Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

20. 3. 2014 12:07

Skutecne nechapu tu ruskou averzi vuci zapadu. Az se Cina da do pohybu budou podporu zapadu potrebovat.

5 3
možnosti
ZK

Z62d47e36n64a 28K64o83č53í

20. 3. 2014 14:51

To jako že čína bude financovat US vojenské operace proti sobě ?;-D

1 1
možnosti
PK

P54e38t97r 51K37u65č42e43r42a

20. 3. 2014 11:21

Dnes je Čína v podobné situaci v jaké se již jednou ocitla. Turkutský kaganát, rozlohou nejvetší světová říše své doby, rozléhající se na většině území dnešního Ruska, z respektu před Čínou se v 6. století rozhodl dracovat západ. Heftalité (vazalský stát Turkutů) měli ale tu smůlu, že byli podobně jako Ukrajina uprostřed a byli zničeni, když se  Turkuté a jejich vazalové vydali na západ, Čína toho využila a Turkutskou říši zničila.

Nutnost chránit se před barbary si uvědomoval už Alexander Veliký, když nechal po vzoru Číny stavět, či upevnovat opevnění, tzv. Brány Alexanderovy, apodle některých spekulací šlo taky o Velkou zeď Gorgan.

0 0
možnosti
JK

J37a43n 37K56o14t17t78a72s

20. 3. 2014 9:57

Člověče žlučí prolitý, jak mnoho utrpení vytrpět ti dopřáno bylo, než z duše zašláplé tolik hnisu vylévati je záhodno viděti! Vyznání tvé je snůškou bolesti, marnosti a beznaděje. Třísku v oku bližního zveličil jsi na trám a trám ve svém nevidíš. Odpusť, že nesdílím hoře tvé za léta strádání pod botou popsanou azbukou. Výboje velmocí tě trápí - nuž pohled svůj i na Západ upři a věř, že stejnou porci můžeš nám podobně vyjeviti. Otrocky chrlíš fráze omleté a nevidíš, že velmoc zámořská desettisíce mil vzdálená  uzurpuje právo vměšovat se do dění v blízkosti tvého nepřítele adresného. Co dělal by vojevůdce kmenů rodilých, když nájezdník obolusem špinavým uplácí ti doma zrádce? Mlčel by nebo špínu tu zametl by metlou ohnivou? Tož protři oko své a trám z něj odstraň a pomni, že Rus byl v dějinách i bratrem nazýván...;-)

5 18
možnosti
JF

Dneska jste si zapomněl vzít prášky?

9 3
možnosti
MK

Mein Gott, kdyby šla dát antikarma, tak bych ji dal za tady humanisticko-právní a pseudointelektuálské kavárenské  pindy,  udělil ve velikosti Mexico Citi (dle neoficiálních údajů neb klasická zatáčka mezi Prahou a Vídní je v tomto případě mikroskopická

1 15
možnosti
PP

Proč vás tak dožere, když něčemu nerozumíte?

12 1
možnosti
JB

Jasný souhlas. Ruska politika je nespolehlivá , diktátorská a velmocenská. Mnoho lidi o bojich na rusko-čínske hranici  určitě nic neví , protože se to přísně tajilo. Šťastné 4 roky po 89 , kdy díky Gorbačevovi jsme vypoklonkovali sovětské vojska . Dnes by se to už asi nepodařilo a to byli jenom dočasně. Každá smlouva s ruskem je jako smlouva s ďáblem . [>-]

20 2
možnosti
JF

Putin je totiž stejně jako mnoho Rusů přesvědčen, že Západ ztělesněný NATO a EU strategicky Rusko ohrožuje. Ve skutečnosti však jsou západ a sever jedinými zeměpisnými polohami, odkud mu žádné nebezpečí nehrozí.

Z jihu totiž ovlivňují Čečensko a kulturně muslimské regiony Ruska radikání islamisté. Sibiřský Dálný východ pak je obrovské území, na kterém žije málo lidí, oplývá nerostnými surovinami a na dvou tisících kilometrech hraničí s Čínou, jež naopak má mnoho obyvatel, ale nedostává se jí nerostů. Tím má Rusko zaděláno na velký geopolitický problém.

14 2
možnosti

Pokud se Ukrajina domnívá, že bylo porušeno Budapeštské moratorium, má plné právo znovu se vyzbrojit jadernými zbranění.

3 3
možnosti
PP

Také mám zájem. Jaké máte dodací termíny?

2 2
možnosti