Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vždycky je zajímavé zveřejnit historickou pravdu. Ale nejen o SSSR, ale taky třeba o katolické církvi nebo husitech, nebo o dobývání Nového světa. Jenomže pravda bolí, žejo? Že Rusové znásilňovali, už dneska není tabu - decentně se o tom okrajově promluví v nějakém americkém dokumentu, nikoli ruském, ovšem. Ale vím, že moje tchýně se schovávala s jinými děvčaty, když rudoarmějci dorazili na jižní Moravu. A V Brdech prý sověti znásilnili ženu a manžela zastřelili. Mimochodem, říká se, že ti sovětští vojáci, kteří dorazili na "západ" šli do gulagu. Taky o likvidaci německých zajatců sovětskými vojáky se moc nemluví. Bylo by dobré udělat projekt historie - pro každý národ - jaká byla ve skutečnosti, bez eufemismů. Třeba by lidé začali trochu přemýšlet o sobě, co jsou zač.

16 2
možnosti
JP

Od pamětníka války, který s naší armádou prošel cestu z Buzuluku do Prahy, vím, že by zajatce netříleli, ale neměli pro ně potraviny. Stříleli je proto, že jim neměli co dát jíst. Kdyby je nazastřelili, zemřeli by hlady.

1 1
možnosti
BT

doporučuji všem kteří se o duši sovětského vojáka o jeho světě a chování chtějí něco dovědět knihu "Ivanova válka"

2 0
možnosti
JE

Ano, ano. Kdyby nebylo té zlotřilé Rudé armády, mohli bychm teď všichni hrdinní čechové žít v klidu a míru na rozlehlých patagónských pláních až do své smrti.

4 5
možnosti
BT

nebyla zlotřilá byla jiná, v žádné jiné armádě v Evropě nepovzbuzovali důstojníci své vojáky ke znásilňování, faktem je že na německém území, musíte oddělit proti komu a jak tato armáda bojovala a jak se na dobytém území chovala

3 1
možnosti
PK

P53a86v81e87l 18K91u92l95a

6. 5. 2014 11:18

Jednoznačně souhlas R^

22 0
možnosti
JH

Přál bych autorovi týden v péči kultivovaného, vzdělaného a inteligentního MUDr.Mengeleho, a pak by mu bylo šumafuk, kolikrát ho nějaký tatarský rudoarmějec znásilnil a jestli mu ukradl hodinky ...8-o

4 17
možnosti

6. 5. 2014 10:37

Nebo v peci jakehokoliv vysetrovatele NKVD, ze? Ale to srovnavame nesrovnatelne.

9 1
možnosti

1) Stalin se předem za ty excesy ¨v chování rudoarmějců předem omluvil Benešovi a ten ho nevyzval, aby osvobození Československa přenechal někomu jinému

2) Po Mnichovu nikdo nemohl očekávat, že Stalin nebude pomáhat Německu,  ale pochyboval bych vzhledem k angažování Němců v zimní válce, že se jednalo o tisíce vlaků.

3) Ano, Hitler předešel Stalina nikoliv však o čtrnáct dní, ale tak o dva měsíce. SSSR byl tehdy agrární zemí, takže byl ochoten válčit až po žních.

2 7
možnosti

6. 5. 2014 10:34

Stalin se omluvil?!? A dokonce predem? To si vy komunisti vypravite na schuzich?

11 1
možnosti

Podle vyprávění pamětníků měla ruská armáda povoleno znásilňovat a vraždit jen Němky. Pokud znásilnil voják Češku a přišlo se na to, byl bez soudu zastřelen. 

V boji mezi zvířaty ten slabší, když pozná, že by prohrál otočí se na záda, útočníkovi nastaví břicho a ten v útoku ustane. Pokud tohle udělá člověk, tak mu ten silnější okamžitě břicho rozpáře.

1 3
možnosti
JD

myslíte, že vojáci rozlišovali, kdo je Němec a kdo Čech? Pro ně to bylo další dobyté území, kde lidi mluvili jazykem, kterému nerozuměli

11 0
možnosti
HH

Nedělali to jen rusáci, jistě všichni známe román Alberta Morávii - Horalka a stejnojmenný film se Sophii Lorenovou. Jednostrannost je škodlivá.

3 3
možnosti
KD

K82a53r47e13l 71D31u24b

6. 5. 2014 11:31

To je vůbec neomlouvá.  Američani a Angličani to nedělali.

6 4
možnosti

Co by, kdyby... Kdyby neexistovala východní fronta, kde mělo Německo 70% vojenské síly, tak by dopadla válka jak? A my bychom dopadli jak? Po tom, co Rusové za války zažili - divíte se, že se někteří chovali takto. Války dělají z lidí zvířata.

10 2
možnosti
KD

K86a39r90e94l 33D83u32b

6. 5. 2014 11:44

Jsou tu dvě možnosti:

1) Němci by válku vyhráli. Pak bychom žili asi tak jak si žili Francouzi během války. Možná i poněkud lépe, většina Čechů má nějaké ty německé předky.

2) Němci by válku prohráli, lépe řečeno po pár atomových bombách (ta první na Wolfsschanze)  by válku vzdali.  Válka by se tedy protáhla o pár měsíců.

4 1
možnosti