nějaký záznam, věc se přejde, ale proti druhému to je standardní bič, i pro pana Václavka. Tedy pokud jich zde není víc.

1 3
možnosti

P37e97t55r 50U14h20e86r

14. 2. 2014 12:53

Vy z toho Sumperka jste vsichni nejak divni :-P

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS