Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Pěkně tučný článek pro četné žlučovité, euroskepticky nasosané soudruhy a rudokapitalisty, jen co je pravda.  :-))

Karma Vám!

4 3
možnosti
Foto

Kovaříku, staň se raději Kovářem, toto je slabota.

0 3
možnosti
JC

Mne tedy překvapila ta zoufalá nenápaditost marketingových specialistů Madety.

Vždyť zákaz půlky názvu nějakého výrobku cizí mocí kdesi z Brusele je dokonalá nahrávka na reklamní a propagandistickou smeč - a oni toho zjevně nedokážou využít.

2 0
možnosti
AK

Smetanovo máslo....vidím, jako nový marketingový trik.  :-)

0 0
možnosti
JC

Mě vadí více, že před Olympiádou jsme byli v ČT denně bombardováni informacemi o lyžařských areálech v našich horách i nehorách, o stavu sněhu, jezdících vlecích a lanovkách atd. Jediné, co nebylo uváděno, byli majitelé těch areálů. Ale takovouto reklamu nemá žádný obor lidské činnosti. Asi ti editoři rádi lyžují. Až skoční ten cirkus Soči, opět nastoupí.

1 0
možnosti
Foto

Jen jedna malá ukázka arogance Bruselu. Kde se bere ta drzost určovat nám významy českých slov a slovních spojení? Když budu vyrábět třeba hořčici a na kelímek napíšu Hořčičné máslo, je do toho každýmu kulový. Mimochodem, co třeba takové Blaťácké zlato, tam toho zlata asi taky moc nebude. ;-D

8 4
možnosti
IN

V článku pana Václavka je jasne napísané, že "ste vstúpili do spolku, kde ste sa zaviazali dodržiavať určité pravidlá". Slováci rôzne náhražky nazývajú správnym menom a preto sa v Štrasburgu sťažovali, že aj Česko by tieto pravidlá malo dodržiavať. Ak by nebol rozhodol súd na základe žaloby, tak by ste dodnes mohli nazývať tú nahrážku maslom, etanol zo zemiakov s esenciou za RUM a pod....Inak, ten humbuk je už smiešny. Cutí vám snáď ta nahražka pod novým názvom inak ??

Podobne je to aj s vlajkou ČSFR, ktorú ste napriek dohode a Zákonu o rozdelení federácie začali jednostranne používať. Som presvedčený, že keby sa na Slovensku niekto sťažoval na medzinárodnom súde, tak by ste ten spor prehrali, ale keďže nám na Slovensku to nevadí, že ste si ju privlastnili, tak kde niet žalobcu, niet ani vinníka. 

Takže, žiadna arogancia Bruselu a to mám ďaleko k tomu, aby som tým byrokratom fandil.

5 5
možnosti
LC

Tendenční je od autora namazat do toho komunisty. Držím Madetě palce a doufám, že zváží strategii firmy Hamé, která má na etiketě Ovocná směs - dříve marmeláda :-). Jsou to Slováci co historicky používají větu: Cizí nechceme, svoje nedáme. [>-][>-][>-][>-]R^R^R^

5 1
možnosti
MP

Stejně jako pomazánkové máslo není skutečné máslo, to stejné platí o revoluci. Něžná či sametová revoluce není skutečná revoluce! !!Jen nesvéprávný nerozezná pomazánkové od másla. Nebo možná i ten nesvéprávný je schopen toto odlišit. Na rozdíl od hujerů.;-D

2 2
možnosti
Foto

Pro vaši informovanost Pomazánkové máslo stejně jako máslo obsahuje máslový tuk ale v menší míře než máslo a je stejně zdravé jako máslo. Je to jeden z mála našich výrobků, na které je přesně stanovena norma, co musí pomazánkové máslo obsahovat a kterou nám EU nevzala. Vyrábí z mléka a jeho hlavní složku tvoří smetana. VSČHT v Praze prováděla test pomazánkových másel a zjistila, že pomazánková másla obsahovala kolem 42,9 %, sušiny, kolem 31,1 %, mléčného tuku, kolem 3,0 bílkovin, kolem 0,68 % soli a všechna splnila normu. Lékaři je doporučeno používat pomazánkové máslo, protože je zdravější než másla z rostlinných tuků.

5 0
možnosti

Souhlasím sice s tím, že jelikož jsme členy EU a sdílíme společný trh, je používání názvu pomazánkového másla špatné, pokud by se však používal pouze u nás a třeba pro slovenský trh se vymyslel jiný název, problém bych neviděl. Je totiž třeba myslet i na jazykové aspekty. V češtině totiž přidáním přídavného jména ke jménu podstatnému změníme význam podstatného jména, proto celé slovní spojení nemá nic společného  v tomto případě s máslem a každý to tak chápe. V jiných jazycích už tomu tak být nemusí a často není, proto chápu, že se takovému názvu v cizím jazyce brání. Na Slovensku je to vzhledem k podobnosti našich jazyků opravdu nefér vůči jejich výrobcům, kteří jsou tak znevýhodnění tím, že se vzdali tradičního pojmenování a konkurence tak učinit nemusela a vesele tak toho na jejich trhu zneužívá.

Váš článek je ale plný demagogie, kterou  po právu vyčítáte i zastáncům tradičního názvu. Od vašeho přehánění o nedostatku potravin v Československu (ve skutečnosti to byl jen krátkodobý výpadek produkce másla a jinak jsme byli potravinově soběstační), po váš argument se složením pomazánkového másla, ve kterém se slovo máslo nevyskytuje. No samozřejmě. Máslo totiž vzniká stloukáním mléka, tudíž z oněch složek, které uvádíte u pomazánkového másla. Vaší logikou je u složení másla uvedeno: 82% tuku. Vidíte tam snad někde slovo máslo, když se stejně hloupě ptáte u složení másla pomazánkového? A mohl bych pokračovat...

6 0
možnosti

14. 2. 2014 9:58

Ono těch krátkodobých výpadků bylo daleko víc. Rozhodně není demagogie vyžadovat aby ve výrobku označeném jako máslo bylo skutečně máslo..

1 1
možnosti
OM

Autore autore, vy si opravdu myslíte, že máslo je jakási surovina? Viděl jste někdy krávu?

4 1
možnosti
MP

Autore, budte tak laskav a jděte do Brusele![>-]

2 3
možnosti
TT

Možná by mu stačil Pasov. :-P

0 0
možnosti